Denunţ calomnios: Moloţ, scos de sub urmărire penală. UNPR Hunedoara intră în anchetă internă

Preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara a primit NUP (neînceperea urmării penale) la o reclamaţie făcută de UNPR Hunedoara. Acum, când reclamagiul ar urma să dea socoteală pentru denunţ calomnios, nimeni din conducerea Uniunii nu îşi asumă petiţia

Mircea Ioan Moloţ a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că se va adresa instanţei pentru fiecare reclamaţie nefondată care îl obligă să-şi piardă vremea cu explicaţii la procurorii trimitere sus 1DNA. Preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara spune că aproape orice investiţie făcută în judeţ se lasă cu o plângere penală pe numele său la DNA şi, cu toate că faptele nu se confirmă,  reclamanţii nu păţesc niciodată nimic. „Oricât de tare ai fi şi chiar dacă nu ţi-e nici frică, nici ruşine de ceea ce ai făcut, ajungi să te saturi de a tot face cărare la DNA din cauza unor jigodii (că nu le pot spune altfel) care nici măcar nu îşi asumă cele reclamate”, a declarat Moloţ.

Delaţiunea UNPR

Ultimul (cel mai recent, de fapt) act de neîncepere a urmării penale pe numele preşedintelui CJ Hunedoara a sosit săptămâna trecută la pachet cu alte patru soluţii de acelaşi fel (NUP) date de procurori din Alba sau Hunedoara. Cercetarea a pornit în vara anului trecut şi este urmare a unei sesizări ce poartă ştampila Uniunii Naţionale pentru Progresul României (UNPR) filiala judeţului Hunedoara. Moloţ era reclamat la Autoritatea Electorală Permanentă că a obţinut mandatul de preşedinte al CJ Hunedoara „prin infracţiune care îi interzicea candidatura şi prin încălcarea legii civile electorale”. Reclamantul cerea anularea mandatului şi cercetarea numitului Moloţ Mircea Ioan atât civil, cât şi penal. După mai multe luni în care reclamaţia a trecut prin mâna procurorilor de la trei Parchete, au fost emise două soluţii de neîncepere a urmării penale. (Celelalte trei NUP-uri pe care le-a primit Moloţ săptămâna trecută nu au legătură cu „progresiştii”. Şi tot ca o paranteză: cinci dosare s-au închis vineri, dar unul nou a intrat în cercetare. Moloţ este acuzat de ilegalităţi la recepţionarea unor lucrări care nu au fost încă finalizate şi nici recepţionate.)

Instanţele să se pronunţe

Petiţia care a făcut obiectul conferinţei de presă poartă ştampila UNPR Hunedoara şi numele preşedintelui Mihail Nicolae Rudeanu, însă acesta nu îşi asumă gestul. „Am avut o discuţie cu domnul Rudeanu şi domnia sa spune că nu a semnat nicio reclamaţie. Le-am spus şi consilierilor UNPR în şedinţa de consiliu că nu putem sta la aceeaşi masă (chiar dacă vor semna un protocol cu PSD şi vor intra în USL) până când nu îmi vor spune cine şi din dispoziţia cui a fost emisă delaţiunea împotriva mea. Am dreptul să ştiu cine îmi poartă sâmbetele şi m-ar vrea arestat. În rest nu aştept de la nimeni nimic, vreau doar ca instanţele să se pronunţe asupra denunţului calomnios”, a mai declarat Moloţ.

Se caută vinovatul


Agripina Cazan, Cosmin Costa şi Adrian David (foto, de la stg.la dreapta) – consilierii judeţeni şi vicepreşedinţi ai UNPR – susţin că nu a existat o decizia la nivel de conducere UNPR Hunedoara pentru a emite reclamaţia împotriva lui Moloţ. Cei trei demnitari spun că vor face o anchetă internă pentru a afla adevărul şi, chiar dacă semnătura de pe petiţie nu este a preşedintelui Rudeanu, acesta nu poate fi străin intru-totul de faptă pentru că ştampila partidului era la el.  „Progresiştii” s-au angajat să găsească făptuitorul până la începutul lunii septembrie.

Neoficial este vehiculat numele deputatului Mircia Muntean ca autor al delaţiunii pentru că era singurul care ar fi avut ceva de câştigat (şefia judeţului) în cazul în care Moloţ ar fi pierdut mandatul „la masa verde”.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

cinci − patru =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Târgul de fete de pe Muntele Găina – 2019 (VIDEO)         Spitalul Județean de Urgență din Deva are în stoc ser antiviperin în caz de urgență         Scene groaznice pe DN 7: un motociclist a izbit frontal un autotren (VIDEO)         Primarul Devei a cerut rezilierea contractului cu firma de salubrizare         Scene cumplite într-o spălătorie: un copil a fost rănit, doi angajați au scăpat ca prin minune înainte de a fi striviți de o mașină. Totul a fost înregistrat video         Copil adus la Urgențe după ce a fost mușcat de un șarpe         „Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Alunecări de teren pe șoseaua Lacului Cinciș         Scandal în fața adăpostului de câini fără stăpân din Călan         Carmen Hărău: „Alarmă în primării: nu mai sunt bani!”         “Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Povestea zidului uriaș de pe Autostrada Lugoj – Deva         Cele 11 brățări dacice de aur masiv rămase dispărute         ASEDIAŢI DE EVENIMENTE. Garda Cetăţii în acţiune fitness în aer liber la Cetatea Deva         „SCÂRŢ-SCARŢ” PÂNĂ VINERI. Primarul Devei păsuieşte gunoierul cu trei zile         SĂRBĂTOAREA MOŢILOR. Sâmbătă începe Târgul de Fete de pe Muntele Găina         PARLAMENTUL EUROPEAN. Siegfried Mureșan cere aderarea României la spațiul Schengen         Castelul Corvinilor va intra în șantier în luna august         INVESTIȚIE Ce localități din Hunedoara vor fi racordate la noua rețea de gaze naturale         Sistem de supraveghere video pe străzile Simeriei