CJH PROMITE – PRIMĂRIA DEVA FACE. Chinezii deschid o fabrică de mobilă la Deva

De peste două decenii răsună acelaşi refren cu investitorii chinezi care dau năvală să investească în judeţul Hunedoara. Fiecare excursie (şi au fost multe, exagerat de multe) a dregătorilor noştri în China s-a încheiat cu o poveste de succes, fără acoperire în lumea reală. Acum, este pentru prima oară când avem ceva concret şi se întâmplă la Primăria Deva, nu la Consiliul Judeţean – locul de unde s-au vânturat cei mai mulţi bani publici pentru concedii sub acoperire în China

 

Compania chineză UEROM FURNITURE CO. va investi într-o fabrica de mobilă în Deva, pe o suprafaţă de 40.000 de metri pătraţi, şi va produce scaune de birou şi canapele pentru piaţa europeană. Producţia efectivă este estimată a începe în prima parte a anului 2021.

Unde va fi fabrica de mobilă

Viitoarea fabrică se va construi pe structura unui supermarket neterminat şi rămas în paragină la periferia Devei. Este vorba de scheletul Carrefour-ului de la Sântuhalm. Prin 2007, edilii anunţau cea mai mare investiţie în spaţii comerciale derulată până atunci în judeţul Hunedoara. Potrivit informaţiilor oferite la acea vreme, aproape 70 de milioane de euro urmau să fie investiţi în construirea complexului comercial European Retail Park, în Deva, care urma să cuprindă hipermarketurile Carrefour, Baumax, Bricostore şi Media Galaxy. După mai bine de un deceniu, ruinele vor primi o utilitate: fabrica de mobilă UE FURNITURE

Deva a luat „faţa” Galaţiului

Primarul Florin Oancea a avut o întâlnire oficială cu Jiayong Zhang, directorul general şi acţionarul majoritar al companiei chineze UE FURNITURE, lider pe piaţa chineză de producţie a scaunelor de birou, în vederea finalizării discuţiilor cu privire la deschiderea unei linii de producţie în municipiul Deva. Discuţiile şi negocierile municipalităţii devene cu staff-ul responsabil de investiţia companiei chineze au început în luna mai a anului 2018. „Competitorul principal al municipiului Deva a fost municipiul Galați. Finalitatea eforturilor a fost materializarea lor într-un Memorandum de Înțelegere între părți, totul pentru a asigura condiţiile administrative adecvate pentru sprijinirea și implementarea cu succes a proiectului investiţional UEROM FURNITURE CO., în scopul dezvoltării economiei locale a Municipiului Deva”, informează biroul de presă al Primăriei Deva.

Mesajul primarului Florin Oancea

„Discuțiile pe care le-am avut cu investitorii, încă de la preluarea mandatului de primar, încep să se concretizeze. Am semnat cu domnul Jiayong Zhang, directorul general și acționarul majoritar al companiei chineze UE FURNITURE, lider pe piața chineză de producție a scaunelor de birou, un Memorandum de Înțelegere între părți, pentru a asigura condiţiile administrative adecvate necesare implementării cu succes a proiectului investițional UEROM FURNITURE CO., în scopul dezvoltării economiei locale a Municipiului Deva. Practic, UEROM FURNITURE CO. va investi într-o fabrica de mobilă în Deva, pe o suprafață de 40.000 de metri pătrați, și va produce scaune de birou și canapele pentru piața europeană. Aceștia sunt investitorii serioși pe care ni-i dorim și pe care am reușit să-i convingem să investească în Deva. Iar în lunile următoare vom avea și alte vești bune pentru deveni. Deva se dezvoltă zi de zi și se transformă, pas cu pas, în orașul pe care ni-l dorim cu toții!”, este mesajul primarului Florin Oancea, după semnarea documentelor cu partea chineză.

UE FURNITURE

Compania a fost înfiinţată în 2001 şi este una dintre cele mai importante companii specializate în dezvoltarea şi producerea scaunelor de birou, a scaunelor de masaj, a mobilierului funcţional şi a canapelelor, situată în Regiunea Anji, care este cunoscută ca Regiunea industriei scaunelor din China. Produsele companiei sunt comercializate în peste 60 de ţări şi regiuni.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × patru =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
DE CĂPĂTUIALĂ. Şefii PSD ai judeţului scot la concurs postul lui Sălan Jnior         ÎN ANUMITE CONDIȚII. Restanțierii din Deva pot scăpa de plata penalităților         Drumarii se întorc după trei luni pe șantierul șoselei Hunedoara – Călan         Accident soldat cu doi morți pe Autostrada A1, între Deva și Ilia         Accident cu mașina Poliției         Incendiu puternic la o casă din satul Baldovin         Razii ale Poliției TF în gările din județ         Spărgători de locuințe prinși în urma unor descinderi         Biciclist lovit de mașină, în Hunedoara         Concert de muzică rock în Parcul Cetăţii Deva         Prins la furat pe șantierul căii ferate         Arme confiscate în Lupeni         Prostituată jefuită pe centura Devei         Avram Iancu a renunțat la visul de a deveni președintele României         Lansare de carte. Albumul fotografic „Oameni și locuri. Comuna Luncoiu de Jos”         APA PROD SA, UN SCANDAL FĂRĂ SFÂRŞIT. Preţul apei, cea mai recentă răfuială politică între PNL şi PSD Hunedoara         ATENȚIE LA NEATENȚIE. O pensionară a fost lăsată fără o importantă sumă de bani         LA PETROȘANI. Un șofer beat a lovit două mașini         Parcul Corvin, simbolul neglijat al Hunedoarei         DN 68 A, șoseaua dezastruoasă care dublează „autostrada – muzeu”