Cel mai bătrân “agent electoral” iese la pensie. Culoarul Mureş Nord trece de la promisiune la statutul de contract

Modernizarea drumului de la Ilia la Geoagiu, promisiunea cu care politicienii îmbrobodesc electoratul de aproape două decenii face pasul spre categoria “proiecte în lucru”. Administraţia judeţeană a semnat contractul de proiectare pentru modernizarea Culoarului de Trafic Mureş Nord, o succesiune de cinci drumuri judeţene ce leagă comuna Ilia de oraşul Geoagiu.

 

 

Miercuri, 22 mai 2019, în Sala Mică a Consiliului Judeţean Hunedoara, a fost semnat contractul de proiectare pentru obiectivul Modernizare – Culoar Trafic Mureş Nord: DN7 (Gelmar) – Geoagiu Băi – Bobâlna – Rapoltu Mare – Uroi – Chimindia – Hărău – Bârsău – Şoimuş – Brănişca – DN7 (Ilia), contract care are ca obiect elaborarea proiectului tehnic, detaliilor de execuţie, a documentaţiilor tehnice în vederea obţinerii autorizaţiei de construire, verificarea tehnică a proiectului şi asistenţă tehnică pe perioada execuţiei.

Date despre proiect

Valoarea contractului este de 1.111.100 lei fără TVA, iar durata de elaborare, verificare şi predare a documentaţiilor tehnice este de 90 de zile. Este cel de-al treilea contract semnat pentru acest obiectiv după cele de servicii de informare şi publicitate (iulie 2018 / 73.870 lei fără TVA) şi servicii de consultanţă pentru managementul investiţiei, elaborarea documentaţiei de atribuire şi aplicarea procedurilor de atribuire (februarie 2019 / 608.280 lei fără TVA). Contractul de finanţare pentru proiectul de modernizare a Culoarului Trafic Mureş Nord a fost semnat în data de 28 noiembrie 2017, valoarea totală a acestuia fiind de 161.742.850 lei. În cadrul proiectului vor fi modernizate cinci drumuri judeţene, lungimea totală fiind de 65,849 km, după cum urmează: DJ 706 A: Ilia – Sârbi – Brănișca – Păuliș Lunca – Băița – Ormindea – Vălișoara – DN 76 (km 0+000 – 19+700); DJ 761: Șoimus – Bârsău – Certeju de Sus – Săcărâmb – Geoagiu Băi (km 0+000 – 6+050); DJ 107 A: Limita județ Alba – Homorod – Geoagiu – Bobâlna – Rapoltu Mare – Uroi – Chimindia – Hărău –Bârsău (km 29+925 – 64+445); DJ 705: DN 7 – Geoagiu – Balșa – Almașu Mic de Munte – limită județ Alba (km.0+000 – 8+800); DJ 705 H: DJ 705 (KM 8+800) – Geoagiu Băi (0+000- 2+655). Finanţarea acestui proiect este asigurată prin Regio – Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020, iar perioada de implementare va fi de 56 de luni.

 

 

Cel mai greu proiect

Vicepreşedintele Daniel Andronache va coordona acest proiect “de cea mai mare valoare din calupul de proiecte finanţate cu fonduri europene”, după cum anunţa preşedintele Mircea Bobora, referindu-se desigur la perioada în care PSD conduce administraţia judeţeană. “Este un proiect foarte amplu, foarte greu. Şi partea de accesare a fondurilor a presupus o muncă infernală pentru că acest proiect se intersectează cu mai multe proiecte: CFR, autostradă, infrastructură de apă şi canalizare… Chiar mai înainte discutam cu proiectanţii şi cu asistenţa de management că ne suprapunem cu foarte multe alte lucrări pe aceeaşi zonă. Apa Prod are lucrări de extindere la reţelele de apă şi canal, UAT-urile au proiectele lor pe PNDL, motiv pentru care de un an lucrăm cu primăriile şi cu Apa Prod în aşa fel încât să nu ne blocăm unii pe ceilalţi. Şi pentru că tot vorbeam de Apa Prod: în momentul în care vom finaliza acea investiţie, populaţia care beneficiază de apă şi canal va depăşi 99 la sută. Practic, fiecare localitate, fiecare cătun, fiecare casă va avea acces la apă şi canal”, a spus Andronache.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Razie la transportatorii de lemne         Cetatea Devei a primit peste 173.000 de turiști în 2019. Iarna rămâne „sezonul mort” pentru fortul medieval         CAD MINCIUNILE TALIBANILOR DE MEDIU Procurorii nevoiţi să admită: La Râul Alb, violenţele au izbucnit după tentativa de omor         Pădurar anchetat penal pentru transport ilegal de lemne         Primăria Hunedoara a mărit pragul de acordare a facilităților la transportul în comun         Un nou teren de sport, la Colegiul Național “Iancu de Hunedoara”         Și-a luat soarta în mâini. Un localnic a reparat singur un drum judeţean, cu roaba şi lopata         ADMINISTRAŢIE. Primarul Devei, tot mai implicat în problemele Termocentralei Mintia         EXPERTIZA IPTANA: Toate „defectele” Lotului 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva         De Ziua Naţională la mormântul lui Avram Iancu         PE EȘICHIER. “Cupa 1 Decembrie” la şah de la Deva         Patinoarul de la Deva se deschide marţi, 3 decembrie 2019         Accident pe DN 66: trei mașini s-au ciocnit, doi oameni sunt răniți         Accident mortal pe DN 66, în apropiere de Hațeg. Un polițist local din Deva a murit         Procesul retrocedării controversate a Retezatului împins în 2020         Accident soldat cu doi răniți în Defileul Jiului         LA UN PAS DE TRAGEDIE. Copil de 5 ani, rănit într-un accident produs de un pensionar`         Bărbat electrocutat pe calea ferată, la Orăștie         Rareș Demian, președintele Văii Dacilor, a murit. Tânărul ar fi fost găsit spânzurat cu un tricolor         Cum a fost celebrată Ziua Națională a României în Hunedoara