Cu ochii pe fişele de salarii. Angajaţii Primăriei Petroşani încă nu ştiu dacă vor fi obligaţi să returneze sporul de dispozitiv

Între 2.000 şi 10.000 de lei ar avea de returnat angajaţii Primăriei municipiului Petroşani, sume ce reprezintă sporurile de care au beneficiat şi p care Curtea de Conturi le-a declarat ilegale. Edilii aşteaptă încă motivarea deciziei Curţii de Apel Alba Iulia şi speră că sindicatele vor putea să-i ajute pe angajaţi să nu dea banii înapoi.

primariaFuncţionarii publici de la Petroşani nu ştiu nici acum ce vor face, după luni de zile de când Curtea de Apel Alba Iulia a pronunţat o sentinţă defavorabilă lor în privinţa sporurilor încasate. Nu numai că încă din luna mai primesc salarii mai mici cu 25%, dar ar trebuie să returneze şi banii pe care i-au încasat sub formă de sporuri în 2011 şi 2012. Vorbim despre sume cuprinse între 2.000 şi 10.000 de lei pentru angajat, în funcţie de salariul fiecăruia. „încă aşteptăm motivarea deciziei Curţii de Apel Alba Iulia şi chiar decizia în sine. De asemenea, mai aşteptăm rezultatul demersurilor făcute de sindicat”, a declarat Secretarul Primăriei Petroşani, Adrian Negoe. Reprezentanţii Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici au vorbit cu fiecare angajat în parte şi speră să obţină o amnistie fiscală, în acest caz. Adrian Negoe spune că, de fapt, situaţia s-ar putea rezolva prin prelungirea afectelor Legii amnistiei fiscale, care a produs efecte până în 2010, acolo unde sporurile s-au acordat pe baza unor sentinţe judecătoreşti, aşa cum este cazul Primăriei Petroşani. Proiectul a  fost avizat favorabil de Comisia de Buget – Finanţe din Camera Deputaţilor, dar deocamdată nu a primit girul plenului Parlamentului.

De precizat că angajaţii Primăriei Petroşani au beneficiat de sporul de dispozitiv ca efect al unei hotărâri judecătoreşti definitive. Chiar şi aşa, însă, Curtea de Conturi a stabilit în urma unui control că plata sporului s-a făcut în mod ilegal. Funcţii publici au pierdut procesul atât pe fond, cât şi la recursul judecat la Curtea de Apel Alba Iulia şi ar trebui să returneze sumele primite, în condiţiile în care judecătorii au menţinut concluziile controlorilor financiari. Sporul de dispozitiv reprezintă 25% din salariul încasat de funcţionarii publici.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × cinci =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva a rămas „muzeu”         A început montarea căii de rulare în Tunelul Turdaș de pe șantierul magistralei feroviare de mare viteză         Caravana Filmului Românesc la Hunedoara         La Deva se va da startul Turului Ciclist al Hunedoarei         Gând la început de an școlar         Motociclist oprit cu focuri de armă         DREPTATE PENTRU MILU. Sora victimei de la Sarmizegetusa Regia: “Fratele meu avea o şansă la viaţă, dar nimeni nu i-a dat-o”         INEDIT. Astăzi la Deva se poate circula cu “Autobuzul cu Jazz”         Ultima zi de lucru din ultimatumul dat pe Lotul 3 din Autostrada Lugoj – Deva. Când pot fi deschişi cei 21 de kilometri         Bărbat înjunghiat în inimă de frica soției         Blocaj prelungit pe șantierul șoselei Hunedoara – Călan         Licitație pentru modernizarea șoselelor turistice din județul Hunedoara         Povestea „tunelurilor pentru urși” de pe cel mai scump sector de autostradă: lotul de 300 de milioane de euro         Tragedie pe DN 7: un bărbat a murit, iar alți trei au fost răniți într-un accident rutier         Sardinia, între foarte scump și foarte ieftin         Tânără atacată în timp ce își plimba copilul în cărucior         Grădina Castelului Corvinilor, locul de poveste ocolit de turiști         CU ALCOOL LA BORD. O tânără din Călan a anunţat o răpire falsă         Giardini di Zoe, colţul de Rai creat într-un sat din Hunedoara         Momente dramatice pentru o familie de polonezi care a vizitat Cetatea Devei