Concentrare mare. Virusul incompatibilităţii bântuie Consiliul Local Hunedoara

Banul bun şi grija de propria curte pun stigmatul conflictului de interese pe burta aleşilor

4 feb CL Hunedoara

Consiliul Local Hunedoara e cam scuturat de friguri, virusul incompatibilităţii pe motiv de conflict de interese arătându-se extrem de rezistent la supărarea aleşilor puşi la index. Dintr-un foc, potrivit informaţiilor adunate până acum, cinci consilieri locali de Hunedoara ar avea frisoane de tip ANI. Şi, ca într-o pace generalizată, sunt oameni din mai toate partidele, să nu iasă şi alte vorbe.

La mulţi ANI?

Un caz deja pus în grila Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) este cel al medicului Mircea Artean, consilier local de Hunedoara.

Aşa cum dă de bun ANI, se află în stare de incompatibilitate chiar de la începutul mandatului. Oamenii cu integritatea susţin că „centrul de Diagnostic ARMEDICA S.R.L. (centru în cadrul căruia acesta deţine calitatea de administrator) a încheiat contracte de furnizare de servicii medicale şi a avut relaţii comerciale cu instituţiile aflate în subordinea ori sub autoritatea Consiliului Local Hunedoara (în speţă Spitalul Municipal “Alexandru Simionescu”, n.r.), încălcând, astfel, dispoziţiile art. 90, alin. (1) din Legea nr. 161/2003”.

Un alt consilier local tulburat din linişte de un posibil conflict de interese ar fi Ovidiu Crişan, patron cunoscut în urbe şi care a reuşit să plătească dări către Primăria Hunedoara la jumătate, potrivit un act adiţional votat în Consiliul Local. Omul nostru spune că nu ştie care-i baiul, după cum a şi declarat la un moment dat: „Eu nu am votat acel proiect. Nu înţeleg unde este conflictul de interese. Sunt foarte, foarte atent la conflictul de interese”. Numai că părerea lui Crişan, din miezul târgului de pe Cerna nu s-a potrivit cu cea din centrul Prefecturii, unde se vorbea de un transplant de documente către ANI, pentru limpezire.

Nu e sport ca branşamentul

Dinspre stânga, se arată puţin încurcat de marginea votului consilierul local Claudiu Voinia, director al Colegiului Tehnic “Matei Corvin” din Hunedoara. Pentru că e şef mare peste ditamai şcoala, în Consiliul Local ar trebuie să lase mâna liniştită pe masă, atunci când se votează proiecte de hotărâre prin care se aşează treburile unităţii de învăţământ păstorite. Numai că lucrurile s-au încurcat, Claudiu Voinia fiind prins de dorinţa de a da votul în cazul unei hotărâri de Consiliu Local referitor la angajamentul edililor de a păstra destinaţiei sălii de sport a colegiului cu pricina în următorul deceniu şi jumătate.

La PP-DD se merge în pereche, aici fiind pe lista “frigurilor” doi consilieri locali, Alexandru Mărginean şi Robert Muzsic. Aceştia nu făcură mare boacănă, atâta doar  că au şi statutul de angajaţi ai SC Eco Sid SRL, societate aflată în subordinea Primăriei Hunedoara, care îi şi asigură bugetul.

La final, l-am păstrat pe consilierul local de Hunedoara Jane Magaon, şi acesta întreprinzător straşnic în municipiul cu castel medieval şi apă lină. Zona “virusată”, în stil ANI, în care a intrat Jane Magaon ar fi realizarea de lucrări în beneficiul Primăriei Hunedoara, cum ar fi cea legată de conducte şi branşamente destinate adăpostului de câini din localitate.

O precizare generală şi finală se impune: niciunul dintre aceşti consilieri nu consideră că ANI ar avea bază de scuturat în ceea ce-i priveşte. Vom trăi şi vom vedea. (Volodia Macovei)

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

15 − cinci =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
NOMINALIZAŢII PNL DEVA. Dr. Petrui la Sănătate, Marian Călin la Agricultură, Potecă – Prefect         Incendiu puternic în satul Uroi         Imaginea Nadiei Comăneci a trecut chinuit prin votul CL Deva         PERFORMANȚĂ Un devean, campion european la Securitate Cibernetică         Reparații capitale pe cel mai riscant tronson al căii ferate Simeria – Petroșani         Incendiu la o cabană din lemn în Almașu Sec         Tânăra rănită în accidentul de motocicletă are nevoie urgentă de sânge         Accident rutier pe șoseaua Deva – Hunedoara         LANSARE proiect „Realizarea Muzeului Civilizației Dacice cu reabilitarea și modernizarea străzilor de acces, în Municipiul Orăștie”,cod SMIS: 123893         Accident cumplit cu motocicleta pe șoseaua Hațeg – Caransebeș. Un tânăr a murit, prietena sa se zbate între viață și moarte         Tânăr rănit grav în două accidente rutiere petrecute în aceeași zi         Accident rutier grav în Petroșani         Prin programul de practică organizat, Star Transmission & Star Assembly sunt „fabricanţi” de absolvenţi cu experienţă         Un agent de pază de la Spitalul Județean din Deva s-a revoltat împotriva medicilor de la Urgență         Zeci de jandarmi mobilizați pentru căutarea unei copile de 11 ani         A început expertiza pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva         Accident rutier pe DN 66: trei oameni au fost răniți         Guvernul şanselor ratate pentru România a fost demis!         Salonul Hunedorean al Cărții         CONCURS. “Citești și câștigi”, în plină desfășurare