DECLARAŢIE LA DEVA. Grapini: „Formatorii vor garanta angajarea a 80 la sută din persoanele pe care le califică”

grapini

Cei care  organizează cursuri de formare profesională prin fonduri europene vor fi obligaţi de lege să garanteze angajarea a 80 la sută dintre cursanţi, a anunţat ministrul Maria Grapini, la Deva

Ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri şi Turism, Maria Grapini, a fost, vineri, la Deva la o întâlnire cu autorităţile locale şi cu oameni de afaceri, în special operatori în turism. Ministrul Grapini a anunţat că lucrează la un proiect de lege care să schimbe fundamental felul în care se derulează proiectele POSDRU, finanţate cu fonduri europene nerambursabile pentru formarea profesională.

Gata cu meseriaşii făcuţi „din pix”

Cei care doresc să se califice personal pe fonduri europene, pe diferite profesii, trebuie să vină (ca o cerinţă la dosar, să zic aşa) cu un angajament din partea companiilor că pe profesiile respective vor angaja 80 la sută din persoanele pe care le califică. (…) În felul acesta, zicem noi, ducem banii eficient ţintit pe o calificare. Întreprinzătorul sau afacerea este competitivă dacă resursa umană este bună. Poţi să ai cea mai înaltă tehnologie, dar, dacă nu ai resursa umană bine pregătită, ştim bine că nu obţinem ce vrem”, a declarat ministrul.

Ministrul Maria Grapini mai spune că a purtat discuţii cu ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu privind garantarea locurilor de muncă pentru cursanţi de către cei care organizează cursurile de calificare profesională. Noile cerinţe ar urma să fie aplicate începând cu proiectele ce se vor derula de anul viitor.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

optsprezece − 3 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Spitalul Județean de Urgență din Deva are în stoc ser antiviperin în caz de urgență         Scene groaznice pe DN 7: un motociclist a izbit frontal un autotren (VIDEO)         Primarul Devei a cerut rezilierea contractului cu firma de salubrizare         Scene cumplite într-o spălătorie: un copil a fost rănit, doi angajați au scăpat ca prin minune înainte de a fi striviți de o mașină. Totul a fost înregistrat video         Copil adus la Urgențe după ce a fost mușcat de un șarpe         „Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Alunecări de teren pe șoseaua Lacului Cinciș         Scandal în fața adăpostului de câini fără stăpân din Călan         Carmen Hărău: „Alarmă în primării: nu mai sunt bani!”         “Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Povestea zidului uriaș de pe Autostrada Lugoj – Deva         Cele 11 brățări dacice de aur masiv rămase dispărute         ASEDIAŢI DE EVENIMENTE. Garda Cetăţii în acţiune fitness în aer liber la Cetatea Deva         „SCÂRŢ-SCARŢ” PÂNĂ VINERI. Primarul Devei păsuieşte gunoierul cu trei zile         SĂRBĂTOAREA MOŢILOR. Sâmbătă începe Târgul de Fete de pe Muntele Găina         PARLAMENTUL EUROPEAN. Siegfried Mureșan cere aderarea României la spațiul Schengen         Castelul Corvinilor va intra în șantier în luna august         INVESTIȚIE Ce localități din Hunedoara vor fi racordate la noua rețea de gaze naturale         Sistem de supraveghere video pe străzile Simeriei         Autostrada Lugoj – Deva. Cele mai recente imagini aeriene de pe Loturile 3 și 4. Cât mai e de lucru