Coincidenţă? Elena Udrea şi Monica Iacob – Ridzi au acelaşi avocat

257

Acesta este Alexandru Chiciu, fost procuror şef al unei secţii din fostul Parchet Naţional Anticorupţie, actualul DNA

Considerate multă vreme rivale, mai ales după ce au fost promovate în politica „de primă mână” de fostul şef al statului, Traian Băsescu, Monica Iacob – Ridzi şi Elena Udrea au, mai nou, un punct comun. Nu faptul că au fost amândouă miniştri, una la Tineret şi Sport şi alta la Dezvoltare şi Turism, ci avocatul care le apără în dosarele penale constituite pe numele lor.

Destituit de Monica Macovei

elena-udreaElena Udrea şi-a găsit apărător care să o reprezinte în dosarele instrumentate de DNA şi pentru care este la un pas de arest preventiv. Este vorba despre Alexandru Chiciu, considerat un foarte bun avocat, care a mai reprezentat în instabţă şi alte „VIP-uri”, printre care chiar Monica Iacob – Ridzi, condamnată în prima instanţă pentru fapte de corupţie. De precizat că Alexandru Chiciu vine chiar din rândul procurorilor DNA, deci nu este străin de practicile acestora şi de modul lor de lucru. El a condus Secția II din Parchetul Național Anticorupție, precursorul DNA, până în momentul în care a fost destiuit de către o altă apropiată a lui Traian Băsescu, Monica Macovei, deși era în concediu. Ulterior acesta a contestat decizia, a avut câștig de cauză, dar a doua zi a renunţat la post şi și-a dat demisia din fruntea Secției a II a PNA. Conform presei vremii, Chiciu a acuzat-o atunci pe Macovei că s-ar fi interesat de  un dosar penal în care erau implicaţi Rodica Stănoiu şi doctorul Şerban Brădişteanu. De asemenea, fostul procuror – actual avocat – Alexandru Chiciu a devenit cunoscut prin faimosul „Dosar Flota”, în care apare şi numele lui Traian Băsescu, alături de alte persoane.

După ce s-a retras din magistratură, Chiciu și-a făcut propriul cabinet de avocatura.  Afaceristul Sorin Ovidiu Vântu, fostul ministru Monica Iacob Ridzi, fostul judecător CSM Toni Neacșu, iar acum Elena Udrea sunt doar câteva din numele pe care Chiciu i-a reprezentat în diferite acțiuni în instanță.

Apel în Dosarul „Ziua Tineretului”  

 Pe de altă parte, procesul în care Monica Iacob – Ridzi este judecată pentru fapte de corupţie are luni termen la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Dosarul se află la Completul de 5 judecători, în fază de apel.

Monica Iacob – Ridzi a fost condamnată, la finele lunii ianuarie 2014, la 5 ani de închisoare cuIacob_Ridzi_Monica_2-1  executare, iar după cinci luni de la pronunţare instanţa supremă a redactat motivarea deciziei. Un document care se întinde pe mai mult de 870 de pagini, în care completul de trei judecători explică de ce s-a ajuns la această pedeapsă pentru fostul ministru şi celelalte persoane trimise în judecată de DNA. Magistraţii arată că s-a pronunţat o pedeapsă cu executare din cauză că faptele fostului ministru al Tineretului sunt de o „gravitate extremă”, pentru că a încercat să şteargă urmele informatice ale infracţiunilor de corupţie pe care le-a comis.

În acest dosar în care sunt nu mai puţin de 12 inculpaţi s-a formulat apel, atât de către inculpaţi, cât şi de către Ministerul Public- Parchetul de pe lânga Înalta Curte De Casaţie şi Justiţie – D.N.A., care cere o pedeapsă mai mare decât cea pronunţată în prima instanţă.

Reamintim că fostul ministru al Tineretului şi Sportului, Monica Iacob-Ridzi,  împreună cu alte 11 persoane a fost trimisă în judecată în acest dosar instrumentat de procurorii DNA în 3 mai 2011, fiind acuzată de fapte de  fapte de corupţie în legătură cu manifestările organizate în anul 2009 de Ziua Naţională a Tineretului.

EBA, cea mai câştigată

Monica Iacob – Ridzi, pe atunci membru PDL, era în primul rând la spectacolele organizate, lângă fiica mai mică a fostului preşedinte Traian Băsescu. Propusă iniţial pe listele pentru alegerile europarlamentare din partea PDL, Elena Băsescu s-a retras şi a candidat ca independependent, sub sigla EBA, numărul maşinii sale. În cele din urmă, EBA, care-şi dăduse demisia din partid, a ajuns europarlamentar, cele mai multe voturi primindu-le din Valea Jiului, fiind sprijinită făţiş de de fostul ministru şi de soţul acesteia, Tiberiu Iacob – Ridzi, primar, şi atunci, şi acum, al municipiului Petroşani. După alegeri şi anunţarea rezultatelor oficiale, Monica Iacob – Ridzi, pe atunci şi preşedinte al Tineretului Democrat Liberal, a aşteptat-o pe Elena Băsescu pentru a o feliocita pentru rezultat şi de a-i înmâna un nou carnet de membru de partid, chiar dacă, în urma sprijinului dat către EBA, PDL a pierdut două locuri de europarlamentar. După izbucnirea scandalului, Monica Iacob – Ridzi, care, în 2012, a fost ales deputat din partea PPDD, trecând apoi, ca şi soţul său, în UNPR, a spus că nu a mai fost contactată de Elena Băsescu sau de vreun membru al familiei acesteia, deşi relaţiile dintre părţi erau, până atunci, extrem de apropiate. (Carmen Cosman – Preda, Amarildo Szekely)

 

 

Comentarii FB

comentarii
2 thoughts on “Coincidenţă? Elena Udrea şi Monica Iacob – Ridzi au acelaşi avocat

 1. Alex

  CEA MAI NOUA OFERTA DE MUNCA! Peste 3700 de persoane active si 270.000 de prospecti inregistrati in proiectul unic in lume, demarat in ROMANIA! Se ofera curs COMPLET GRATUIT(12 ZILE), asistenta specializata, de catre agenti profesionisti, si instruire de la ZERO. Oferta de munca vizeaza piata americana a cartilor electronice. Plata castigurilor este garantata prin CONTRACT LEGAL. Se lucreaza in functie de preferinte, part-time(15 minute – 3 ore pe zi) sau full-time. Este necesara SERIOZITATEA si DORINTA DE A INVATA CEVA NOU SI DE VIITOR! Pentru detalii trimiteti un e-mail cu textul “ INFO “ la urmatoarea adresa de e-mail: alex_popescu0303@yahoo.com
  Post Scriptum: E de preferat sa adaugati un numar de telefon dupa textul “ INFO “, pt. a fi imediat contactat/a de agentii nostri.

  Reply
 2. Avocatul poporului (ne)pesedist

  E foarte bun Chiciu asta daca a aparat-o pe Ridzi atat de bine ca a primit 5 ani. La recurs va primi si mai mult, ca e avocatul bun (chici, nu???). Cat despre Leana, sunt sigur ca va primit tot ce merita cu La Multi Ani. Desigur, fara Vuittoane, Versace si alte margaritare Svarowsky. Sa fie primit si sa le fie de bine. Pariez ca la Targsor (puscar…asta, pardon, Pensionul de fete rele) vor deveni foarte bune prietene si vor imparti impreuna tot. Absolut tot.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *