DEMISIE DIN PNL. Dorin Gligor, despre vasalitatea faţă de PSD şi viermuiala PNL cu ALDE

208

Fostul co-preşedinte al organizaţiei judeţene a demisionat din PNL, printr-un discurs violent adresat vechilor camarazi. Este al doilea consilier judeţean care pleacă de la liberali, acum, când Deva se pregăteşte de alegeri anticipate. Gligor n-ar vrea să-i fie legată demisia de faptul că a ratat candidatura pentru Primăria Devei, deşi este destul de evident că aceasta a fost „picătura” care l-a făcut să dea pe dinafară. De altfel, Dorin Gligor n-a exclus categoric o eventuală candidatură a sa din partea altui partid (PMP?). Fostul lider de sorginte PDL s-a dezlănţuit vehement în legătură cu o presupusă vasalitate a liberalilor faţă de PSD şi faţă de viermuiala dintre PNL şi ALDE.

 

 

Demisia a fost anunţată într-o conferinţă de presă susţinută la fostul sediu al PDL. (Se întâmplă frecvent la marele PNL Hunedoara ca foştii pedelişti să vorbească public de acolo, în timp ce „vechii” liberali să le zică pe ale lor de la sediul PNL Deva.) Gligor şi-a transmis mesajul stând în poziţia „DREPŢI” pentru a arăta că îşi păstrează verticalitatea într-o clasă politică pe care o etichetează drept „extrem de toxică”.

 

„Partidul e marcat astăzi de un autism evident”

Dorin Gligor se declară un politician de dreapta, face 18 ani de când a urcat pe scena publică, timp în care a fost subprefect şi prefect al judeţului Hunedoara (susţinut de PDL), a condus Partidul Democrat Liberal şi, la fuziune, a devenit co-preşedinte al marelui PNL Hunedoara. „Am crezut enorm în acest proiect politic de unificare a dreptei româneşti, dar ce a urmat a făcut ca eu să nu mă mai regăsesc în această structură politică. Partidul e marcat astăzi de un autism evident, de lipsa competiţiei în interiorul partidului, de lipsa dialogului bazat pe argumente. Rămân fidel politicii de construcţie, rămân fidel politicii ca şi garant al sistemului democratic şi, sigur, politica să fie motor al dezvoltării comunităţilor noastre şi nu un mecanism de frânare”, a declarat Dorin Gligor. „Am văzut un efort din partea partidului de a mă tempera în ceea ce priveşte opoziţia faţă de PSD. Mecanismele din partid nu permit un dialog între membri”, a mai spus fostul consilier judeţean, referindu-se la Consiliul Judeţean pe care îl va părăsi ca urmare a demisiei din partid.

 

Vasalitate faţă de PSD, viermuială cu ALDE

„Electoratul ne-a dat un mandat ferm: să facem opoziţie! Ce facem astăzi? Facem o vasalitate faţă de PSD, o viermuială cu cei de la ALDE. Or, nu mă mai regăsesc în acest mod de a face politică. Am apreciat mult declaraţia domnului Orban, o radiografie exactă a unui partid care se macină din interior. Îl felicit pentru asta şi îmi pare rău că nu am putut să i-o spun la Ţebea. E pentru prima dată în ultimii 20 de ani când nu am fost la Țebea să mă închin memoriei lui Avram Iancu. Am făcut-o cu mândrie, mai ales atunci când partidul meu vota criteriile de integritate. Nu am ştiut la momentul respectiv că sunt (ele, criteriile) o poveste. Colegii mei s-au dus acolo că a venit Orban. Avram Iancu a început lupta pentru drepturile poporului, nu pentru funcţii. Cred în obiective politice şi asta mă face să spun STOP unei construcţii politice care a abandonat orice formă de obiectiv politic. Nu mă mai regăsesc în acest mod de a face politică”, şi-a motivat Dorin Gligor demisia.

 

Locul doi nu se premiază

Viermuiala cu ALDE ar fi dovedită, în opinia lui Dorin Gligor, de transferul cadrelor de la un partid la celălalt. Adică, Ovidiu Ioan Popa, fost consilier judeţean, a demisionat din PNL pentru a candida la Primăria Deva din partea ALDE, în timp ce fostul candidat ALDE, Florin Oancea, a fost desemnat să candideze din partea liberalilor. De fapt, aici pare să fi intervenit ruptura definitivă dintre Gligor şi PNL Hunedoara. Fostul co-preşedinte PNL a eşuat în drumul său (ce părea foarte neted şi sigur, la un moment dat) spre parlament, de pe locul doi la Cameră – ceea ce e greu de „digerat” -, şi a ratat candidatura la Deva, tot dintr-o poziţie second-hand. Potrivit declaraţiilor făcute de Tiberiu Balint, preşedintele PNL Deva, Dorin Gligor s-a clasat pe locul doi în sondajul liberalilor pentru desemnarea candidatului la anticipate şi, ghinion, „locul doi nu se premiază”. (Nu vom şti cu certitudine, dar ne putem imagina că ironia asta a fost devastatoare pentru fostul pedelist.) „E adevărat că au fost dezbateri în partid pe această temă (alegerile din Deva, n.red.) şi n-au fost puţini cei care-au cerut o competiţie deschisă în partid care să ducă la o campanie în urma căreia cetăţenii Devei să-şi aleagă primarul. Sigur, e extrem de necesar acest lucru. Pe fondul unui haos administrativ să vină PSD la Deva… războiul din PSD pentru cel care să ducă mai departe acest haos administrativ… Dar lucrurile s-au tranşat şi PNL doreşte ca una, două sau trei persoane să aibă primarul lor”, a comentat Gligor.

Cea mai probabilă destinaţie pentru politicianul Dorin Gligor este Partidul Mişcarea Populară, acolo unde mai are camarazi din fostul PDL, însă – deocamdată – liderii judeţeni ai PMP Hunedoara spun că nu au existat negocieri, nici măcar contacte, pe această temă.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.