Cu ochii pe fişele de salarii. Angajaţii Primăriei Petroşani încă nu ştiu dacă vor fi obligaţi să returneze sporul de dispozitiv

Între 2.000 şi 10.000 de lei ar avea de returnat angajaţii Primăriei municipiului Petroşani, sume ce reprezintă sporurile de care au beneficiat şi p care Curtea de Conturi le-a declarat ilegale. Edilii aşteaptă încă motivarea deciziei Curţii de Apel Alba Iulia şi speră că sindicatele vor putea să-i ajute pe angajaţi să nu dea banii înapoi.

primariaFuncţionarii publici de la Petroşani nu ştiu nici acum ce vor face, după luni de zile de când Curtea de Apel Alba Iulia a pronunţat o sentinţă defavorabilă lor în privinţa sporurilor încasate. Nu numai că încă din luna mai primesc salarii mai mici cu 25%, dar ar trebuie să returneze şi banii pe care i-au încasat sub formă de sporuri în 2011 şi 2012. Vorbim despre sume cuprinse între 2.000 şi 10.000 de lei pentru angajat, în funcţie de salariul fiecăruia. „încă aşteptăm motivarea deciziei Curţii de Apel Alba Iulia şi chiar decizia în sine. De asemenea, mai aşteptăm rezultatul demersurilor făcute de sindicat”, a declarat Secretarul Primăriei Petroşani, Adrian Negoe. Reprezentanţii Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici au vorbit cu fiecare angajat în parte şi speră să obţină o amnistie fiscală, în acest caz. Adrian Negoe spune că, de fapt, situaţia s-ar putea rezolva prin prelungirea afectelor Legii amnistiei fiscale, care a produs efecte până în 2010, acolo unde sporurile s-au acordat pe baza unor sentinţe judecătoreşti, aşa cum este cazul Primăriei Petroşani. Proiectul a  fost avizat favorabil de Comisia de Buget – Finanţe din Camera Deputaţilor, dar deocamdată nu a primit girul plenului Parlamentului.

De precizat că angajaţii Primăriei Petroşani au beneficiat de sporul de dispozitiv ca efect al unei hotărâri judecătoreşti definitive. Chiar şi aşa, însă, Curtea de Conturi a stabilit în urma unui control că plata sporului s-a făcut în mod ilegal. Funcţii publici au pierdut procesul atât pe fond, cât şi la recursul judecat la Curtea de Apel Alba Iulia şi ar trebui să returneze sumele primite, în condiţiile în care judecătorii au menţinut concluziile controlorilor financiari. Sporul de dispozitiv reprezintă 25% din salariul încasat de funcţionarii publici.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Teodora Larisa Petruț şi prospețimea poeziei         Lucian Heiuş le cere demisia. Trei politruci PSD cu funcţii publice ar trebui să plece din posturi         Marius Surgent, deputat ALDE: În turul doi al alegerilor prezidențiale voi vota candidatul dreptei         Cursa infernală a unui autocar pe DN 7. Pasagerii au trecut prin momente de spaimă         Accident grav pe DN 66 Călan – Haţeg, produs de un tânăr băut         Scene înfiorătoare în timpul unui spectacol de circ în Hunedoara         Hunedorean acuzat că a jefuit un cabinet medical din spital         Carmen Hărău : „Este greu dar foarte onorant să lupți acum pe frontul anti-PSD!”         11 ani de la tragedia din Mina Petrila         Accident rutier pe șoseaua Hunedoara – Deva         Tânăr acuzat de înșelăciune         Hoți prinși în urma unei razii         Clădirea Primăriei Hunedoara intră în renovare         CĂLARE PE MONUMENTUL UNESCO. Promovează monumentul sau obiceiurile proaste?         LIBERALII STRÂNG RÂNDURILE. Primarul Devei face lobby pentru Termocentrala Mintia         Palatul Administrativ va fi scos din bălării         LA ÎNTRECERE CU TELESCAUNUL DIN PARÂNG. Provocare pentru cei mai buni alergători montani din România         SPECTACOL. „4 (for) stand up”, super-show de comedie la Deva         Drumul spre Poiana Pelegii, din Retezat, a fost blocat         Razii ale polițiștilor de la Transporturi Feroviare: doi hoți de pe calea ferată au fost prinși