Cu ochii pe fişele de salarii. Angajaţii Primăriei Petroşani încă nu ştiu dacă vor fi obligaţi să returneze sporul de dispozitiv

Între 2.000 şi 10.000 de lei ar avea de returnat angajaţii Primăriei municipiului Petroşani, sume ce reprezintă sporurile de care au beneficiat şi p care Curtea de Conturi le-a declarat ilegale. Edilii aşteaptă încă motivarea deciziei Curţii de Apel Alba Iulia şi speră că sindicatele vor putea să-i ajute pe angajaţi să nu dea banii înapoi.

primariaFuncţionarii publici de la Petroşani nu ştiu nici acum ce vor face, după luni de zile de când Curtea de Apel Alba Iulia a pronunţat o sentinţă defavorabilă lor în privinţa sporurilor încasate. Nu numai că încă din luna mai primesc salarii mai mici cu 25%, dar ar trebuie să returneze şi banii pe care i-au încasat sub formă de sporuri în 2011 şi 2012. Vorbim despre sume cuprinse între 2.000 şi 10.000 de lei pentru angajat, în funcţie de salariul fiecăruia. „încă aşteptăm motivarea deciziei Curţii de Apel Alba Iulia şi chiar decizia în sine. De asemenea, mai aşteptăm rezultatul demersurilor făcute de sindicat”, a declarat Secretarul Primăriei Petroşani, Adrian Negoe. Reprezentanţii Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici au vorbit cu fiecare angajat în parte şi speră să obţină o amnistie fiscală, în acest caz. Adrian Negoe spune că, de fapt, situaţia s-ar putea rezolva prin prelungirea afectelor Legii amnistiei fiscale, care a produs efecte până în 2010, acolo unde sporurile s-au acordat pe baza unor sentinţe judecătoreşti, aşa cum este cazul Primăriei Petroşani. Proiectul a  fost avizat favorabil de Comisia de Buget – Finanţe din Camera Deputaţilor, dar deocamdată nu a primit girul plenului Parlamentului.

De precizat că angajaţii Primăriei Petroşani au beneficiat de sporul de dispozitiv ca efect al unei hotărâri judecătoreşti definitive. Chiar şi aşa, însă, Curtea de Conturi a stabilit în urma unui control că plata sporului s-a făcut în mod ilegal. Funcţii publici au pierdut procesul atât pe fond, cât şi la recursul judecat la Curtea de Apel Alba Iulia şi ar trebui să returneze sumele primite, în condiţiile în care judecătorii au menţinut concluziile controlorilor financiari. Sporul de dispozitiv reprezintă 25% din salariul încasat de funcţionarii publici.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

unu × doi =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
BISERICA ROTONDĂ DE LA GEOAGIU         Transalpina Pădurenilor. Cum arată noua șosea din munții Hunedoarei, după finalizare         ALERTĂ. Peste 70 de cazuri noi de Covid 19 în județul Hunedoara         Angajat al Minei Lupeni, infectat cu noul coronavirus         Ecaterina Andronescu: „Nu sunt de acord să eliminăm educația tehnologică!”         După 16 ani și 4 mandate de primar, Gheorghe Ile se retrage din cursa electorală         Noul coronavirus lovește devastator în județul Hunedoara. Nouă localități, la limita carantinării         Ioan de Hunedoara a fost omagiat de hunedoreni         Povestea științifică a Cetății Deva         Situație dramatică în Orăștie: Tâmpenia „Nu purtați mască”, „Nu este Covid 19” dă roade. Finanțele – închise, în urma infectării unor angajate         Dosarul retrocedărilor controversate din Retezat, soluționat după un deceniu. Ce a decis instanța         Fortificația Sarmizegetusei Regia va fi restaurată integral         Începe distribuirea unor produse alimentare destinate anumitor categorii de persoane din Deva         Muncă la negru pe șantierul căii ferate Simeria – Gurasada         Din bugetul județului Hunedoara se va amenaja un compartiment destinat tratării pacienților cardiaci critici         CJ Hunedoara: Încă 3 milioane de lei pentru drumurile județene         CJ Hunedoara va finanța închiderea deponeului neconform de la Vulcan         Ioan Emanuel Clej (ALDE) candidează la funcția de primar al Devei         Mircea Moloț (ALDE) candidează la funcția de președinte al Consiliului Județean Hunedoara         Petrecere în plină stradă, într-un cartier din Hunedoara