Comunicat de presă Marius Surgent, deputat ALDE

Miercuri, 12 iunie 2019, cu susținerea deputaților ALDE, a trecut de Camera Deputaților, for decizional, inițiativa legislativă care are în vedere modificarea art. 56, alin. (1), lit a) din Legea nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, urmând să ajungă pe masa Președintelui pentru a fi promulgată. Mai precis, inițiativa legislativa, prevede crearea cadrului legal pentru includerea în categoria beneficiarilor pensiei pentru limită de vârstă a persoanelor care au realizat un stagiu de cotizare de cel puțin 15 ani în locurile de muncă și care au fost disponibilizate ca urmare a închiderii unităților miniere, potrivit obligațiilor pe care și le asumă statul român în negocierile cu Comisia Europeană.

Necesitatea unei astfel de completări ține de situația socio-economică din zonele miniere, unde vor fi închise anumite exploatări miniere ca urmare a înțelegerii dintre statul român și Comisia Europeană.

Modificarea legii, susținută de deputații ALDE, oferă posibilitatea persoanelor care au lucrat în activitatea minieră în subteran, în proporție de cel puțin 50% din timpul normal de muncă, și au cel puțin 45 de ani să poată ieși la pensie, dacă au un stagiu de cotizare de cel puțin 15 ani. Această prevedere se va aplica exclusiv pentru persoanele ce urmează să fie concediate ca urmare a închiderii exploatărilor miniere ca urmare a obligațiilor pe care și le asumă statul român în negocierile cu Comisia Europeană.

Deputat ALDE de Hunedoara,

Marius Surgent

treisprezece − 13 =

Tragedie la intrarea în Petroșani. Două autoturisme s-au ciocnit violent         Aniversarea Zilei Pompierilor din România la Deva         Carmen Hărău (PNL) – „Modificarea de către PSD a Programului de guvernare nu are nici legitimitate politică și nici electorală!”         Campanie educativă derulată de polițiști         Canalizarea ajunge în zona turistică de pe malul Lacului Cinciș         Blocul ANL construit în Hunedoara așteaptă o nouă investiție         Răfuială între interlopii din Valea Jiului         SE ÎNTÂMPLĂ ÎN HUNEDOARA. Prima locuinţă protejată pentru victimele violenţei domestice         Ştrandul Municipal din Deva îşi închide porţile         Consiliul Județean cumpără un autocar la un preț uriaș         Angajații de la Castelul Corvinilor acuzați de discriminare         Primăria Deva cumpără teren pentru relocarea romilor din Grigorescu         Primăria Deva cumpără 12 autobuze la mâna a doua         Deva a început încă o campanie de dezinsecţie şi deratizare         SĂNĂTATE. Consiliul Judeţean a alocat Spitalului de Urgenţă peste 300.000 lei         Asistenta tv în ipostaze provocatoare, în curtea mănăstirii Prislop         Cum arată, de fapt, zona în care CNAIR a reclamat fisuri uriașe în Autostrada Lugoj – Deva         Autostrada Lugoj – Deva nu se deschide în septembrie. Probleme grave pe Lotul 3         Un nou episod în dosarul „matriței de la Sarmizegetusa Regia”. Expertiza a stârnit controverse         DUPĂ CINCI ANI, FĂRĂ JUDECATĂ. Procurorii DNA au clasat dosarul preşedintelui Mircea Moloţ pentru abuz în serviciu