CEREMONIE. Gabriel Samoilescu a depus jurământul ca subprefect

Momentul solemn s-a consumat, ieri, în sala de şedinţe a Consiliului Judeţean Hunedoara în prezenţa a numeroşi primari, şefi ai instituţiilor deconcentrate şi a liderilor PSD din judeţ. La învestirea în funcţie nu a participat niciun demnitar de rang înalt de la Ministerul Administraţiei. Fostul subprefect Vasilică Potecă a dat câteva sfaturi succesorului său într-o manieră neconformistă, fapt care l-a enervat pe Laurenţiu Nistor

MAIN investire subprefect

Gabriel Samoilescu este noul subprefect al judeţului şi, asemenea lui Vasilică Potecă, ocupă această funcţie prin detaşare. Anterior învestirii ca subprefect, Samoilescu obţinuse un post de inspector la Primăria Hunedoara şi statutul de funcţionar public, obligatoriu pentru ocuparea funcţiei din Prefectură.

Discursul subprefectului Gabriel Samoilescu 

Imediat după depunerea jurământului, subprefectul Gabriel Samoilescu a declarat: „Am fost propus de PSD, în ordine cronologică de organizaţia municipală şi apoi de către organizaţia judeţeană, organizaţie din care am făcut parte până în urmă cu câteva zile. Le mulţumesc domnului senator Cosmin Nicula şi domnului deputat Laurenţiu Nistor că m-au propus pentru această funcţie şi – bineînţeles – celor care au decis să fiu detaşat în această funcţie. E a doua oară când sunt în instituţia aceasta şi mă întorc cu gânduri bune, este o onoare pentru mine. În acelaşi timp este şi o mare responsabilitate acum când Instituţia Prefectului are sarcini deosebite în ceea ce priveşte organizarea alegerilor. Nu vreau să vă spun că îmi propun obiective extraordinare, vreau doar să vă asigur că voi încerca să respect legalitatea şi să duc la bun sfârşit sarcinile din instituţie”, a spus Samoilescu în discursul său.

Precizările lui Vasilică Potecă

La rândul său fostul subprefect Vasilică Potecă a ţinut să prezinte câteva clarificări cu privire la plecare sa de pe post. „Eu am plecat din propria voinţă, detaşarea mea a încetat la iniţiativa angajatorului (a Consiliului Judeţean Hunedoara care a acceptat în urmă cu doi ani detaşarea temporară a lui Vasilică Potecă, n.r.) şi nicidecum la iniţiativa altcuiva. Implicarea mea în campania electorală s-a făcut după ce am anunţat Instituţiei Prefectului că intenţionez să întrerup detaşarea”, a spus Potecă.

Pe parcursul ceremoniei de învestitură au mai vorbit: prefectul Sorin Vasilescu, preşedintele PSD Laurenţiu Nistor şi vicepreşedintele CJ Ioan Rus. Surprinzător, la ceremonie nu a venit nimeni de la Ministerul Administraţiei.

Între limba de lemn şi replicile “la liber”

Fostul subprefect a electrizat auditoriul cu sfaturile pentru succesorul său date într-o manieră lipsită de orice inhibiţii şi cu mult umor. Discursul a enervat pe câţiva pesediştii şi în mod special pe Laurenţiu Nistor care i-a reproşat lui Potecă faptul că a dus ceremonia solemnă în derizoriu. Nici mulţumirile lui Potecă adresate liderilor PNL la plecare de pe post nu i-a convenit lui Nistor, deşi Samoilescu a făcut acelaşi lucru (mulţumiri PSD-ului) la intrarea pe funcţie.

Învăţăturile lui Potecă pentru succesorul său

„Vreau să vă spun domnule subprefect că viaţa în instituţie e scurtă. Dacă vă gândiţi că în decurs de 20 de ani au fost 18 prefecţi şi 24 de subprefecţi, veţi şti că aveţi de stat sub un an în această funcţie. În statut scrie că înaltul funcţionar public beneficiază de stabilitate. Să nu picaţi în această capcană că nu beneficiaţi de nicio stabilitate. Apoi, e scris că o să vi se aloce resurse: n-o să vi se acorde. Eu în această instituţie am ajuns în vreme de criză, am stat în timp de criză şi plec în perioadă de criză. Am ajuns aici susţinut de USL şi mi s-a spus atunci: de mâine vom face o nouă Constituţie. Vă rămâne dumneavoastră să o faceţi pentru că asta pe care aţi depus acum  jurământul are multe probleme. Au zis că facem regionalizare, dar nu s-a realizat. Au zis că facem reforma în administraţie, dar nu s-a întâmplat. Toate rămân în sarcina dumneavoastră. Mie mi s-a terminat detaşarea, eu am scăpat… Sarcinile dumneavoastră sunt multiple. Vreau să vă spun că nu vă bucuraţi prea mult din punct de vedere al teoriei. În manual, domnul prefect beneficiază de 24 de pagini şi dumneavoastră ca subprefect doar de jumătate de pagină. Am avut ocazia să văd cum funcţionează o prefectură în Franţa şi nu-i ca la noi. Acolo prefectului îi servesc sute de oameni, aici v-o serveşte presa locală în fiecare dimineaţă…

Vreau să le mulţumesc colegilor şi să vă asigur că aveţi în instituţie un colectiv excepţional şi sunt convins că puteţi face performanţă alături de ei”, a spus fostul subprefect Vasilică Potecă.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

șaisprezece + 3 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Accident produs de un tânăr de 18 ani         Cum este „chinuită” o angajată a CFR, în fața barierelor de pe DN 7, la Simeria         Elev atacat și buzunărit pe holurile unei școli din Deva         Lucrări de modernizare la Stadionul Municipal Deva         Buget 2020. Proiectele Primăriei Hunedoara pentru acest an         AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ. Cum a fost drămuit bugetul Devei         Investiții în fabrica de clăpari din Orăștie         Bărbat lăsat fără bani într-o parcare din Deva         Sportivi din Deva, campioni la o competiție națională de karate         Clipe de groază trăite de o femeie, în scara unui bloc din Hunedoara         Atenuatori de impact noi pe autostrăzile din vestul țării         Poliţia Locală Deva – bilanţul activităţii pe anul 2019         Cenaclul „Amurg sentimental”. Interviu cu Gabriela Alef         Bătaie de joc pe seama unui copilaș de patru luni. Tatăl l-a părăsit, iar mama s-a spălat pe mâini de el         Au trecut 52 de ani de când Deva, Hunedoara și Petroșani au devenit municipii         Eleva de 16 ani din Deva a fost găsită… departe         BUGETARE PARTICIPATIVĂ 2020. Primele 3 idei de îmbunătățire a calității vieții în Deva         DUPĂ INTERVENŢIA PREFECTULUI. Ceferiştii, amendaţi cu 60.000 de lei pentru mizeria de la Ilia         Tragedie pe DN 66, în comuna Pui         Povestea emoționantă a lui Darius, elevul premiant îngrijit de bunici