Dezbateri pe tema regionalizării

Regionalizarea este necesară şi obligatorie, în conformitate cu cerinţele Uniunii Europene. Şi numai aşa pot fi accesate mai uşor fonduri europene pentru dezvoltarea locală.

paducelReprezentanţii administraţiilor publice locale şi judeţene din Regiunea de Vest a  României au participat la o dezbatere pe tema descentralizării şi regionalizării, organizată la Timişoara, unde a participat vicepremierul Liviu Dragnea. La întâlnire au fost şi edilii hunedoreni.

„A fost o dezbatere publică, unde s-au ridicat probleme care mai decare mai constructive şi necesare pentru viitorul ţării. Regiunea Banat, cuma  fost numită, este pregătită pentru această regionalizare şi descentralizare”, a declarat primarul oraşului Petrila, Ilie Păducel, prezent la şedinţa de lucru.

Acesta crede că, după organizarea administrativ – regională a României pe regiuni, judeţul Hunedoara şi, implicit, oraşul Petrila, va avea doar de câştigat.

„În primul rând această este o condiţie prin care se vor putea atrage mai uşor fondurile europene şi chiar se va simplifica modalitatea de atragere a fondurilor europene pentru că puterea decizională vine la regiuni, nu va mai fi la Bucureşti”,a  explicat Păducel.

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, la Timişoara, că vom putea vorbi despre o Românie regionalizată la finele lui 2013, iar o Românie descentralizată, la finele lui 2014 – jumătatea lui 2015. El susţine că oamenii vor putea resimţi beneficiile regionalizării din a doua jumătate a anului viitor pentru că modul în care vor fi alocaţi banii va da posibilitatea mult mai multor localităţi rurale şi urbane să se califice la proiecte prin care vor putea primi bani.

“Sunt tot mai mulţi cetăţeni care au înţeles că trebuie făcută regionalizarea şi am trecut la nivelul următor de discuţii, care privesc formă sau competentele regiunii şi am depăşit temerile că se rupe statul roman. Acest lucru este foarte bun”, a adăugat Dragnea.

Pe de altă parte, acesta a dat asigurări că numărul angajaţilor din actualele consilii judeţene nu va scădea odată cu regionalizarea, ci, dimpotrivă, întrucât aceste unităţi administrativ-teritoriale vor avea competente mult sporite. În plus, Dragnea a dat detalii despre o foarte posibilă viitoare capitală de regiune, respectiv Timişoara care să fie reşedinţa Regiunii de Vest ce va include şi judeţul Hunedoara.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “Dezbateri pe tema regionalizării

  1. motu

    Asta-i important d-le!Un numar cat mai mare de frecatori de menta din banul public,care paraziteaza pe cei care lucreaza in sistemul privat!
    Astia aduc cresterea economica in delirum tremensul politrucilor U.S.L.!

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

11 − 10 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Noi incendii de pădure în județ         A fost lichidat focarul de pestă porcină din județ         Clădirea fantomă din Parcul Corvin va fi demolată, la peste un deceniu de la abandonarea ei         DRÄXLMAIER Hunedoara a investit 80.000 de euro în ateliere pentru elevii şcolii profesionale         Lansarea implementării proiectului: ,,Reabilitarea zonei urbane Dealul Cetății Deva, monument al naturii și istoric cu valoare turistică ridicată din Municipiul Deva – Refuncționalizarea Incintei I”, cod SMIS 122812         Mega-construcțiile părăsite ale căii ferate Deva – Brad         CULTURA PRIETENIEI, PRIETENIA CULTURII heART COUTURE, un proiect al regăsirii prin intermediul artei         14 acțiuni de stingere a incendiilor de vegetație uscată         Șofer de 87 de ani implicat într-un accident mortal         Tragedie în penitenciar. Un polițist a fost găsit mort         Șofer băut oprit după ce a făcut ravagii pe străzile din Petroșani         Violență în familie. Tânără bătută de soț cu pumnii         CNAIR reclamă defecte și degradări pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj -Deva         Igienizarea covorului din casa – mentinerea sanatatii intregii familii         Cearta în familie, una dintre cele mai neobișnuite situații pentru care ai putea avea nevoie de-un împrumut         Castelul Corvinilor a intrat în șantier         Accident grav pe șoseaua Hunedoara – Deva         Un tânăr a furat o mașină și a provocat un accident         PĂREREA SPECIALISTULUI NICULESCU. Este sau nu este fierul vechi adevărata miză la Mintia?         Carmen Hărău : „ Dăncilă a plecat, dar PSD a rămas!”