Deputatul Marius Surgent, președinte ALDE Hunedoara: “Vom da un vot de susținere Guvernului Orban ”

Moțiunea de cenzură prin care Guvernul Dăncilă a fost demis, un demers politic susținut și de parlamentarii ALDE, va avea o finalitate doar dacă noua formulă guvernamentală propusă de PNL va primi un vot de învestitură în parlament. Din păcate, discuțiile purtate de premierul desemnat, Ludovic Orban cu liderii partidelor de opoziție nu par să fi conturat o majoritate parlamentară care să susțină un guvern liberal.  În acest context, deputatul Marius Surgent spune că parlamentarii ALDE vor vota guvernul liberal propus de Ludovic Orban și speră ca premierul desemnat  să găsească susținerea parlamentară de care are nevoie pentru învestirea guvernului. “ Împreună cu ceilalți colegi din ALDE vom susține Guvernul Orban la votul de învestitură. Este un demers care va da finalitate votului politic dat la moțiune de partidele din opoziție, un vot care a dus la demiterea Guvernului Dăncilă”, spune deputatul, Marius Surgent.

Ne dorim un guvern monocolor care să respecte cele 12 cerințe formulate de ALDE

 

După întâlnirea pe care președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu a avut-o cu premierul desemnat Ludovic Orban, liderii celor două partide au ajuns la o înțelegere ce urmează a fi  parafată printr-un acord scris. Conform declarațiilor liderului ALDE, având în vedere deschiderea pe care Ludovic Orban a avut-o față de solicitările ALDE această formațiune politică va de un vot de  susținere Guvernului Orban. În opinia deputatului Marius Surgent, învestirea Guvernului Orban  prin votul unei majorități politice va fi un semnal de normalitate pentru partidele aflate în opoziție. “ Nu poți ca partid de opoziție să susții o moțiune de cenzură împotriva unui guvern după care să admiți că ești de acord cu situația ambiguă generată de acest demers politic. Tocmai de aceea, cred că în contextul politic destul de agitat în care ne aflăm cea mai bună formulă este un guvern monocolor. Faptul că, în urma discuțiilor care au avut loc cu premierul desemnat s-a căzut de acord asupra celor 12 condiții și cerințe formulate de noi pentru susținerea Guvernului Orban pot spune că din punctul nostru de vedere au fost îndeplinite toate condițiile pentru ca parlamentarii ALDE să susțină noul guvern. Din câte am înțeles premierul desemnat, Ludovic Orban poartă încă negocieri cu diverși parlamentari pentru susținerea noului guvern și sper ca într-un final să poată obține voturile unei majorități parlamentare. Spun acest lucru pentru că din punctul meu de vedere această stare de incertitudine trebuie să înceteze. Țara trebuie guvernată și orice întârziere în demersul de învestire a noului guvern aduce prejudicii atât în plan economic cât și social. Să nu uităm că în cel mai scurt timp trebuie să avem un buget pentru anul viitor și orice întârziere pune în dificultate atât administrațiile publice locale cât și funcționarea instituțiilor de care depind cetățenii acestei țări. Tocmai de aceea îmi exprim speranța că într-un final, liderii politici vor înțelege că jocurile politice sau de imagine trebuie să înceteze pentru că nu fac bine nimănui”, a concluzionat deputatul.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

șaptesprezece + 2 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Mii de puieți de păstrăv eliberați în apele Retezatului         Locurile din Parcul Național Retezat unde camparea este permisă         Cum este căutat tânărul dispărut în apele Lacului Cinciș         Jandarmii montani au fost chemați în ajutorul unor turiști înspăimântați de urs         Tânără din Germania rătăcită pe crestele Retezatului         Autostrada Lugoj – Deva. Cum rezistă „Dealul Liliecilor” la un an de la finalizarea lucrărilor         A doua zi de căutări a tânărului înghițit de apele Lacului Cinciș         Accident rutier la Sântandrei, pe DN 7         Patron din Hunedoara ridicat de Poliție, după ce s-a opus controalelor în complexul său de pe Lacul Cinciș         Copil de un an rănit într-un accident rutier pe DN 7, la intrare în Deva         Accident pe calea ferată: autoturism lovit de tren         Tânăr căutat după ce ar fi dispărut în apele Lacului Cinciș         Taxele de studii pentru învățământul de stat nu vor opri tinerii absolvenți să plece din România         Primarul Marcel Goia, diagnosticat cu noul coronavirus         Mircea Moloț: „Hunedoara trebuie să meargă mai departe!”         A fost găsit trupul fetei de 6 ani, înecată în canalul Streiului         Motociclist lovit de mașină pe DN 7, la Simeria         O CATARAMĂ DIN FIER DESCOPERITĂ LA ARDEU         Fetiță de 9 ani lovită de mașină         Guvernul României a alocat 34,1 milioane lei pentru acoperirea pagubelor produse de inundații în județul Hunedoara.