DECLARAŢIE LA DEVA. Grapini: „Formatorii vor garanta angajarea a 80 la sută din persoanele pe care le califică”

grapini

Cei care  organizează cursuri de formare profesională prin fonduri europene vor fi obligaţi de lege să garanteze angajarea a 80 la sută dintre cursanţi, a anunţat ministrul Maria Grapini, la Deva

Ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri şi Turism, Maria Grapini, a fost, vineri, la Deva la o întâlnire cu autorităţile locale şi cu oameni de afaceri, în special operatori în turism. Ministrul Grapini a anunţat că lucrează la un proiect de lege care să schimbe fundamental felul în care se derulează proiectele POSDRU, finanţate cu fonduri europene nerambursabile pentru formarea profesională.

Gata cu meseriaşii făcuţi „din pix”

Cei care doresc să se califice personal pe fonduri europene, pe diferite profesii, trebuie să vină (ca o cerinţă la dosar, să zic aşa) cu un angajament din partea companiilor că pe profesiile respective vor angaja 80 la sută din persoanele pe care le califică. (…) În felul acesta, zicem noi, ducem banii eficient ţintit pe o calificare. Întreprinzătorul sau afacerea este competitivă dacă resursa umană este bună. Poţi să ai cea mai înaltă tehnologie, dar, dacă nu ai resursa umană bine pregătită, ştim bine că nu obţinem ce vrem”, a declarat ministrul.

Ministrul Maria Grapini mai spune că a purtat discuţii cu ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu privind garantarea locurilor de muncă pentru cursanţi de către cei care organizează cursurile de calificare profesională. Noile cerinţe ar urma să fie aplicate începând cu proiectele ce se vor derula de anul viitor.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × trei =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Locurile din Parcul Național Retezat unde camparea este permisă         Cum este căutat tânărul dispărut în apele Lacului Cinciș         Jandarmii montani au fost chemați în ajutorul unor turiști înspăimântați de urs         Tânără din Germania rătăcită pe crestele Retezatului         Autostrada Lugoj – Deva. Cum rezistă „Dealul Liliecilor” la un an de la finalizarea lucrărilor         A doua zi de căutări a tânărului înghițit de apele Lacului Cinciș         Accident rutier la Sântandrei, pe DN 7         Patron din Hunedoara ridicat de Poliție, după ce s-a opus controalelor în complexul său de pe Lacul Cinciș         Copil de un an rănit într-un accident rutier pe DN 7, la intrare în Deva         Accident pe calea ferată: autoturism lovit de tren         Tânăr căutat după ce ar fi dispărut în apele Lacului Cinciș         Taxele de studii pentru învățământul de stat nu vor opri tinerii absolvenți să plece din România         Primarul Marcel Goia, diagnosticat cu noul coronavirus         Mircea Moloț: „Hunedoara trebuie să meargă mai departe!”         A fost găsit trupul fetei de 6 ani, înecată în canalul Streiului         Motociclist lovit de mașină pe DN 7, la Simeria         O CATARAMĂ DIN FIER DESCOPERITĂ LA ARDEU         Fetiță de 9 ani lovită de mașină         Guvernul României a alocat 34,1 milioane lei pentru acoperirea pagubelor produse de inundații în județul Hunedoara.         Căutările fetiței dispărute în canalul de fugă al Streiului, reluate vineri dimineață