DE CĂPĂTUIALĂ. Şefii PSD ai judeţului scot la concurs postul lui Sălan Jnior

Anunţul a fost cuibărit undeva prin cotloanele netului. Este vorba de un post de contabil la SPAMI, funcţie ocupată, cu detaşare, de fiul senatorului PSD Viorel Sălan, general de jandarmi în rezervă.

 

 

Ciprian Sălan, fiul jandarmului-senator PSD, s-a mufat la resursele Consiliului Judeţean Hunedoara printr-o detaşare din mediul privat de afaceri. Acum, şefii judeţului vor să-i pregătească un loc de muncă pe perioadă nedeterminată. Cel puţin aşa par lucrurile, având în vedere faptul că anunţul de concurs este postat pe un site foarte puţin accesat când vine vorba despre Sarmizegetusa Regia, respectiv https://cetateasarmizegetusa.ro/.

 

Anunţul de concurs

 

„Serviciul Public de Administrare a Monumentelor Istorice (SPAMI) cu sediul în localitatea Deva, str. 1 Decembrie 1918 nr. 28, judeţul Hunedoara (adică, adresa CJH) organizează concurs pentru ocuparea a unui post contractual vacant de consilier, gradul I, în conformitate cu prevederile OUG nr. 57/2019 din 3 iulie 2019 privind Codul administrativ și cu respectarea prevederilor HG 286/2011 actualizată: Probele stabilite pentru concurs se vor desfăşura astfel: – Proba scrisă în data de 08.10.2019, ora 12°, – Proba interviu în data de 11.10.2019, ora 10:00. Condiţiile specifice de participare la concurs propuse, sunt: – studii superioare de lungă durată absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă, în domeniul ştiinţelor economice; – perfecţionări/ specializări în domeniul administraţie publică locală sau în domeniul ştiinţelor economice; – vechimea în domeniul studiilor: minim 4 ani”, se arată în anunţul de concurs.

 

Familia tradiţională a bugetarului

 

În urmă cu doi ani, jurnalistul Grigore Cartianu făcea o mică radiografie a veniturilor dobândite de seniorul Sălan, jandarmul-senator PSD, în care arăta cam cât ne costă prestaţia generalului. „Ce avem noi aici? Un posesor de dublă pensie nesimţită! Una ca mare şef  în Jandarmerie, cealaltă ca parlamentar. Acest rechin cu două burţi se numeşte Viorel Sălan, are 58 de ani şi este senator PSD de Hunedoara. Anul trecut (2016, n.red.) a făcut două vrăjitorii (politice) prin care şi-a asigurat venituri colosale până la sfârşitul vieţii. Din banii noştri. În februarie 2016, generalul Sălan conducea – de 18 ani – Jandarmeria judeţului Hunedoara. Mai avea 6 luni până la pensionare. Atunci, prin sfori trase la nivel înalt, a fost promovat adjunct al şefului Jandarmeriei Române, făcând rocadă cu colonelul Robert Vîță. Generalul Sălan a fost numărul 2 în Jandarmeria Română exact şase luni: 1 martie – 30 august 2016. Apoi s-a pensionat, cu o pensie de peste 12.000 de lei. Pensia i-a fost umflată exact de acele ultime 6 luni, când generalul Sălan a avut un venit mult mai mare decât cel de la Hunedoara, umflându-l şi cu câteva sporuri bine plasate. Totul a fost premeditat: Sălan ştia că, aşa cum prevede legea, valoarea pensiei va fi stabilită pe baza celor mai bune 6 luni consecutive din ultimii 5 ani. De aceea a fost nevoie de promovarea din ultimele 6 luni! La scurt timp după pensionare, Sălan a intrat în campanie electorală, în judeţul Hunedoara. În decembrie 2016 a devenit senator PSD, asigurându-şi o a doua pensie specială, de cel puţin 3.000 de lei (pentru un mandat). Dacă-şi prelungeşte cariera parlamentară, va încasa 6.000 de lei (pentru două mandate) sau 9.000 de lei (pentru trei sau mai multe mandate). Deci, când va împlini 65 de ani, generalul Sălan va ajunge la o pensie totală de cel puţin 15.000 de lei, putând depăşi chiar 20.000 de lei. Pe lună! Dar până atunci, Sălan se va mulţumi cu tradiţionalul cumul pensie + salariu, ambele nesimţite, adică 12.000 + 11.600, la care se adaugă 6.500 suma forfetară pentru cazare în Bucureşti, ajungând la un total de 30.100 lei. Cu cei 20.000 de lei alocaţi biroului său parlamentar, 1.400 pentru combustibil, 500 pentru deplasări în circumscripţie şi cel puţin 2.000 diurna (160 de lei pe zi de activitate în plen), generalul-pensionar ne costă 54.000 de lei lunar. O nimica toată: vreo 12.000 de euro”, scria jurnalistul în august 2017.

 

Sursa foto: Facebook

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

17 − 7 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Cum arată șantierul drumului județean Hunedoara – Călan         Bazinele cu apă minerală de pe Valea Mureșului         Ce trebuie să știe turiștii care vor să urce în Retezat cu mașinile, spre Poiana Pelegii         Tânără tâlhărită de fostul prieten, cu 20 de ani mai mare decât ea         Muzeul mineritului a fost restaurat cu fonduri UE         ADR VEST. Școală din Uricani modernizată cu fonduri UE         ORĂȘTIE. Podul care nu mai leagă comunitatea, ci o desparte         6 august 2020. Omagiu minerilor din Valea Jiului         Ziua Minerului. Povestea revoltei muncitorilor de la Lupeni – 1929         Furturile din Mina Paroșeni nu au leac         Unde trebuie purtată masca de protecție, în municipiul Hunedoara         Conducerea Consiliului Județean Hunedoara solicită măsuri urgente pentru a pregăti unitățile medicale         Sarmizegetusa Regia, vizitată cu masca de protecție pe față         Tineri reținuți în Călan, după ce au tâlhărit un bărbat aflat sub influența băuturilor alcoolice         Cascada Clocota și Germisara, reperele stațiunii Geoagiu Băi         Copil de 6 ani rănit într-un accident pe DN 66. Familia s-a răzbunat pe șofer și pe echipajul medical         Cum a fost înființat Muzeul Societății de Istorie și Arheologie a comitatului Hunedoara         Scene cumplite în Călan: un bărbat a ajuns în stare gravă la spital, după ce a fost tâlhărit         Cadavrul tânărului dispărut de trei săptămâni în Lacul Cinciș a fost scos la suprafață         Tupeul unui șofer îl va costa scump: a lovit un polițist după ce a fost oprit în trafic