Devenii au propus administrației locale 34 de proiecte pentru oraș

Prima etapă a programului de bugetare participativă din acest an la Deva, depunerea proiectelor, s-a încheiat. 34 de propuneri inițiate de deveni pentru oraș vor fi analizate de municipalitate, iar proiectele validate vor fi apoi votate online de cetățeni

Cele mai multe proiecte propuse de cetățenii Devei prin bugetarea participativă vizează infrastructura stradală (alei, trotuare, scuaruri, zone pietonale). 12 propuneri au legătură cu acest domeniu. Amenajarea de spații verzi / locuri de joacă și mobilitatea și siguranța circulației sunt considerate importante pentru oraș de către deveni. Pe fiecare dintre aceste domenii au fost depuse cinci proiecte.

Printre proiectele propuse se numără ideea unei parcări etajate lângă Complexul Comercial Ulpia, o parcare destinată și automobilelor electrice, bicicletelor, trotinete (pay as you GO) și amenajarea unei parcări în spatele blocului 29 de pe strada Ion Creangă și decongestionarea intersecției str. Ion Creangă – Aleea Neptun.

Implicare pentru protecția mediului

Un alt proiect se numește „Blocul verde” și propune modernizarea „unor clădiri fără personalitate, clădiri de tip ceaușist”, și reducerea poluării aerului din oraș. Proiectul „Deva Velo City” urmărește crearea unui sistem integrat de bike sharing free, o soluție alternativă de transport urban care să asigure un acces mai ușor al persoanelor la locurile de muncă, la furnizorii de servicii sau alte zone de interes. Alte proiecte eco sunt amenajarea unei piste de biciclete între Sântuhalm și Deva, „Mai mult verde într-un oraș gri”, amenajarea parcului din zona Gării și colectarea selectivă a deșeurilor în parcuri.

Proiectul ghidului digital Deva City App propune implementarea unui ghid al orașului sub forma unei aplicații care să ruleze pe telefoanele și tabletele inteligente prevăzute cu platformele Android și iOS.

Găsiți descrierea tuturor proiectelor depuse de deveni pe site-ul https://deva.decide.direct/. Până în 30 aprilie, proiectele vor fi evaluate și validate de către o comisie de specialiști din cadrul Primăriei Deva. Proiectele declarate eligibile vor fi afișate pe www.primariadeva.ro și vor intra în etapa de vot online, în perioada 1 mai – 1 iunie. Rezultatele votului vor fi validate și comunicate în intervalul 2-5 iunie. Fiecare cetățean va avea dreptul la un singur vot pentru proiectul preferat.

Primele 10 proiecte clasate în funcție de numărul de voturi vor fi implementate de municipalitate.

Proiectele depuse de deveni

Proiect intervenție str. Ion Creangă – B-dul Decebal

Fluidizare trafic 22 Decembrie

Crearea unui sensul unic pe Al. Muncii

Trafic, alei biciclete, scuaruri, trecere pietoni inaltate, marcaje (fluidizare trafic, parcare etajată lângă ulpia, parcare automobile electrice, biciclete, trotinete)

Treceri de pietoni asigurate vizual

Trecere pietoni semaforizata Calea Zarandului – Grigorescu

Marcare locuri permise parcării pe strada Mihai Eminescu, după Casa de Cultură

Cișmea de apă stradală în parcul de joacă de pe strada Ion Creangă

Treceri de pietoni iluminate inteligent Sântuhalm

Reamenajare Aleea Neptun din municipiul Deva

Treceri de pietoni mai sigure

Amenajare parcare și degajare intersectie – str. Ion Creangă – Aleea Neptun

Teren volei (pe locul structurii de beton de lângă Sala de sport “Robert Singer”)

Sala de sport la Colegiul Tehnic „Transilvania” Deva

Deva Electric

Montare defibrilator automat în incinta Școlii Gimnaziale “Andrei Șaguna”

Amenajarea a 4 locuri de joacă în curtea a 4 școli din Deva

Amenajare loc de joacă pentru copii

Supraveghere video spații de joacă

Mai mult verde într-un oraș gri

Blocul verde

Reamenajarea unui loc de joacă existent, Aleea Pescarilor

Amenajare rafturi biciclete „Bike Racks”

Pistă biciclete Sântuhalm – Deva

Mașinuțe electrice

Trafic pietonal-auto în siguranță – zona Galeriei de artă „Forma”

Modificarea intervalului orar asupra locurilor de parcare

Servicii sanitare toalete și wc-uri publice

Amenajarea parcului din zona Gării

Rastele securizate de biciclete în cartierele de blocuri

Colectare selectivă deșeuri în parcuri

Ghid digital Deva City App

Smart pole wifi-ul cu energie solară

Deva Velo City

Comentarii FB

comentarii




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × 4 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
293 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus în România         Preot din Deva diagnosticat cu coronavirus. Mesajul de speranță transmis pe Facebook         Polițist despre oamenii prinși noaptea pe străzile Călanului: „Ne-au plecat valorile pe stradă după ora 22”         Situație detensionată la Secția ATI a Spitalului din Orăștie, unde cadrele medicale au demisionat         Conflict între prefect și șefii CJ Hunedoara pe tema crizei de la Spitalul Județean Deva         Încă doi pacienți care au murit în spitalele din județ au fost diagnosticați cu Covid 19         Încă un deces al unui pacient din Hunedoara, diagnosticat cu afecțiuni grave, dar și cu coronavirus         Primăria Hunedoara anunță că va primi ajutor din China împotriva coronavirusului         Spitalul din Orăştie a rămas fără personal ATI. Dr. Lorena Ehim: “Suntem trimişi la moarte, carne aruncată în cuşca leilor”         Demisii la Secția ATI din Orăștie         Managerul Spitalului județean Deva a fost suspendat din funcție         Spitalul Județean Deva a intrat în carantină         Doi pacienți morți în Hunedoara aveau și Covid – 19. Erau vârstnici, cu boli grave         Trei cazuri de coronavirus în municipiul Hunedoara. Un medic a fost diagnosticat pozitiv         Mesajul tranșant al unui medic ginecolog din Brad despre criza coronavirus         TEATRU: „Întâlnire la voi acasă”         BANII NOŞTRI. Deprecierea leului a luat o pauză         ANUNŢ! Auchan anunță case dedicate pentru ONG-uri și vârstnici         România a ajuns la 1.760 de cazuri de coronavirus         Coronavirus: doi pacienți decedați la Spitalul județean din Deva aveau și Covid 19