Dezbateri pe tema regionalizării

Regionalizarea este necesară şi obligatorie, în conformitate cu cerinţele Uniunii Europene. Şi numai aşa pot fi accesate mai uşor fonduri europene pentru dezvoltarea locală.

paducelReprezentanţii administraţiilor publice locale şi judeţene din Regiunea de Vest a  României au participat la o dezbatere pe tema descentralizării şi regionalizării, organizată la Timişoara, unde a participat vicepremierul Liviu Dragnea. La întâlnire au fost şi edilii hunedoreni.

„A fost o dezbatere publică, unde s-au ridicat probleme care mai decare mai constructive şi necesare pentru viitorul ţării. Regiunea Banat, cuma  fost numită, este pregătită pentru această regionalizare şi descentralizare”, a declarat primarul oraşului Petrila, Ilie Păducel, prezent la şedinţa de lucru.

Acesta crede că, după organizarea administrativ – regională a României pe regiuni, judeţul Hunedoara şi, implicit, oraşul Petrila, va avea doar de câştigat.

„În primul rând această este o condiţie prin care se vor putea atrage mai uşor fondurile europene şi chiar se va simplifica modalitatea de atragere a fondurilor europene pentru că puterea decizională vine la regiuni, nu va mai fi la Bucureşti”,a  explicat Păducel.

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, la Timişoara, că vom putea vorbi despre o Românie regionalizată la finele lui 2013, iar o Românie descentralizată, la finele lui 2014 – jumătatea lui 2015. El susţine că oamenii vor putea resimţi beneficiile regionalizării din a doua jumătate a anului viitor pentru că modul în care vor fi alocaţi banii va da posibilitatea mult mai multor localităţi rurale şi urbane să se califice la proiecte prin care vor putea primi bani.

“Sunt tot mai mulţi cetăţeni care au înţeles că trebuie făcută regionalizarea şi am trecut la nivelul următor de discuţii, care privesc formă sau competentele regiunii şi am depăşit temerile că se rupe statul roman. Acest lucru este foarte bun”, a adăugat Dragnea.

Pe de altă parte, acesta a dat asigurări că numărul angajaţilor din actualele consilii judeţene nu va scădea odată cu regionalizarea, ci, dimpotrivă, întrucât aceste unităţi administrativ-teritoriale vor avea competente mult sporite. În plus, Dragnea a dat detalii despre o foarte posibilă viitoare capitală de regiune, respectiv Timişoara care să fie reşedinţa Regiunii de Vest ce va include şi judeţul Hunedoara.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “Dezbateri pe tema regionalizării

  1. motu

    Asta-i important d-le!Un numar cat mai mare de frecatori de menta din banul public,care paraziteaza pe cei care lucreaza in sistemul privat!
    Astia aduc cresterea economica in delirum tremensul politrucilor U.S.L.!

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

trei × unu =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Spitalul Județean de Urgență din Deva are în stoc ser antiviperin în caz de urgență         Scene groaznice pe DN 7: un motociclist a izbit frontal un autotren (VIDEO)         Primarul Devei a cerut rezilierea contractului cu firma de salubrizare         Scene cumplite într-o spălătorie: un copil a fost rănit, doi angajați au scăpat ca prin minune înainte de a fi striviți de o mașină. Totul a fost înregistrat video         Copil adus la Urgențe după ce a fost mușcat de un șarpe         „Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Alunecări de teren pe șoseaua Lacului Cinciș         Scandal în fața adăpostului de câini fără stăpân din Călan         Carmen Hărău: „Alarmă în primării: nu mai sunt bani!”         “Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Povestea zidului uriaș de pe Autostrada Lugoj – Deva         Cele 11 brățări dacice de aur masiv rămase dispărute         ASEDIAŢI DE EVENIMENTE. Garda Cetăţii în acţiune fitness în aer liber la Cetatea Deva         „SCÂRŢ-SCARŢ” PÂNĂ VINERI. Primarul Devei păsuieşte gunoierul cu trei zile         SĂRBĂTOAREA MOŢILOR. Sâmbătă începe Târgul de Fete de pe Muntele Găina         PARLAMENTUL EUROPEAN. Siegfried Mureșan cere aderarea României la spațiul Schengen         Castelul Corvinilor va intra în șantier în luna august         INVESTIȚIE Ce localități din Hunedoara vor fi racordate la noua rețea de gaze naturale         Sistem de supraveghere video pe străzile Simeriei         Autostrada Lugoj – Deva. Cele mai recente imagini aeriene de pe Loturile 3 și 4. Cât mai e de lucru