Deputatul Marius Surgent a revenit în PNL: “Alianța ALDE – PSD s-a dovedit a fi una toxică pentru noi”

Deputatul ALDE Marius Surgent și-a depus cererea de afiliere la grupul parlamentar PNL din Camera Deputaților. „Am depus o astfel de cerere, având în vedere că eram parlamentar neafiliat. Cererea mi-a fost acceptată urmând ca organizația PNL Deva să mă valideze ca membru PNL. Din păcate, după ce PSD-ul ne-a destructurat grupurile parlamentare am ajuns ca ALDE să nu mai aibă grupuri parlamentare. Mai mult, nu puteam accepta dorința tot mai clar exprimată de la nivel central, ca ALDE să se îndrepte spre o nouă alianță cu PSD “, spune deputatul Marius Surgent.

Fără grup parlamentar, ALDE nu putea avea inițiative legislative proprii

Poate cea mai mare dezamăgire a mea, ca liberal, a fost aceea că, după ce ALDE a votat împotriva guvernului Dăncilă şi a votat guvernul Orban, mesajul venit de la nivel central mi-a dat de înțeles că ne îndreptăm înapoi spre PSD. De ce am votat atunci susținerea unui guvern liberal, dacă acum încercăm să ne întoarcem unde am fost? ”, se întreabă retoric Marius Surgent.

Mai mult, acesta precizează că odată cu destructurarea grupurilor parlamentare ALDE de către PSD, parlamentarii liberali rămași în ALDE nu mai puteau avea inițiative legislative proprii.

Practic, după lovitura primită de la PSD, ne-am trezit în situația în care am rămas parlamentari neafiliați. Fără a mai putea avea inițiative legislative eram de fapt o monedă de schimb pentru diverse grupuri parlamentare. Ori acest lucru nu mai putea fi tolerat. Am tot sperat că ne vom întări și că ne-am învățat lecția în ceea ce privește colaborarea cu PSD. Am așteptat destul de mult timp ca la nivel central să se ia o decizie, pentru a merge către dreapta, cum este normal și firesc, pentru că suntem liberali. Dar, din păcate, acest lucru nu s-a întâmplat “, a precizat Surgent.

În județul Hunedoara, o bună parte din membrii ALDE va trece la PNL

Decizia deputatului Marius Surgent de a se reîntoarce în PNL a avut ecou și la nivel județean. Concret, foarte mulți membri ALDE și-au arătat susținerea față de decizia deputatului, fost președinte ALDE Hunedoara, astfel că mulți dintre ei s-au decis să își urmeze liderul.

În cadrul unei întâlniri cu membrii Biroului Politic Județean ALDE, întâlnire la care a participat și liderul PNL Hunedoara, deputatul Lucian Heiuș , membrii ALDE și-au manifestat susținerea față de decizia mea. Astfel, aceștia au decis să mă urmeze. Cu siguranță, în zilele următoare, decizia lor se va concretiza prin înscrierea în PNL”, a precizat deputatul Marius Surgent.

Marius Surgent a fost membru PNL în perioada 2001 – 2016. În aprilie 2016 acesta a demisionat din PNL și din postul de viceprimar al Devei. El s-a înscris în ALDE, formațiune pe lista căreia a candidat în decembrie 2016 pentru un post de deputat.

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “Deputatul Marius Surgent a revenit în PNL: “Alianța ALDE – PSD s-a dovedit a fi una toxică pentru noi”

  1. Nicolae

    Un “virus”(toxic) cu transmitere in mai multe partide vorbeste de toxicitate (nu conteaza cu cine ) ! 🙂 🙂 Demagogie dusa la extrem ! :).

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nouăsprezece − 17 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
O mocăniță pentru județul Hunedoara         L-ați văzut?         ISTORII HUNEDORENE. Dealul Cetății Deva în administrarea Societății de Istorie și Arheologie a Comitatului Hunedoara         Oamenii din Sântandrei au ajuns la capătul răbdării, din cauza penelor de curent         ACCIDENT. Mașină lovită de tren la trecerea peste calea ferată, din halta Geoagiu         Accident grav, cu șapte răniți, produs de un șofer teribilist de 23 de ani         Accident produs de un șofer de 82 de ani         Hoț capturat de polițiști         Traseul spre Lacul Zănoaga în atenția Salvamont Hunedoara         Psaltire din 1751 restaurată la Muzeul Civilizației Dacice și Romane – Deva         Bilanțul pagubelor materiale produse de inundații în județul Hunedoara         Cele două turnuri locuință ale Cetății dacice Costești din Munții Orăștiei vor fi protejate și reabilitate         Accident grav pe șoseaua Hațeg – Petroșani, produs de o tânără de 18 ani. Motociclist în stare gravă la spital         Astăzi începe campania de dezinsecție terestră la Deva!         Gospodării inundate în Silvașul de Sus         Pentru unii mumă, pentru popor ciumă         Piesa săptămânii, la Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva         Elevii primesc bursele sociale pe două luni         Copilă de nouă ani lovită de mașină, în Hunedoara         Accident pe Strada Horea, din Deva. Un tânăr a fost rănit