Denunţ calomnios: Moloţ, scos de sub urmărire penală. UNPR Hunedoara intră în anchetă internă

Preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara a primit NUP (neînceperea urmării penale) la o reclamaţie făcută de UNPR Hunedoara. Acum, când reclamagiul ar urma să dea socoteală pentru denunţ calomnios, nimeni din conducerea Uniunii nu îşi asumă petiţia

Mircea Ioan Moloţ a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că se va adresa instanţei pentru fiecare reclamaţie nefondată care îl obligă să-şi piardă vremea cu explicaţii la procurorii trimitere sus 1DNA. Preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara spune că aproape orice investiţie făcută în judeţ se lasă cu o plângere penală pe numele său la DNA şi, cu toate că faptele nu se confirmă,  reclamanţii nu păţesc niciodată nimic. „Oricât de tare ai fi şi chiar dacă nu ţi-e nici frică, nici ruşine de ceea ce ai făcut, ajungi să te saturi de a tot face cărare la DNA din cauza unor jigodii (că nu le pot spune altfel) care nici măcar nu îşi asumă cele reclamate”, a declarat Moloţ.

Delaţiunea UNPR

Ultimul (cel mai recent, de fapt) act de neîncepere a urmării penale pe numele preşedintelui CJ Hunedoara a sosit săptămâna trecută la pachet cu alte patru soluţii de acelaşi fel (NUP) date de procurori din Alba sau Hunedoara. Cercetarea a pornit în vara anului trecut şi este urmare a unei sesizări ce poartă ştampila Uniunii Naţionale pentru Progresul României (UNPR) filiala judeţului Hunedoara. Moloţ era reclamat la Autoritatea Electorală Permanentă că a obţinut mandatul de preşedinte al CJ Hunedoara „prin infracţiune care îi interzicea candidatura şi prin încălcarea legii civile electorale”. Reclamantul cerea anularea mandatului şi cercetarea numitului Moloţ Mircea Ioan atât civil, cât şi penal. După mai multe luni în care reclamaţia a trecut prin mâna procurorilor de la trei Parchete, au fost emise două soluţii de neîncepere a urmării penale. (Celelalte trei NUP-uri pe care le-a primit Moloţ săptămâna trecută nu au legătură cu „progresiştii”. Şi tot ca o paranteză: cinci dosare s-au închis vineri, dar unul nou a intrat în cercetare. Moloţ este acuzat de ilegalităţi la recepţionarea unor lucrări care nu au fost încă finalizate şi nici recepţionate.)

Instanţele să se pronunţe

Petiţia care a făcut obiectul conferinţei de presă poartă ştampila UNPR Hunedoara şi numele preşedintelui Mihail Nicolae Rudeanu, însă acesta nu îşi asumă gestul. „Am avut o discuţie cu domnul Rudeanu şi domnia sa spune că nu a semnat nicio reclamaţie. Le-am spus şi consilierilor UNPR în şedinţa de consiliu că nu putem sta la aceeaşi masă (chiar dacă vor semna un protocol cu PSD şi vor intra în USL) până când nu îmi vor spune cine şi din dispoziţia cui a fost emisă delaţiunea împotriva mea. Am dreptul să ştiu cine îmi poartă sâmbetele şi m-ar vrea arestat. În rest nu aştept de la nimeni nimic, vreau doar ca instanţele să se pronunţe asupra denunţului calomnios”, a mai declarat Moloţ.

Se caută vinovatul


Agripina Cazan, Cosmin Costa şi Adrian David (foto, de la stg.la dreapta) – consilierii judeţeni şi vicepreşedinţi ai UNPR – susţin că nu a existat o decizia la nivel de conducere UNPR Hunedoara pentru a emite reclamaţia împotriva lui Moloţ. Cei trei demnitari spun că vor face o anchetă internă pentru a afla adevărul şi, chiar dacă semnătura de pe petiţie nu este a preşedintelui Rudeanu, acesta nu poate fi străin intru-totul de faptă pentru că ştampila partidului era la el.  „Progresiştii” s-au angajat să găsească făptuitorul până la începutul lunii septembrie.

Neoficial este vehiculat numele deputatului Mircia Muntean ca autor al delaţiunii pentru că era singurul care ar fi avut ceva de câştigat (şefia judeţului) în cazul în care Moloţ ar fi pierdut mandatul „la masa verde”.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × 5 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
CNAIR reclamă defecte și degradări pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj -Deva         (P) Igienizarea covorului din casa – mentinerea sanatatii intregii familii         (P) Cearta în familie, una dintre cele mai neobișnuite situații pentru care ai putea avea nevoie de-un împrumut         Castelul Corvinilor a intrat în șantier         Accident grav pe șoseaua Hunedoara – Deva         Un tânăr a furat o mașină și a provocat un accident         PĂREREA SPECIALISTULUI NICULESCU. Este sau nu este fierul vechi adevărata miză la Mintia?         Carmen Hărău : „ Dăncilă a plecat, dar PSD a rămas!”         Drumul județean spre cetățile dacice se dezintegrează vizibil         Imagini spectaculoase cu lupul care a dat târcoale unui grup de turişti în Retezat         Spargere la Kaufland Petroșani         Prețuri promoționale la operațiile de cataractă și dioptrii, cu cele mai bune cristaline multifocale, la Opticline Dr. Angelescu         Un bărbat a murit după ce s-a prăbușit de pe schela unui bloc         Strada Constantin Dobrogeanu Gherea din Hunedoara este modernizată         Povestea comorii fabuloase a regelui Decebal         Toate drumurile duc la Salonul Hunedorean al Cărţii         UNA DE “MAGNA CUM LAUDE” LA CJH: Galeriile de Artă „FORMA” devin o bijuterie arhitecturală         Prinși la furat de băutură și țigări         Drumul Național 7A va intra în reparații capitale. Primele lucrări de reabilitare au început         Incendiu puternic în Geoagiu. Un om a murit