D’ale parlamentarilor. Senatorul Vochiţoiu s-a racordat la banii publici

101

Una dintre firmele controlate de poporanistul din Vale livrează consumabile pentru societăţi comerciale cu capital de stat şi la primării din ţară

haralambie-vochitoiu2Una dintre firmele controlate de senatorul PPDD de Valea Jiului Haralambie Vochiţoiu şi-a racordat puternic „tentaculele” la banii publici. Este vorba despre Diacostampet SRL Petroşani care câştigă contracte pe bandă rulantă pentru tot felul de imprimate tipizate ori materiale publicitare pentru societăţi de stat ori primării din diverse colţuri ale ţării.

Nu-i pasă de procese

Cu numeroase procese pe rol, intentate de diverşi creditori, Diacostampet SRL Petroşani pare să fi găsit cheia de la „poarta” contractelor cu banii statului. Cu sediul în aceeaşi locaţie unde ani în şir au funcţionat toate firmele apropiate senatorului PPDD Haralambie Vochiţoiu, respectiv Strada Livezeni nr. 3, Diacostampet  a fost, de fapt, partener al Euro Jobs (unde Vochiţoiu a deţinut funcţia de director general) în proiecte în domeniul resurselor umane finanțate din bani europeni, iar soția lui Vochițoiu a fost angajată la această firmă ca psihosociolog.  Şi, absolut întâmplător (sau nu!) aceeaşi Diacostampet este acum partener de bază pentru societăţi de stat ori primării din diverse colţuri ale ţării. Ultimul contract l-a încheiat cu Primăria Amara pentru realizarea de materiale publicitare in cadrul proiectului „Amara izvor de sănătate, tărâm de recreere”, contractul având valoarea de 39.090 lei, fără TVA. Tot anul acesta, Diacostampet SRL Petroşani a câştigat şi o bucată din contractul pentru tipizatele necesare în activitatea Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Louis Ţurcanu”, dar şi cel pentru imprimate tipizate pentru Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice „Transelectrica.

De precizat că, în aceeaşi locaţie unde funcţionează Diacostampet, respectiv Str.Livezeni nr. 3, şi-au declarat, pe rând activitatea şi alte societăţi comerciale de care se leagă numele lui Haralambie Vochiţoiu, respectiv Art Forest Company, Euro Jobs SRL sau Fabrica de Termopane.

Probleme în instanţă

Pe de altă parte, societatea din Petroşani a fost chemată în instanţă în mai multe procese intentate de diverşi creditori, pentru sume neachitate. Ultimul proces în acest sens l-a pierdut la finele lunii mai, când magistraţii din Petroşani au admis

acţiunea în pretenţii formulată de PFA DIACONU CONSTANTIN şi au obligat firma menţionată „să plătească reclamantei suma de 1000 lei, cu titlul de preţ neachitat. Obligă pârâta să plătească reclamantei suma de 110,30 lei, cu titlul de cheltuieli de judecată”. Iar acesta este doar unul dintre procese. Oricum, Diacostampet nu estze singura societate controlată de Vochiţoiu care are probleme cu justiţia. De exemplu, Eurojobs are mai multe procese pe rol, tot pentru litigii comerciale, şi, în plus, este în în atenţia Direcţiei Naţionale Anticorupţie, care instrumentează un dosar penal legat de cursurile de formare profesională derulate cu fonduri europene.

Comentarii FB

comentarii
2 thoughts on “D’ale parlamentarilor. Senatorul Vochiţoiu s-a racordat la banii publici

 1. gogu

  Despre afacerile ilicite ale lui vochitoiu se tot scrie dar cine ar trebuii sa ia masuri, in acest sens, se pare ca nu se incumeta si uite asa” cainii latra iar ursul i-si vede de drum”

  Reply
  1. Mama lu Gogu

   Gogutule nu mai astepta in zadar ca nu sa intampla mama nimic(ula)!Stii de ce?Pen”ca domnul senator Haralambie nu a facut nici o hotie!Toate sunt inventii däle lui Rizi,reincalzite de altii…Asa ca traieste-ti viata fiule…

   Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.