DIN CE ÎN CE MAI PENIBILI. Consilierii judeţeni PSD şi-au pus omul nelegal la Drumuri şi Poduri SA

Consilierii judeţeni PSD au dat-o de gard pentru a treia oară, în tentativa lor de a-şi pune omul la SC Drumuri şi Poruduri SA. Deliberările din adunarea extraordinară s-au derulat nelegal, pentru că nu au avut participarea unei majorităţi calificate. Mai mult, potrivit statutului de funcţionare al firmei, deciziile de revocare şi alegere se fac doar în şedinţă ordinară. Este a doua debarcare abuzivă a administratorului special, pentru cea dintâi instanţa obligând CJ Hunedoara să plătească aproape un miliard de lei vechi.

 

 

Consilierii judeţeni au fost convocaţi pentru joi, 9 martie 2017, la şedinţa extraordinară a Adunării Generale a Acţionarilor la SC Drumuri şi Poduri SA. A fost cea de a treia tentativă de a-l schimba din funcţia de administrator special pe Marius Mutulescu (PNL) şi numirea unui apropiat PSD pe postul plătit cu peste 3.000 de lei pe lună. Şedinţa s-a ţinut fără participarea aleşilor PNL, iar Mutulescu a fost înlocuit cu George Cristian Matieş. Nici de această dată, şefii PSD ai judeţului nu şi-au făcut corect temele. Deciziile luate sunt pe alături de lege şi vor fi atacate din nou în instanţă. Reamintim faptul că Marius Mutulescu a mai câştigat o dată în instanţă altă decizie de revocare a sa luată abuziv de Consiliul Judeţean Hunedoara.

 

Altă AGA, alt abuz, alte nelegalităţi

Deciziile luate joi de consilierii judeţeni sunt nelegale pentru că, potrivit actului constitutiv al firmei, revocarea sau alegerea se face doar în adunarea generală ordinară a acţionarilor (vezi facsimil).

Cum consilierii judeţeni s-au întrunit în adunare extraordinară, deciziile sunt evident în afara cadrului legal. Apoi, potrivit aceluiaşi act, „Pentru validarea deliberărilor adunării generale extraordinare a acţionarilor sunt necesare: a) la prima convocare, participarea acţionarilor care deţin trei pătrimi din capitalul social” (vezi facsimil).

 

Or, această primă Adunare a fost convocată la cerea Consiliul Judeţean Hunedoara printr-o hotărâre adoptată în 24 februarie, iar la Adunare au participat 15 consilieri PSD, adică doar jumătate din numărul acţionarilor. E uimitor cum o armată de jurişti de la Consiliul Judeţean şi din anturajul PSD Hunedoara nu reuşesc să se ţină de lege, dacă tot vor să pună mâna pe sinecura de la Drumuri şi Poduri.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

cinci × unu =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Piesa săptămânii, la Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva         Elevii primesc bursele sociale pe două luni         Copilă de nouă ani lovită de mașină, în Hunedoara         Accident pe Strada Horea, din Deva. Un tânăr a fost rănit         Au furat economiile de-o viață ale unei femei         Trei hunedoreni acuzați că au jefuit un pensionar         Bărbat arestat pentru înșelăciune, în județul Hunedoara         Fântânile localnicilor din zona Vața de Jos sunt curățate de pompieri         A doua etapă de dezinsecție terestră din acest an, la Deva!         Cod portocaliu de ploi torențiale, vijelii și grindină         Hoț prins la Orăștie         PICTURĂ PE STICLĂ REPREZENTÂND SFINȚII APOSTOLI PETRU ȘI PAVEL         Circulația s-a deblocat pe DJ 668, la Streisângeorgiu         Vizitează județul Hunedoara și locurile sale de poveste         Mircea Moloț: „Faptul că PNL trâmbițează un așa zis program de relansare economică nu este deloc rău. Rău este că…”         Șofer băut, cursă periculoasă pe un bulevard din Deva         Accident grav pe Strada Mihai Eminescu, din Deva, produs de o tânără         Restricții de circulație pe autostrada A1 Timișoara – Lugoj, Lotul 2         Ce a rămas după incendiul care a mistuit fosta Școală de ucenici din combinatul Hunedoara         S-a deschis ștrandul din Hunedoara