DECLARAŢIE LA DEVA. Grapini: „Formatorii vor garanta angajarea a 80 la sută din persoanele pe care le califică”

grapini

Cei care  organizează cursuri de formare profesională prin fonduri europene vor fi obligaţi de lege să garanteze angajarea a 80 la sută dintre cursanţi, a anunţat ministrul Maria Grapini, la Deva

Ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri şi Turism, Maria Grapini, a fost, vineri, la Deva la o întâlnire cu autorităţile locale şi cu oameni de afaceri, în special operatori în turism. Ministrul Grapini a anunţat că lucrează la un proiect de lege care să schimbe fundamental felul în care se derulează proiectele POSDRU, finanţate cu fonduri europene nerambursabile pentru formarea profesională.

Gata cu meseriaşii făcuţi „din pix”

Cei care doresc să se califice personal pe fonduri europene, pe diferite profesii, trebuie să vină (ca o cerinţă la dosar, să zic aşa) cu un angajament din partea companiilor că pe profesiile respective vor angaja 80 la sută din persoanele pe care le califică. (…) În felul acesta, zicem noi, ducem banii eficient ţintit pe o calificare. Întreprinzătorul sau afacerea este competitivă dacă resursa umană este bună. Poţi să ai cea mai înaltă tehnologie, dar, dacă nu ai resursa umană bine pregătită, ştim bine că nu obţinem ce vrem”, a declarat ministrul.

Ministrul Maria Grapini mai spune că a purtat discuţii cu ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu privind garantarea locurilor de muncă pentru cursanţi de către cei care organizează cursurile de calificare profesională. Noile cerinţe ar urma să fie aplicate începând cu proiectele ce se vor derula de anul viitor.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Incendiu puternic pe calea ferată Simeria – Petroșani         Bărbat întors din Scoția, rătăcit în Ținutul Pădurenilor, după ce căutase Moldova cu GPS-ul         Tragedie în satul Totești. Un bărbat a murit strivit de o conductă de gaz         A murit Costel Alic         Centrul cultural, clădirea IPH și bisericile din Deva – iluminate arhitectural         Cetatea Deva și Centrul Cultural ”Drăgan Muntean”, iluminate în culorile Tricolorului, de ziua Unirii!         Bilanțul Inspectoratului de Poliție al Județului Hunedoara pe anul 2019         Hora Unirii la Biblioteca Județeană         Marius Surgent, președinte ALDE Hunedoara: Legea privind preluarea personalului SMURD de către ISU va fi supusă din nou dezbaterii parlamentare         Acţiune cu efective mărite a poliţiştilor rutieri, în vederea reducerii riscului rutier         Atenție pe ce puneți toporul! Poliția a descins la tăietorii de lemne         Magistrați nemulțumiți. Decizie importantă luată de Adunarea Generală a Judecătorilor din Tribunalul Hunedoara         Primarul Devei, ţinta unei manipulări ordinare de tip ONG         Percheziţii în județul Hunedoara, la suspecți de proxenetism         Povestea tezaurului cărbunarilor, comoara din Sarmizegetusa Regia         Cursa „nebună” a unui tânăr pe bulevardele Devei. Șoferul era drogat și nu avea permis         Lăpugiu de Sus – 580 de ani de la prima atestare documentară         Carne de curcan suspectă de gripă aviară, pe galantare din județ         Cei mai buni dintre cei buni în competiție         Dezbatere publică pe bugetul municipiului Hunedoara