Comunicat de presă Carmen Hărău, senator PNL. „Congres PSD: apoteoza Vioricăi Dăncilă”

Ai fi putut crede că, măcar din interes electoral, la o lună de la votul din 26 mai 2019 şi de la încarcerarea lui Liviu Dragnea, congresul PSD va mima, cel puțin,  o asumare a greșelilor, a minciunilor, a imposturii și mediocritâții. Nici poveste! Umbra lui Liviu Dragnea, (evocat în discursuri patetice) a tronat peste adunarea pesedistă, iar Viorica Dăncilă, cea care pretinde că și-a regăsit „eul” prin cotloanele Palatului Victoria, a fost propulsată cu urale și pupături în locul lui Dragnea, păpușarului ei de ieri.  Apoteoza Vioricăi Dăncilă, fapt care ar fi fost imposibil într-un partid cu o minimă reprezentare a ceea ce înseamnă valoare și onoare, precum și menținerea PSD la guvernare nu sunt altceva decât supraviețuirea regimului Dragnea, fără Dragnea!

De altfel, toți cei care se află acum în fruntea PSD au fost stâlpii de susținere ai lui Liviu Dragnea, carierele lor politice sunt inseparabile de cariera lui Dragnea, sunt parte a aceluiași dispozitiv de siluire si de parazitare a statului.

Pe de altă parte, inflamarea demagogică şi perorațiile anti-occidentale ale lui Liviu Pleşoianu, care s-au bucurat de o mare popularitate în congresul pesedist, dovedesc întărirea unei direcţii anti-americane şi filoruse în PSD. Legăturile cu Rusia ale lui Teodorovici, cel de-al doilea om din PSD, după congres,  nu fac decât să susțină această direcție, resentimentară la adresa Occidentului. Ea fusese deja adusă în PSD prin “importul” peremiștilor  Codrin Ștefănescu și Olguța Vasilescu, devenți, pe un fundament ideologic preexistent venirii lor, „piese” de bază în partid.

În context, umilirea publică a lui Marian Oprişan nu este altceva decât o reglare de conturi, care are, totuși, valența de a dovedi că  ipocrizia, oportunismul și trădările politice succesive nu sunt pe deplin tolerate de clanurile din  PSD! “Ai vorbit urât despre toți”, i-a strigat cineva din sala. Și totuși, chiar și cu discursul acesta neținut, cu huiduieli mari din sală, Marian Oprișan rămîne în forul de conducere al partidului. Răfuielile dintre clanurile pesediste sunt pusee ale unei brutalităţi asemănătoare cu cea interlopă, condiționate fiind de împărțirea și accesul la resurse, și nu de încercarea de curățire, reformare și europenizare a partidului!

Miza fundamentală a PSD este replierea tactică pentru alegerile locale şi parlamentare. Par să-ți fi asumat la nivel de imagine publică eşecul previzibil de la scrutinul prezidenţial. Dar replierea aceasta nu are nicio legătură cu îmbunătățirea actului de guvernare ci cu rafinarea mijloacelor prin care îi pot înșela, încă o dată, pe români. Pentru că PSD nu este capabil să instaureze domnia legii, a demnității oamenilor, premisele prosperității individuale a fiecărui român, împreună cu prosperitatea generală!

Cu cât va rămâne mai mult la guvernare, PSD va face și mai dramatic impasul colectiv în care ne aflăm!

Eleonora-Carmen Hărău, Senator PNL

Revelion în aer liber la Deva și Hunedoara         S-A FĂCUT ECOLOGIST. Conducerea centrală PER confirmă: Mareş este preşedinte la Hunedoara         Birou europarlamentar USR la Deva         UNDE SE RĂRESC PĂDURILE. Lista noilor exploatări forestiere din 2020, în județul Hunedoara         Arheolog reclamat în instanță după o poză în faţa Consiliului Judeţean: „Aveți grijă unde vă fotografiați”         Noul program Erasmus, cât mai echitabil și inclusiv         Un atelier de prelucrare a lemnului a fost mistuit de un incendiu         Carmen Hărău: ”Se ieftinește combustibilul și se renunță la supra-impozitarea muncii part-time!”         Razie la transportatorii de lemne         Cetatea Devei a primit peste 173.000 de turiști în 2019. Iarna rămâne „sezonul mort” pentru fortul medieval         CAD MINCIUNILE TALIBANILOR DE MEDIU Procurorii nevoiţi să admită: La Râul Alb, violenţele au izbucnit după tentativa de omor         Pădurar anchetat penal pentru transport ilegal de lemne         Primăria Hunedoara a mărit pragul de acordare a facilităților la transportul în comun         Un nou teren de sport, la Colegiul Național “Iancu de Hunedoara”         Și-a luat soarta în mâini. Un localnic a reparat singur un drum judeţean, cu roaba şi lopata         ADMINISTRAŢIE. Primarul Devei, tot mai implicat în problemele Termocentralei Mintia         EXPERTIZA IPTANA: Toate „defectele” Lotului 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva         De Ziua Naţională la mormântul lui Avram Iancu         PE EȘICHIER. “Cupa 1 Decembrie” la şah de la Deva         Patinoarul de la Deva se deschide marţi, 3 decembrie 2019