DIN CE ÎN CE MAI PENIBILI. Consilierii judeţeni PSD şi-au pus omul nelegal la Drumuri şi Poduri SA

Consilierii judeţeni PSD au dat-o de gard pentru a treia oară, în tentativa lor de a-şi pune omul la SC Drumuri şi Poruduri SA. Deliberările din adunarea extraordinară s-au derulat nelegal, pentru că nu au avut participarea unei majorităţi calificate. Mai mult, potrivit statutului de funcţionare al firmei, deciziile de revocare şi alegere se fac doar în şedinţă ordinară. Este a doua debarcare abuzivă a administratorului special, pentru cea dintâi instanţa obligând CJ Hunedoara să plătească aproape un miliard de lei vechi.

 

 

Consilierii judeţeni au fost convocaţi pentru joi, 9 martie 2017, la şedinţa extraordinară a Adunării Generale a Acţionarilor la SC Drumuri şi Poduri SA. A fost cea de a treia tentativă de a-l schimba din funcţia de administrator special pe Marius Mutulescu (PNL) şi numirea unui apropiat PSD pe postul plătit cu peste 3.000 de lei pe lună. Şedinţa s-a ţinut fără participarea aleşilor PNL, iar Mutulescu a fost înlocuit cu George Cristian Matieş. Nici de această dată, şefii PSD ai judeţului nu şi-au făcut corect temele. Deciziile luate sunt pe alături de lege şi vor fi atacate din nou în instanţă. Reamintim faptul că Marius Mutulescu a mai câştigat o dată în instanţă altă decizie de revocare a sa luată abuziv de Consiliul Judeţean Hunedoara.

 

Altă AGA, alt abuz, alte nelegalităţi

Deciziile luate joi de consilierii judeţeni sunt nelegale pentru că, potrivit actului constitutiv al firmei, revocarea sau alegerea se face doar în adunarea generală ordinară a acţionarilor (vezi facsimil).

Cum consilierii judeţeni s-au întrunit în adunare extraordinară, deciziile sunt evident în afara cadrului legal. Apoi, potrivit aceluiaşi act, „Pentru validarea deliberărilor adunării generale extraordinare a acţionarilor sunt necesare: a) la prima convocare, participarea acţionarilor care deţin trei pătrimi din capitalul social” (vezi facsimil).

 

Or, această primă Adunare a fost convocată la cerea Consiliul Judeţean Hunedoara printr-o hotărâre adoptată în 24 februarie, iar la Adunare au participat 15 consilieri PSD, adică doar jumătate din numărul acţionarilor. E uimitor cum o armată de jurişti de la Consiliul Judeţean şi din anturajul PSD Hunedoara nu reuşesc să se ţină de lege, dacă tot vor să pună mâna pe sinecura de la Drumuri şi Poduri.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Carmen Hărău (PNL): Prima ordonanță a Guvernului Orban rezolvă problemele majore ale minerilor din Valea Jiului!         PREMIERA SÂMBĂTĂ. Teatrul de Artă Deva, bastion cultural hunedorean, vă aduce Elogiul vieţii. “Glory of living”         Marile săli ale Castelului Corvinilor au intrat în șantier         Povestea tristă a unei familii rămase fără casa din mijlocul pădurii         Scandal uriaș într-un club din Deva. Cornel Mărgan și alți doi interlopi s-au bătut. Cei trei au fost reținuți         Elevă din Orăștie dată dispărută         O tânără căutată de șapte ani pentru crimă a fost prinsă în Italia         Ordin de protecție provizoriu pentru un soț agresiv         SE APROPIE 1 DECEMBRIE. Programul manifestărilor de „Ziua Națională” de la Hunedoara         LA CASTELUL CORVINILOR. „Medieval Robotics Day”         LA DEVA. Lansarea strategiei pentru consolidarea administrației publice         INFRASTRUCTURĂ. Tunelul feroviar Turdaș a fost deschis circulației         A FOST ODATĂ… Zece ani de la dispariția mocăniței de la Hunedoara         Intervențiile de la Cetatea Costești vor fi reluate la primăvară         TOP 3 ținute cool pentru birou atunci când ești în criză de timp și idei!         Ce spun șefii Parcului Național Retezat despre „măcelul pădurilor” prezentat de activiștii de mediu         EVENIMENTUL ÎN TURISM. Târgul de Turism al României 2019 – încă un pas spre disoluţie         Povestea unui alergător la 51 de ani. Forrest Gump de Valea Jiului: Fuge 500 kilometri lunar şi mănâncă pită cu slană         Scrisoare deschisă către politicienii din USR – PLUS Hunedoara         Kogaionon, „muntele sfânt al dacilor“. Zece argumente pentru care locul sacru al strămoșilor noștri era Vârful Godeanu