„CHETĂ” PENTRU PRIMARII PSD. Stăpânii judeţului au politizat şi cota din impozitul pe venit

108

Şedinţa de luni, 3 februarie 2020, a Consiliului Judeţean Hunedoara se anunţă una cu scântei, din cauza modului discreţionar prin care liderii PSD împart banii către primării. Sunt fonduri publice provenite din impozitul pe venit care ar trebui să se întoarcă la populaţie printr-o repartizare rezonabilă, nu pomeni electorale pentru camarila PSD

 

 

Pesediştii deţin majoritatea în Consiliul Judeţean Hunedoara şi pot repartiza 27.316.000 lei mii lei după bunul lor plac, chiar dacă banii provin din sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată şi din cotele defalcate din unele venituri ale bugetului de stat pentru echilibrarea bugetelor locale.

Deva exclusă total de la finanţare

Aceste sume au fost până acum repartizate decent primăriilor, spre deosebire de banii proveniţi din fondul de rezervă aflat la dispoziţia guvernului cu care se fac adeseori pomenile electorale. „Ceea ce urmează să facă majoritatea PSD din CJ Hunedoara prin aceste transferuri este o profundă nedreptate, ce are la bază lipsa transparenţei şi criterii samavolnice de alocare a respectivelor sume. Astfel, localităţi cu suprafeţe, populaţie şi problematică similare, primesc sume discrepante, în funcţie de carnetul de partid al primarului. Dacă e membru PSD, primeşte de până la de 11 ori mai mulţi bani decât colegul liberal. Municipiul Deva, reşedinţă de judeţ, primeşte de la PSD suma de 0 lei (zero). Cel mai important oraş al judeţului nostru se vrea a fi lăsat în beznă de către cârmuitorii roşii. Aceeaşi situaţie şi la Petroşani, care primeşte la fel de mulţi bani ca o aşezare cu câteva sute de suflete. Comunele conduse de liberali abia dacă primesc câţiva bănuţi, în schimb PSD îndestulează pe primarii fideli, cu bani frumoşi pentru campania din vară. Aşadar, PSD face ce ştie cel mai bine să facă: după ce a rostogolit informaţia falsă că Guvernul PNL nu alocă bani suficienţi Consiliului Judeţean, după ce a primit de la acelaşi Guvern PNL nu mai puţin de 27,4 milioane, (faţă de numai 11,8 milioane de lei alocate de Guvernul PSD în anul 2019), acum vrea să dispună după bunul plac de aceşti bani, fără a ţine cont de nevoile oamenilor”, declară Adrian Nicolae David, fost preşedinte al Consiliului Judeţean.

PNL decis să atace abuzul PSD în instanţă

Liberalii au pregătit un amendament pentru a atenua discrepanţele proiectului iniţiat de şefii judeţului. „Nu, Consiliul Judeţean Hunedoara nu loveşte astfel în primarii PNL, CJ PSD Hunedoara loveşte în cei 33% dintre hunedorenii care locuiesc în unităţi administrative conduse de primari PNL, cărora intenţionează să le aloce doar 13% din suma primită de la guvern! Aceasta este preţuirea pe care conducerea PSD-istă a CJ Hunedoara o arată hunedorenilor! Partidul Naţional Liberal, prin consilierii judeţeni, va depune un amendament la această hotărâre de consiliu, care are în vedere sume corecte şi echilibrate, fără discrepanţe între localităţi cu un număr relativ asemănător de locuitori, pentru că locuitorii judeţului Hunedoara merită acelaşi tratament, indiferent din ce partid fac parte primarii care îi conduc, aşa cum am demonstrat în perioada în care am fost preşedintele Consiliului Judeţean. Dacă acest amendament nu va trece la vot, Partidul Naţional Liberal va ataca respectiva Hotărâre de Consiliu în Contencios Administrativ. Luptăm până la capăt pentru hunedoreni!”, este mesajul transmis de Adrian Nicolae David, prim-vicepreşedinte al PNL Hunedoara.

Comentarii FB

comentarii
2 thoughts on “„CHETĂ” PENTRU PRIMARII PSD. Stăpânii judeţului au politizat şi cota din impozitul pe venit

  1. Liviu

    2 consiliera PHD audio foster incompatibili Duncan Alina sotul primar la ANINOASA site Socaci Andrei socru primar Gurasada

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *