CU NATURA NU TE POŢI PUNE! Dar de prostia vasileştilor din PSD ne putem lua?

Întreb pentru că prostia e un proiect asumat, nu te trăsneşte din senin. Alegi să fii prost din lene sau pentru că te doare-n cur de suferinţa pe care o dezlănţui în jurul tău, ca să dau doar două motive…

 

La Sarmizegetusa Regia a murit un om din prostia celor care au desfiinţat refugiul provizoriu fără să pună altceva în loc. Anchetează cineva şleahta de birocraţi pentru ucidere din culpă? Mă îndoiesc. Nici măcar de vreo demisie „de onoare” nu vom auzi. Ei vor continua să-şi încaseze salariile lor „nesimţite” şi să ia cotă parte din proiectele pe care, chipurile, le coordonează. Părtaşi doar la câştig – niciodată la suferinţă.

Un om de pază a murit sub cod galben la Regia pentru că a ales să stea alături de turiştii lui. Turişti pe care nu mai avea unde să-i adăpostească (cum prevede protocolul) din cauza unor birocraţi care au desfiinţat refugiul provizoriu, repet, fără să pună altceva în loc.

În urmă cu un an, o bătrânică a intrat în hipotermie şi doi tineri erau în stare de leşin tot din cauza ploilor năprasnice care se abat mereu asupra monumentului UNESCO din Munţii Orăştiei. Atunci, administratorul monumentului, Vladimir Brilinsky, a amenajat un adăpost mobil şi temporar, pe banii lui. „Totdeauna, între copac şi monument am ales, fără ezitare, monumentul. Dar între monument şi om, tot fără ezitare, am ales omul. Bălos (Angela Bălos, consilier la Direcţia de Cultură Hunedoara, n.red.), ai înţeles, în sfârşit? Evident că nu, pentru că e greu” (Brilinsky, 4 octombrie 2018).

Era un acoperiş proptit în şase ţăruşi. O improvizaţie făcută să salveze vieţi. Dar Sorin Vasilescu, vicepreşedinte PSD al Consiliului Judeţean Hunedoara, a văzut în asta doar oportunitatea de a-i da un brânci administratorului „incomod” de la Regia. „Totul a plecat de la construcţia unui adăpost în Sarmizegetusa Regia, în perioada în care situl a fost afectat de calamităţi. Direcţia de Cultură a constatat că este o construcţie ilegală şi ne-a pus să îl demolăm. Nu spun că nu era necesar, dar trebuia făcut legal”, declara pe atunci Vasilescu.

A trecut aproape un an de când „coordonatorul” monumentului UNESCO, Sorin Vasilescu, tot face la refugiul ăla legal şi nu-l mai termină. În tot acest timp, monumentul a funcţionat (şi funcţionează încă) fără adăpost, în ciuda semnalelor trase de jandarmi şi nu numai. „Nu doresc să fiu complice la punerea în pericol a vieţii vizitatorilor, datorită neglijării riscurilor existente şi nu doresc să fiu complice la rezultatele dezastruoase ale deciziilor luate de vicepreşedintele Vasilescu”, avertiza Brilinsky la 1 octombrie 2018.

„Coordonatorul” Sorin Vasilescu ar fi putut dispune montarea unui container cum sunt cele pentru muncitorii de pe şantiere sau – şi mai simplu – să monteze un cort (chiar a promis asta), dar n-a făcut nimic şi tragedia s-a produs.

Zilele trecute, un om de pază a murit lovit de fulger, la Sarmizegetusa Regia. Era cod de vreme rea şi steagul galben se ridicase în Cetate, avertizând oamenii să se ascundă pe undeva… Dumnezeu ştie pe unde că refugiu nu mai există.

Un om de pază a murit pentru că a ales să stea alături de turiştii lui, pe care nu mai avea unde să-i adăpostească. Cu natura nu te poţi pune, nu-i aşa? Dar cu prostia tuturor vasileştilor care distrug vieţi prin lenea şi incompetenţa lor, cu ei ne putem pune? Sau ar trebui să trecem şi proasta guvernare în cod roşu de vremuri rele…

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 + șase =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Iată 4 dintre cele mai populare mituri și credințe false despre pariurile sportive         Accident grav pe Calea Zarandului         Polițiștii au alergat aproape un kilometru un tânăr acuzat că a furat 1.000 de lei         Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva a rămas „muzeu”         A început montarea căii de rulare în Tunelul Turdaș de pe șantierul magistralei feroviare de mare viteză         Caravana Filmului Românesc la Hunedoara         La Deva se va da startul Turului Ciclist al Hunedoarei         Gând la început de an școlar         Motociclist oprit cu focuri de armă         DREPTATE PENTRU MILU. Sora victimei de la Sarmizegetusa Regia: “Fratele meu avea o şansă la viaţă, dar nimeni nu i-a dat-o”         INEDIT. Astăzi la Deva se poate circula cu “Autobuzul cu Jazz”         Ultima zi de lucru din ultimatumul dat pe Lotul 3 din Autostrada Lugoj – Deva. Când pot fi deschişi cei 21 de kilometri         Bărbat înjunghiat în inimă de frica soției         Blocaj prelungit pe șantierul șoselei Hunedoara – Călan         Licitație pentru modernizarea șoselelor turistice din județul Hunedoara         Povestea „tunelurilor pentru urși” de pe cel mai scump sector de autostradă: lotul de 300 de milioane de euro         Tragedie pe DN 7: un bărbat a murit, iar alți trei au fost răniți într-un accident rutier         Sardinia, între foarte scump și foarte ieftin         Tânără atacată în timp ce își plimba copilul în cărucior         Grădina Castelului Corvinilor, locul de poveste ocolit de turiști