ÎN DEZBATERE: Primăria Deva explică sistemul de management al traficului rutier

Angajaţii primăriei au încercat, vineri, să ofere răspuns la nemulţumirile legate de traficul rutier din municipiul Deva. Proiectul a intrat la finanţare spre sfârşitul anului 2011 şi a costat bugetul local peste 700.000 lei

trafic

„Sistem de management al traficului rutier” este un proiect cu finanţare totală de 17.074.678 lei. În urma implementării proiectului, valoarea finală a devenit 13.705.940 de lei din care, de la  Fondul European pentru Dezvoltare Regională şi bugetul de stat s-a plătit suma de 12.982.872 lei, în vreme ce bugetul local a contribuit cu 723.067,75 lei. S-au montat 335 de semafoare noi, 20 de automate de trafic şi s-a realizat un centru de comandă şi control unde se stochează informaţiile şi  se operează softul în sistem adaptiv. Acestea sunt datele tehnice.

Multe nemulţumiri, puţine răspunsuri

Prin acest proiect municipalitatea şi-a propus îmbunătăţirea fluxului rutier în municipiul Deva şi întărirea siguranţei cetăţeanului.  Iată cum răspund autorităţile la nenumăratele nemulţumiri ale devenilor. „Ştim că după punerea în funcţiune a acestui sistem de management al traficului s-au înregistrat numeroase nemulţumiri ale populaţiei. (…) Până în momentul de faţă au fost schimbate diagrame de trafic pentru anumite intersecţii unde s-au identificat probleme: în zona Pieţei, zona Eminescu – Văcărescu şi zona Lido. (…) Sistemul analizează traficul pe toate arterele, dă verde sau nu, timp mai lung sau mai scurt pe o anumită direcţie. Per total eu cred că s-a fluidificat”, a spus Daniela Pârvu, şef birou Programe Dezvoltare în cadrul Primăriei Deva. „Se întâmplă ca pe unele artere să stai mai mult, dar sistemul gândeşte pentru tot oraşul, nu doar pentru artera pe care v-aţi nimerit când s-a produs blocajul. El vede circulaţia din tot oraşul şi o fluidizează în tot oraşul, nu numai artera principală”, a încercat să explice şi Adrian Stănescu, consilier juridic la Primăriei Deva.

Comentarii FB

comentarii
3 Răspunsuri la “ÎN DEZBATERE: Primăria Deva explică sistemul de management al traficului rutier

 1. deveanu

  Eu conduc masina si am ajuns la concluzia ca, daca uneori mai astept la cate un semafor, circulatia se desfasoara in siguranta mult mai mare, riscurile de accident au scazut, nu mai trebuie sa incalci regulamentul rutier pentru a vira la stanga in zona pietei, traversarea pietonilor se face in siguranta, in cateva cuvinte : este o solutie buna, intr-un oras mic ca Deva.
  Sufera doar vitezomanii, “grabitii” obisnuiti sa depasesca toate celelalte masini, cei care nu pot acorda prioritate altora si, mai ales, pietonilor. Dar poate astfel se vor disciplina si ei …. ?

  Răspuns
  1. Devean

   Sigur, poate ce dumneata esti sofer de Duminica si nu te deranjeaza.
   Daca ai duce copii la gradinita zilnic, nevasta la serviciu si te-ai mai opri si pe la ceva farmacii nu ai mai vorbi prostii pe internet.
   De acord ca siguranta pietonilor a crescut, dar daca o faci in detrimentul soferilor nu e o solutie fericita. Sau ai impresia ca cei care au sesizat ca se circula absolut anormal sunt toti vitezomani? Te inseli amarnic!

   Răspuns
 2. Devean

  D-le Stanescu, poate ca trebuie sa vada traficul din Bucuresti – sa mearga si mai bine! Macar, d-neata conduci masina?

  Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × trei =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Iată 4 dintre cele mai populare mituri și credințe false despre pariurile sportive         Accident grav pe Calea Zarandului         Polițiștii au alergat aproape un kilometru un tânăr acuzat că a furat 1.000 de lei         Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva a rămas „muzeu”         A început montarea căii de rulare în Tunelul Turdaș de pe șantierul magistralei feroviare de mare viteză         Caravana Filmului Românesc la Hunedoara         La Deva se va da startul Turului Ciclist al Hunedoarei         Gând la început de an școlar         Motociclist oprit cu focuri de armă         DREPTATE PENTRU MILU. Sora victimei de la Sarmizegetusa Regia: “Fratele meu avea o şansă la viaţă, dar nimeni nu i-a dat-o”         INEDIT. Astăzi la Deva se poate circula cu “Autobuzul cu Jazz”         Ultima zi de lucru din ultimatumul dat pe Lotul 3 din Autostrada Lugoj – Deva. Când pot fi deschişi cei 21 de kilometri         Bărbat înjunghiat în inimă de frica soției         Blocaj prelungit pe șantierul șoselei Hunedoara – Călan         Licitație pentru modernizarea șoselelor turistice din județul Hunedoara         Povestea „tunelurilor pentru urși” de pe cel mai scump sector de autostradă: lotul de 300 de milioane de euro         Tragedie pe DN 7: un bărbat a murit, iar alți trei au fost răniți într-un accident rutier         Sardinia, între foarte scump și foarte ieftin         Tânără atacată în timp ce își plimba copilul în cărucior         Grădina Castelului Corvinilor, locul de poveste ocolit de turiști