DE CĂPĂTUIALĂ. Şefii PSD ai judeţului scot la concurs postul lui Sălan Jnior

Anunţul a fost cuibărit undeva prin cotloanele netului. Este vorba de un post de contabil la SPAMI, funcţie ocupată, cu detaşare, de fiul senatorului PSD Viorel Sălan, general de jandarmi în rezervă.

 

 

Ciprian Sălan, fiul jandarmului-senator PSD, s-a mufat la resursele Consiliului Judeţean Hunedoara printr-o detaşare din mediul privat de afaceri. Acum, şefii judeţului vor să-i pregătească un loc de muncă pe perioadă nedeterminată. Cel puţin aşa par lucrurile, având în vedere faptul că anunţul de concurs este postat pe un site foarte puţin accesat când vine vorba despre Sarmizegetusa Regia, respectiv https://cetateasarmizegetusa.ro/.

 

Anunţul de concurs

 

„Serviciul Public de Administrare a Monumentelor Istorice (SPAMI) cu sediul în localitatea Deva, str. 1 Decembrie 1918 nr. 28, judeţul Hunedoara (adică, adresa CJH) organizează concurs pentru ocuparea a unui post contractual vacant de consilier, gradul I, în conformitate cu prevederile OUG nr. 57/2019 din 3 iulie 2019 privind Codul administrativ și cu respectarea prevederilor HG 286/2011 actualizată: Probele stabilite pentru concurs se vor desfăşura astfel: – Proba scrisă în data de 08.10.2019, ora 12°, – Proba interviu în data de 11.10.2019, ora 10:00. Condiţiile specifice de participare la concurs propuse, sunt: – studii superioare de lungă durată absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă, în domeniul ştiinţelor economice; – perfecţionări/ specializări în domeniul administraţie publică locală sau în domeniul ştiinţelor economice; – vechimea în domeniul studiilor: minim 4 ani”, se arată în anunţul de concurs.

 

Familia tradiţională a bugetarului

 

În urmă cu doi ani, jurnalistul Grigore Cartianu făcea o mică radiografie a veniturilor dobândite de seniorul Sălan, jandarmul-senator PSD, în care arăta cam cât ne costă prestaţia generalului. „Ce avem noi aici? Un posesor de dublă pensie nesimţită! Una ca mare şef  în Jandarmerie, cealaltă ca parlamentar. Acest rechin cu două burţi se numeşte Viorel Sălan, are 58 de ani şi este senator PSD de Hunedoara. Anul trecut (2016, n.red.) a făcut două vrăjitorii (politice) prin care şi-a asigurat venituri colosale până la sfârşitul vieţii. Din banii noştri. În februarie 2016, generalul Sălan conducea – de 18 ani – Jandarmeria judeţului Hunedoara. Mai avea 6 luni până la pensionare. Atunci, prin sfori trase la nivel înalt, a fost promovat adjunct al şefului Jandarmeriei Române, făcând rocadă cu colonelul Robert Vîță. Generalul Sălan a fost numărul 2 în Jandarmeria Română exact şase luni: 1 martie – 30 august 2016. Apoi s-a pensionat, cu o pensie de peste 12.000 de lei. Pensia i-a fost umflată exact de acele ultime 6 luni, când generalul Sălan a avut un venit mult mai mare decât cel de la Hunedoara, umflându-l şi cu câteva sporuri bine plasate. Totul a fost premeditat: Sălan ştia că, aşa cum prevede legea, valoarea pensiei va fi stabilită pe baza celor mai bune 6 luni consecutive din ultimii 5 ani. De aceea a fost nevoie de promovarea din ultimele 6 luni! La scurt timp după pensionare, Sălan a intrat în campanie electorală, în judeţul Hunedoara. În decembrie 2016 a devenit senator PSD, asigurându-şi o a doua pensie specială, de cel puţin 3.000 de lei (pentru un mandat). Dacă-şi prelungeşte cariera parlamentară, va încasa 6.000 de lei (pentru două mandate) sau 9.000 de lei (pentru trei sau mai multe mandate). Deci, când va împlini 65 de ani, generalul Sălan va ajunge la o pensie totală de cel puţin 15.000 de lei, putând depăşi chiar 20.000 de lei. Pe lună! Dar până atunci, Sălan se va mulţumi cu tradiţionalul cumul pensie + salariu, ambele nesimţite, adică 12.000 + 11.600, la care se adaugă 6.500 suma forfetară pentru cazare în Bucureşti, ajungând la un total de 30.100 lei. Cu cei 20.000 de lei alocaţi biroului său parlamentar, 1.400 pentru combustibil, 500 pentru deplasări în circumscripţie şi cel puţin 2.000 diurna (160 de lei pe zi de activitate în plen), generalul-pensionar ne costă 54.000 de lei lunar. O nimica toată: vreo 12.000 de euro”, scria jurnalistul în august 2017.

 

Sursa foto: Facebook

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

unsprezece + douăzeci =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
CNAIR reclamă defecte și degradări pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj -Deva         (P) Igienizarea covorului din casa – mentinerea sanatatii intregii familii         (P) Cearta în familie, una dintre cele mai neobișnuite situații pentru care ai putea avea nevoie de-un împrumut         Castelul Corvinilor a intrat în șantier         Accident grav pe șoseaua Hunedoara – Deva         Un tânăr a furat o mașină și a provocat un accident         PĂREREA SPECIALISTULUI NICULESCU. Este sau nu este fierul vechi adevărata miză la Mintia?         Carmen Hărău : „ Dăncilă a plecat, dar PSD a rămas!”         Drumul județean spre cetățile dacice se dezintegrează vizibil         Imagini spectaculoase cu lupul care a dat târcoale unui grup de turişti în Retezat         Spargere la Kaufland Petroșani         Prețuri promoționale la operațiile de cataractă și dioptrii, cu cele mai bune cristaline multifocale, la Opticline Dr. Angelescu         Un bărbat a murit după ce s-a prăbușit de pe schela unui bloc         Strada Constantin Dobrogeanu Gherea din Hunedoara este modernizată         Povestea comorii fabuloase a regelui Decebal         Toate drumurile duc la Salonul Hunedorean al Cărţii         UNA DE “MAGNA CUM LAUDE” LA CJH: Galeriile de Artă „FORMA” devin o bijuterie arhitecturală         Prinși la furat de băutură și țigări         Drumul Național 7A va intra în reparații capitale. Primele lucrări de reabilitare au început         Incendiu puternic în Geoagiu. Un om a murit