DILEME, RENATE WEBER. Între aroganţa de a da lecţii de mediu planetei şi bunăstarea europenilor

Euro-parlamentarul ALDE pune în dezbatere o dilemă care va încinge spiritele rău de tot. Este vorba de excesiva preocupare pentru protecţia mediului în detrimentul bunăstării cetăţenilor europeni. Renate Weber susţine că sunt demnitari occidentali („mai catolici decât Papa”) care impun restricţii mult peste cele stabilite la nivel global. „Eu cred că ar trebui să renunţăm la aroganţa de a da lecţii planetei! Să ne vedem de interesele pe care le au cetăţenii europeni”, susţine deputatul european al ALDE

Tema a fost pusă în discuţie vineri, 29 martie 2019, la conferinţa de presă ce a precedat întâlnirea deputatului european ALDE Renate Weber cu membrii de partid din judeţul Hunedoara, întâlnire ce a avut loc la sala mare a Centrului Cultural „Drăgan Muntean” din Deva, unde au participat peste 600 de „liberali adevăraţi”.

Aroganţa de a da lecţii planetei
„Am avut surpriza să constat că unii colegi din câteva state vestice nu sunt interesaţi de nimic – dar de NIMIC altceva, decât de protejarea mediului, cu orice risc la adresa industriilor care se pot dezvolta în alte ţări. Am văzut obligaţii puse pe umerii cetăţenilor europeni care nu se regăsesc pe alte continente. Şi tot timpul pun această întrebare: de ce noi trebuie să plătim un preţ mai mare? Fie că este vorba de libertatea internetului, de protecţia mediului, de accesul la medicamente – de ce pentru noi restricţiile sunt mai puternice? De fiecare dată răspunsul este: pentru că vrem să dăm un exemplu planetei. Oare asta să fie „apropierea de cetăţean”, temă despre care auzim atât de des în aceste zile? Eu cred că apropierea e atunci când înţelegi ce vrea, ce nevoi are. Şi dacă el îţi spune că ar vrea să fie tratat ca toţi ceilalţi cetăţeni de pe mapamond, eu cred că ar trebui să renunţăm la aroganţa de a da lecţii planetei! Să ne vedem de interesele pe care le au cetăţenii europeni”, a declarat euro-deputatul ALDE.

Între standardele măreţe şi industria de-acasă
Renate Weber spune că restricţiile (discriminatorii) privind transportul rutier internaţional este o temă fierbinte, în desfăşurare, pe agenda Parlamentului European şi poate afecta grav ţări, în special cele de la graniţa Uniunii, precum România. „Am muncit şi am votat ca să eliminăm eventualele discriminări la care ar putea fi expuşi concetăţenii noştri, ca să sprijinim transporturile, agricultura, industria în România. Dacă nu eşti atent la ceea ce faci şi te laşi ademenit, uneori, de cântecul de sirenă poţi să-ţi dai seama că – vrând să impui nişte standarde care sunt frumoase – îţi omori industria de-acasă. Noi am fost extrem de atenţi şi am avut o foarte bună colaborare cu colegi din alte state aflate la graniţa Europei. Mă refer la Ţările Baltice, la bulgari, dar şi la cei din sud-vestul Europei, precum Portugalia, Spania şi Italia. Am reuşit de multe ori să ne impunem punctul de vedere şi să ne apărăm interesele. ALDE a fost constant pe această poziţie”, a declarat Renate Weber la Deva.

Euro-birocraţia şi politicile discriminatorii
Deputatul european ALDE se află la al treilea mandat în Parlamentul European. „Sunt mulţumită de activitatea mea, în sensul în care întotdeauna e loc de mai bine. Dar chiar cred că am făcut multe lucruri. Mi-ar fi plăcut, însă, ca rezultatele – care nu depind numai de mine – să fie ceva mai palpabile şi, mai ales, să fie palpabile pentru cetăţenii europeni – în general, şi pentru români – în special. Să folosim fondurile de coeziune care sunt la dispoziţie pe liniile mari, tocmai pentru ca statele care sunt astăzi mai puţin dezvoltate din punct de vedere economic să poată să se dezvolte şi ele, ca în felul acesta şi protecţia socială a lucrătorilor să fie garantată. Am avut ca principal obiectiv protejarea drepturilor românilor care muncesc în străinătate şi acest obiectiv va continua să fie în atenţia ALDE. Uniunea Europeană, trebuie să înţelegem, este o structură birocratică. Ea are nevoie să se reformeze, dar nu se poate reforma singură – cineva trebuie să vină cu o viziune în sensul acesta, să se mai renunţe la birocraţia aceasta bruxeleză care a devenit un scop în sine şi e auto-suficientă. Eu cred că Uniunea ar trebui să meargă pe nişte standarde care să fie comune, dar apoi să lase statele membre să vadă cum pot să ajungă acolo”, declarat Renate Weber.

Care este oferta ALDE, de ce ALDE?
„Dincolo de faptul că este singurul partid autentic liberal din România, ALDE este oferta cea mai bună pentru calitatea oamenilor care sunt pe listă. Experienţa lor, ceea ce au făcut până acum – face diferenţa. Fie în Parlamentul European, unde e vorba de doamna Norica Nicolai şi de mine, fie aici în România. Din punctul acesta de vedere chiar cred că venim cu o carte de vizită care arată că realmente ne-am bătut pentru respectarea drepturilor cetăţenilor europeni în Uniunea Europeană, dar mai ales ale românilor”, spune deputatul european ALDE Rente Weber.

DECLARAŢIE
„Suntem într-un moment dificil în Uniunea Europeană, discrepanţele s-au acutizat după Brexit şi, în aceste condiţii, prezenţa unor omeni bine pregătiţi profesional care să muncească, să voteze pentru armonizarea intereselor tuturor cetăţenilor europeni cred că este foarte importantă”
Renate WEBER
Deputat european ALDE

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Autostrada Lugoj – Deva. Au început lucrările de reparații la Podul peste Mureș         Accident pe Calea Zarandului din Deva         Unde se vând brazi pe domeniul public în Deva         Biserica „Sfântul Ierarh Spiridon” din municipiul Hunedoara și-a sărbătorit hramul         O nouă prelevare de organe a avut loc la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva         Dotări noi la secția de Obstetrică – Ginecologie în spitalul din Hunedoara         Adrian David a fost numit administrator public al Devei         Renoir, poet al culorii         PRIMĂRIA DEVA. Banii pentru bursele elevilor au intrat în conturile școlilor         Cel mai bun an pentru Castelul Corvinilor         Tânăr condamnat după ce a jefuit un elev în Hunedoara         IULIU WINKLER: “Exodul creierelor, un fenomen care va afecta structural întreaga UE”         Carmen Hărău: “Pensiile speciale legiferate de PSD sunt o palmă dată celor care au muncit din greu!”         Tragedie pe DN 7, în apropiere de Deva: doi oameni au murit         Tineri prinși la furat         Razii în piețele Hunedoarei         Petarde confiscate de polițiști         RAR Hunedoara construiește un sediu nou în Parcul Industrial         ÎNVESTIREA NOULUI PREFECT. Vasilică Potecă: “Cei care respectă legea n-au de ce să se teamă”         Cât au cheltuit primăriile din județ pentru cadourile oferite copiilor de sărbători