Consiliul Judeţean Hunedoara nu mai vrea complexul turistic de la Vaţa Băi

După ce au încercat să revigoreze turismul în staţiunea Vaţa Băi, oficialii Consiliului Judeţean Hunedoara nu mai sunt interesaţi de complexul turistic ce aparţine de Romtelecom. Dacă din afară fosta perlă a turismului hunedorean arată impecabil, în interior lucrurile se schimbă, spune preşedintele CJ Hunedoara, Mircea Ioan Moloţ. În plus, nu se poate achiziţiona pachetul majoritar de acţiuni.

vataComplexul turistic de la Vaţa Băi, altă dată perla turismului hunedorean, este la un pas de a ajunge o ruină. Consiliul Judeţean Hunedoara a vrut să investească aici, pentru a revigora staţiunea, şi a înfiinţat chiar şi o companie de turism în acest scop. Oficialii CJ Hunedoara au renunţat, însă, la această idee şi şi-au retras oferta.  În plus, preşedintele CJ Hunedoara, Mircea Ioan Moloţ, nu mai crede nici în şansele acesteia de a fi salvată. „Nu cred că mai poate fi salvată această staţiune. Pe dinafară arată bine dar, în interior am înţeles că totul este praf. A căzut tavanul, este igrasie…Cred eu că nu va veni nimeni să mai  investească acolo”, spune Mircea Moloţ. Acesta este de părere că, de la început s-a mers pe o idee greşită. „Vaţa a fost gândită prost de la început. Am încercat să salvăm staţiunea, prin Compania de Turism, ca fiind forma prin care să o putem achiziţiona, încă din 2005 – 2006, însă din cele 46 de procente pe care le avea statul român, am aflat că 20 de procente sunt date la Fondul Proprietatea. Deci mai erau 26 rămase şi grecii care erau proprietari atunci nu au vrut să o scoată din indiviziune pentru a  fi cumpărată, din diverse motive. Şi cheltuielile sunt exagerate şi, fără să deţin pachetul de control, doar să investesc, nu am făcut nimic. Acum nu mai vreau eu să cumpărăm, ca preşedinte, şi nu am supus-o atenţiei Consiliului Judeţean fiindcă este într-o paragină totală”, a explicat preşedintele CJ Hunedoara motivul pentru care nu mai sunt interesaţi de această staţiune. În plus, nici terenul pe care este construit complexul nu aparţine celor care deţin imobilul, ci este concesionat de la primărie.

Scoasă la mezat

După ce s-a încercat închirierea lui, însă fără succes, Complexul turistic al Romtelecom de la Vaţa Băi este scos acum la vânzare pentru suma de 2 milioane de euro, la care se adaugă şi TVA. Criza financiară, care şi-a pus puternic amprenta şi în turism,  a pus lacătul pe luxosul complex turistic care, oricum, de la darea în funcţiune, a trecut prin mâinile mai multor administratori. De la Romtelecom a ajuns, în 2008, la Ministerul Apărării, care intenţiona să o transforme în bază de tratament pentru soldaţii  întorşi din teatrele de operaţiuni din Irak sau Afganistan. Astfel, ministrul apărării de atunci, Teodor Meleşcanu, a bătut palma cu Romtelecom, care a permis ca noul chiriaş să funcţioneze, fără a plăti vreun ban, timp de mai bine de şase luni. În 2010, însă, Ministerul Apărării, prin ministrul Gabriel Oprea, a decis să renunţe la contract, motivând, într-un comunicat de presă, că bugetul nu are bani pentru a plăti chiria stabilită aproximativ 300.000 de euro pe an, iar complexul turistic a fost închis. Ulterior, s-a găsit un investitor privat, numai că şi firma în cauză s-a retras după doar câteva luni de administrare, pe motiv că, în ciuda investiţiilor, profitul se lăsa aşteptat. În 2011, Romtelecom a  căutat un nou investitor dispus să îl închirieze, dar cum ofertele nu au curs, complexul este scos acum la mezat.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

paisprezece + cincisprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
TIR-urile vor avea liber pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva         Teren sintetic de sport în curtea Școlii generale 7, din Hunedoara         Casa de cultură din Hunedoara va fi iluminată arhitectural. Reabilitarea mai așteaptă         Câte cazuri de Covid 19 mai sunt „active” în județul Hunedoara         Cadavrul unei femei, găsit în spatele unui bloc, din Hunedoara         Anchetă penală după ce o călugăriță l-a acuzat de hărțuire pe bărbatul care a întrerupt slujba la Mănăstirea Jieț         Covid 19. Situația la unitățile spitalicești și centrele rezidențiale din subordinea CJ Hunedoara         Măgura Călanului, cariera dacică uitată de autorități         Accident rutier la Ohaba, pe DN 68 A Deva – Lugoj. Un autotren s-a răsturnat         Încă un deces al unei hunedorence infectată cu noul coronavirus         Daria Călugăru, finalistă la „Românii au talent”. Eleva din Deva are nevoie de susținerea noastră         Minologhion din secolul al XVIII-lea, restaurat la Muzeul Civilizației Dacice și Romane         Accident rutier pe șoseaua Simeria – Hațeg         Contrabandă cu țigări în Petroșani         Bogdănel Nițu, lăsat fără mașina de lux. Mesajul fostului cap al lumii interlope din Deva         Reacția Patriarhiei, după scandalul iscat la biserica din Jieț         CJ Hunedoara a numit o conducere nouă la SJU Deva         Rețea importantă de traficanți de droguri, pedepsită cu închisoarea         Scandal la o mănăstire din județul Hunedoara         Barajul Gura Apelor, locul de vis din inima Retezatului, invadat de turiști la sfârșit de săptămână