Deputatul Marius Surgent, președinte ALDE Hunedoara: “Vom da un vot de susținere Guvernului Orban ”

Moțiunea de cenzură prin care Guvernul Dăncilă a fost demis, un demers politic susținut și de parlamentarii ALDE, va avea o finalitate doar dacă noua formulă guvernamentală propusă de PNL va primi un vot de învestitură în parlament. Din păcate, discuțiile purtate de premierul desemnat, Ludovic Orban cu liderii partidelor de opoziție nu par să fi conturat o majoritate parlamentară care să susțină un guvern liberal.  În acest context, deputatul Marius Surgent spune că parlamentarii ALDE vor vota guvernul liberal propus de Ludovic Orban și speră ca premierul desemnat  să găsească susținerea parlamentară de care are nevoie pentru învestirea guvernului. “ Împreună cu ceilalți colegi din ALDE vom susține Guvernul Orban la votul de învestitură. Este un demers care va da finalitate votului politic dat la moțiune de partidele din opoziție, un vot care a dus la demiterea Guvernului Dăncilă”, spune deputatul, Marius Surgent.

Ne dorim un guvern monocolor care să respecte cele 12 cerințe formulate de ALDE

 

După întâlnirea pe care președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu a avut-o cu premierul desemnat Ludovic Orban, liderii celor două partide au ajuns la o înțelegere ce urmează a fi  parafată printr-un acord scris. Conform declarațiilor liderului ALDE, având în vedere deschiderea pe care Ludovic Orban a avut-o față de solicitările ALDE această formațiune politică va de un vot de  susținere Guvernului Orban. În opinia deputatului Marius Surgent, învestirea Guvernului Orban  prin votul unei majorități politice va fi un semnal de normalitate pentru partidele aflate în opoziție. “ Nu poți ca partid de opoziție să susții o moțiune de cenzură împotriva unui guvern după care să admiți că ești de acord cu situația ambiguă generată de acest demers politic. Tocmai de aceea, cred că în contextul politic destul de agitat în care ne aflăm cea mai bună formulă este un guvern monocolor. Faptul că, în urma discuțiilor care au avut loc cu premierul desemnat s-a căzut de acord asupra celor 12 condiții și cerințe formulate de noi pentru susținerea Guvernului Orban pot spune că din punctul nostru de vedere au fost îndeplinite toate condițiile pentru ca parlamentarii ALDE să susțină noul guvern. Din câte am înțeles premierul desemnat, Ludovic Orban poartă încă negocieri cu diverși parlamentari pentru susținerea noului guvern și sper ca într-un final să poată obține voturile unei majorități parlamentare. Spun acest lucru pentru că din punctul meu de vedere această stare de incertitudine trebuie să înceteze. Țara trebuie guvernată și orice întârziere în demersul de învestire a noului guvern aduce prejudicii atât în plan economic cât și social. Să nu uităm că în cel mai scurt timp trebuie să avem un buget pentru anul viitor și orice întârziere pune în dificultate atât administrațiile publice locale cât și funcționarea instituțiilor de care depind cetățenii acestei țări. Tocmai de aceea îmi exprim speranța că într-un final, liderii politici vor înțelege că jocurile politice sau de imagine trebuie să înceteze pentru că nu fac bine nimănui”, a concluzionat deputatul.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Bărbat întors din Scoția, rătăcit în Ținutul Pădurenilor, după ce căutase Moldova cu GPS-ul         Tragedie în satul Totești. Un bărbat a murit strivit de o conductă de gaz         A murit Costel Alic         Centrul cultural, clădirea IPH și bisericile din Deva – iluminate arhitectural         Cetatea Deva și Centrul Cultural ”Drăgan Muntean”, iluminate în culorile Tricolorului, de ziua Unirii!         Bilanțul Inspectoratului de Poliție al Județului Hunedoara pe anul 2019         Hora Unirii la Biblioteca Județeană         Marius Surgent, președinte ALDE Hunedoara: Legea privind preluarea personalului SMURD de către ISU va fi supusă din nou dezbaterii parlamentare         Acţiune cu efective mărite a poliţiştilor rutieri, în vederea reducerii riscului rutier         Atenție pe ce puneți toporul! Poliția a descins la tăietorii de lemne         Magistrați nemulțumiți. Decizie importantă luată de Adunarea Generală a Judecătorilor din Tribunalul Hunedoara         Primarul Devei, ţinta unei manipulări ordinare de tip ONG         Percheziţii în județul Hunedoara, la suspecți de proxenetism         Povestea tezaurului cărbunarilor, comoara din Sarmizegetusa Regia         Cursa „nebună” a unui tânăr pe bulevardele Devei. Șoferul era drogat și nu avea permis         Lăpugiu de Sus – 580 de ani de la prima atestare documentară         Carne de curcan suspectă de gripă aviară, pe galantare din județ         Cei mai buni dintre cei buni în competiție         Dezbatere publică pe bugetul municipiului Hunedoara         Hoții au făcut praf o biserică din Vulcan. Alte două lăcașuri au fost călcate de spărgători