ÎN DEZBATERE: Primăria Deva explică sistemul de management al traficului rutier

Angajaţii primăriei au încercat, vineri, să ofere răspuns la nemulţumirile legate de traficul rutier din municipiul Deva. Proiectul a intrat la finanţare spre sfârşitul anului 2011 şi a costat bugetul local peste 700.000 lei

trafic

„Sistem de management al traficului rutier” este un proiect cu finanţare totală de 17.074.678 lei. În urma implementării proiectului, valoarea finală a devenit 13.705.940 de lei din care, de la  Fondul European pentru Dezvoltare Regională şi bugetul de stat s-a plătit suma de 12.982.872 lei, în vreme ce bugetul local a contribuit cu 723.067,75 lei. S-au montat 335 de semafoare noi, 20 de automate de trafic şi s-a realizat un centru de comandă şi control unde se stochează informaţiile şi  se operează softul în sistem adaptiv. Acestea sunt datele tehnice.

Multe nemulţumiri, puţine răspunsuri

Prin acest proiect municipalitatea şi-a propus îmbunătăţirea fluxului rutier în municipiul Deva şi întărirea siguranţei cetăţeanului.  Iată cum răspund autorităţile la nenumăratele nemulţumiri ale devenilor. „Ştim că după punerea în funcţiune a acestui sistem de management al traficului s-au înregistrat numeroase nemulţumiri ale populaţiei. (…) Până în momentul de faţă au fost schimbate diagrame de trafic pentru anumite intersecţii unde s-au identificat probleme: în zona Pieţei, zona Eminescu – Văcărescu şi zona Lido. (…) Sistemul analizează traficul pe toate arterele, dă verde sau nu, timp mai lung sau mai scurt pe o anumită direcţie. Per total eu cred că s-a fluidificat”, a spus Daniela Pârvu, şef birou Programe Dezvoltare în cadrul Primăriei Deva. „Se întâmplă ca pe unele artere să stai mai mult, dar sistemul gândeşte pentru tot oraşul, nu doar pentru artera pe care v-aţi nimerit când s-a produs blocajul. El vede circulaţia din tot oraşul şi o fluidizează în tot oraşul, nu numai artera principală”, a încercat să explice şi Adrian Stănescu, consilier juridic la Primăriei Deva.

Comentarii FB

comentarii
3 Răspunsuri la “ÎN DEZBATERE: Primăria Deva explică sistemul de management al traficului rutier

 1. deveanu

  Eu conduc masina si am ajuns la concluzia ca, daca uneori mai astept la cate un semafor, circulatia se desfasoara in siguranta mult mai mare, riscurile de accident au scazut, nu mai trebuie sa incalci regulamentul rutier pentru a vira la stanga in zona pietei, traversarea pietonilor se face in siguranta, in cateva cuvinte : este o solutie buna, intr-un oras mic ca Deva.
  Sufera doar vitezomanii, “grabitii” obisnuiti sa depasesca toate celelalte masini, cei care nu pot acorda prioritate altora si, mai ales, pietonilor. Dar poate astfel se vor disciplina si ei …. ?

  1. Devean

   Sigur, poate ce dumneata esti sofer de Duminica si nu te deranjeaza.
   Daca ai duce copii la gradinita zilnic, nevasta la serviciu si te-ai mai opri si pe la ceva farmacii nu ai mai vorbi prostii pe internet.
   De acord ca siguranta pietonilor a crescut, dar daca o faci in detrimentul soferilor nu e o solutie fericita. Sau ai impresia ca cei care au sesizat ca se circula absolut anormal sunt toti vitezomani? Te inseli amarnic!

 2. Devean

  D-le Stanescu, poate ca trebuie sa vada traficul din Bucuresti – sa mearga si mai bine! Macar, d-neata conduci masina?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

paisprezece − trei =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Cum arată șantierul drumului județean Hunedoara – Călan         Bazinele cu apă minerală de pe Valea Mureșului         Ce trebuie să știe turiștii care vor să urce în Retezat cu mașinile, spre Poiana Pelegii         Tânără tâlhărită de fostul prieten, cu 20 de ani mai mare decât ea         Muzeul mineritului a fost restaurat cu fonduri UE         ADR VEST. Școală din Uricani modernizată cu fonduri UE         ORĂȘTIE. Podul care nu mai leagă comunitatea, ci o desparte         6 august 2020. Omagiu minerilor din Valea Jiului         Ziua Minerului. Povestea revoltei muncitorilor de la Lupeni – 1929         Furturile din Mina Paroșeni nu au leac         Unde trebuie purtată masca de protecție, în municipiul Hunedoara         Conducerea Consiliului Județean Hunedoara solicită măsuri urgente pentru a pregăti unitățile medicale         Sarmizegetusa Regia, vizitată cu masca de protecție pe față         Tineri reținuți în Călan, după ce au tâlhărit un bărbat aflat sub influența băuturilor alcoolice         Cascada Clocota și Germisara, reperele stațiunii Geoagiu Băi         Copil de 6 ani rănit într-un accident pe DN 66. Familia s-a răzbunat pe șofer și pe echipajul medical         Cum a fost înființat Muzeul Societății de Istorie și Arheologie a comitatului Hunedoara         Scene cumplite în Călan: un bărbat a ajuns în stare gravă la spital, după ce a fost tâlhărit         Cadavrul tânărului dispărut de trei săptămâni în Lacul Cinciș a fost scos la suprafață         Tupeul unui șofer îl va costa scump: a lovit un polițist după ce a fost oprit în trafic