Comunicat de presă Carmen Hărău, senator PNL. „Congres PSD: apoteoza Vioricăi Dăncilă”

Ai fi putut crede că, măcar din interes electoral, la o lună de la votul din 26 mai 2019 şi de la încarcerarea lui Liviu Dragnea, congresul PSD va mima, cel puțin,  o asumare a greșelilor, a minciunilor, a imposturii și mediocritâții. Nici poveste! Umbra lui Liviu Dragnea, (evocat în discursuri patetice) a tronat peste adunarea pesedistă, iar Viorica Dăncilă, cea care pretinde că și-a regăsit „eul” prin cotloanele Palatului Victoria, a fost propulsată cu urale și pupături în locul lui Dragnea, păpușarului ei de ieri.  Apoteoza Vioricăi Dăncilă, fapt care ar fi fost imposibil într-un partid cu o minimă reprezentare a ceea ce înseamnă valoare și onoare, precum și menținerea PSD la guvernare nu sunt altceva decât supraviețuirea regimului Dragnea, fără Dragnea!

De altfel, toți cei care se află acum în fruntea PSD au fost stâlpii de susținere ai lui Liviu Dragnea, carierele lor politice sunt inseparabile de cariera lui Dragnea, sunt parte a aceluiași dispozitiv de siluire si de parazitare a statului.

Pe de altă parte, inflamarea demagogică şi perorațiile anti-occidentale ale lui Liviu Pleşoianu, care s-au bucurat de o mare popularitate în congresul pesedist, dovedesc întărirea unei direcţii anti-americane şi filoruse în PSD. Legăturile cu Rusia ale lui Teodorovici, cel de-al doilea om din PSD, după congres,  nu fac decât să susțină această direcție, resentimentară la adresa Occidentului. Ea fusese deja adusă în PSD prin “importul” peremiștilor  Codrin Ștefănescu și Olguța Vasilescu, devenți, pe un fundament ideologic preexistent venirii lor, „piese” de bază în partid.

În context, umilirea publică a lui Marian Oprişan nu este altceva decât o reglare de conturi, care are, totuși, valența de a dovedi că  ipocrizia, oportunismul și trădările politice succesive nu sunt pe deplin tolerate de clanurile din  PSD! “Ai vorbit urât despre toți”, i-a strigat cineva din sala. Și totuși, chiar și cu discursul acesta neținut, cu huiduieli mari din sală, Marian Oprișan rămîne în forul de conducere al partidului. Răfuielile dintre clanurile pesediste sunt pusee ale unei brutalităţi asemănătoare cu cea interlopă, condiționate fiind de împărțirea și accesul la resurse, și nu de încercarea de curățire, reformare și europenizare a partidului!

Miza fundamentală a PSD este replierea tactică pentru alegerile locale şi parlamentare. Par să-ți fi asumat la nivel de imagine publică eşecul previzibil de la scrutinul prezidenţial. Dar replierea aceasta nu are nicio legătură cu îmbunătățirea actului de guvernare ci cu rafinarea mijloacelor prin care îi pot înșela, încă o dată, pe români. Pentru că PSD nu este capabil să instaureze domnia legii, a demnității oamenilor, premisele prosperității individuale a fiecărui român, împreună cu prosperitatea generală!

Cu cât va rămâne mai mult la guvernare, PSD va face și mai dramatic impasul colectiv în care ne aflăm!

Eleonora-Carmen Hărău, Senator PNL

doi × 3 =

Răfuială între interlopii din Valea Jiului         SE ÎNTÂMPLĂ ÎN HUNEDOARA. Prima locuinţă protejată pentru victimele violenţei domestice         Ştrandul Municipal din Deva îşi închide porţile         Consiliul Județean cumpără un autocar la un preț uriaș         Angajații de la Castelul Corvinilor acuzați de discriminare         Primăria Deva cumpără teren pentru relocarea romilor din Grigorescu         Primăria Deva cumpără 12 autobuze la mâna a doua         Deva a început încă o campanie de dezinsecţie şi deratizare         SĂNĂTATE. Consiliul Judeţean a alocat Spitalului de Urgenţă peste 300.000 lei         Asistenta tv în ipostaze provocatoare, în curtea mănăstirii Prislop         Cum arată, de fapt, zona în care CNAIR a reclamat fisuri uriașe în Autostrada Lugoj – Deva         Autostrada Lugoj – Deva nu se deschide în septembrie. Probleme grave pe Lotul 3         Un nou episod în dosarul „matriței de la Sarmizegetusa Regia”. Expertiza a stârnit controverse         DUPĂ CINCI ANI, FĂRĂ JUDECATĂ. Procurorii DNA au clasat dosarul preşedintelui Mircea Moloţ pentru abuz în serviciu         Sprijin din partea Episcopiei Devei și Hunedoarei la început de an școlar         REACŢII DUPĂ PICHETAREA PREFECTURII. Uzina Mecanică Orăştie, sub control încrucişat. Urmează DNA?         Florin Oancea, alături de elevii deveni         Viorica Dăncilă a deschis anul școlar la Sântamaria Orlea         Constructorii Lotului 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva au primit o decizie favorabilă în instanță împotriva CNAIR         Prima zi de școală cu DRÄXLMAIER Hunedoara