Consiliul Judeţean Hunedoara nu mai vrea complexul turistic de la Vaţa Băi

După ce au încercat să revigoreze turismul în staţiunea Vaţa Băi, oficialii Consiliului Judeţean Hunedoara nu mai sunt interesaţi de complexul turistic ce aparţine de Romtelecom. Dacă din afară fosta perlă a turismului hunedorean arată impecabil, în interior lucrurile se schimbă, spune preşedintele CJ Hunedoara, Mircea Ioan Moloţ. În plus, nu se poate achiziţiona pachetul majoritar de acţiuni.

vataComplexul turistic de la Vaţa Băi, altă dată perla turismului hunedorean, este la un pas de a ajunge o ruină. Consiliul Judeţean Hunedoara a vrut să investească aici, pentru a revigora staţiunea, şi a înfiinţat chiar şi o companie de turism în acest scop. Oficialii CJ Hunedoara au renunţat, însă, la această idee şi şi-au retras oferta.  În plus, preşedintele CJ Hunedoara, Mircea Ioan Moloţ, nu mai crede nici în şansele acesteia de a fi salvată. „Nu cred că mai poate fi salvată această staţiune. Pe dinafară arată bine dar, în interior am înţeles că totul este praf. A căzut tavanul, este igrasie…Cred eu că nu va veni nimeni să mai  investească acolo”, spune Mircea Moloţ. Acesta este de părere că, de la început s-a mers pe o idee greşită. „Vaţa a fost gândită prost de la început. Am încercat să salvăm staţiunea, prin Compania de Turism, ca fiind forma prin care să o putem achiziţiona, încă din 2005 – 2006, însă din cele 46 de procente pe care le avea statul român, am aflat că 20 de procente sunt date la Fondul Proprietatea. Deci mai erau 26 rămase şi grecii care erau proprietari atunci nu au vrut să o scoată din indiviziune pentru a  fi cumpărată, din diverse motive. Şi cheltuielile sunt exagerate şi, fără să deţin pachetul de control, doar să investesc, nu am făcut nimic. Acum nu mai vreau eu să cumpărăm, ca preşedinte, şi nu am supus-o atenţiei Consiliului Judeţean fiindcă este într-o paragină totală”, a explicat preşedintele CJ Hunedoara motivul pentru care nu mai sunt interesaţi de această staţiune. În plus, nici terenul pe care este construit complexul nu aparţine celor care deţin imobilul, ci este concesionat de la primărie.

Scoasă la mezat

După ce s-a încercat închirierea lui, însă fără succes, Complexul turistic al Romtelecom de la Vaţa Băi este scos acum la vânzare pentru suma de 2 milioane de euro, la care se adaugă şi TVA. Criza financiară, care şi-a pus puternic amprenta şi în turism,  a pus lacătul pe luxosul complex turistic care, oricum, de la darea în funcţiune, a trecut prin mâinile mai multor administratori. De la Romtelecom a ajuns, în 2008, la Ministerul Apărării, care intenţiona să o transforme în bază de tratament pentru soldaţii  întorşi din teatrele de operaţiuni din Irak sau Afganistan. Astfel, ministrul apărării de atunci, Teodor Meleşcanu, a bătut palma cu Romtelecom, care a permis ca noul chiriaş să funcţioneze, fără a plăti vreun ban, timp de mai bine de şase luni. În 2010, însă, Ministerul Apărării, prin ministrul Gabriel Oprea, a decis să renunţe la contract, motivând, într-un comunicat de presă, că bugetul nu are bani pentru a plăti chiria stabilită aproximativ 300.000 de euro pe an, iar complexul turistic a fost închis. Ulterior, s-a găsit un investitor privat, numai că şi firma în cauză s-a retras după doar câteva luni de administrare, pe motiv că, în ciuda investiţiilor, profitul se lăsa aşteptat. În 2011, Romtelecom a  căutat un nou investitor dispus să îl închirieze, dar cum ofertele nu au curs, complexul este scos acum la mezat.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

trei × 3 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
14 acțiuni de stingere a incendiilor de vegetație uscată         Șofer de 87 de ani implicat într-un accident mortal         Tragedie în penitenciar. Un polițist a fost găsit mort         Șofer băut oprit după ce a făcut ravagii pe străzile din Petroșani         Violență în familie. Tânără bătută de soț cu pumnii         CNAIR reclamă defecte și degradări pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj -Deva         (P) Igienizarea covorului din casa – mentinerea sanatatii intregii familii         (P) Cearta în familie, una dintre cele mai neobișnuite situații pentru care ai putea avea nevoie de-un împrumut         Castelul Corvinilor a intrat în șantier         Accident grav pe șoseaua Hunedoara – Deva         Un tânăr a furat o mașină și a provocat un accident         PĂREREA SPECIALISTULUI NICULESCU. Este sau nu este fierul vechi adevărata miză la Mintia?         Carmen Hărău : „ Dăncilă a plecat, dar PSD a rămas!”         Drumul județean spre cetățile dacice se dezintegrează vizibil         Imagini spectaculoase cu lupul care a dat târcoale unui grup de turişti în Retezat         Spargere la Kaufland Petroșani         Prețuri promoționale la operațiile de cataractă și dioptrii, cu cele mai bune cristaline multifocale, la Opticline Dr. Angelescu         Un bărbat a murit după ce s-a prăbușit de pe schela unui bloc         Strada Constantin Dobrogeanu Gherea din Hunedoara este modernizată         Povestea comorii fabuloase a regelui Decebal