Cel mai bătrân “agent electoral” iese la pensie. Culoarul Mureş Nord trece de la promisiune la statutul de contract

Modernizarea drumului de la Ilia la Geoagiu, promisiunea cu care politicienii îmbrobodesc electoratul de aproape două decenii face pasul spre categoria “proiecte în lucru”. Administraţia judeţeană a semnat contractul de proiectare pentru modernizarea Culoarului de Trafic Mureş Nord, o succesiune de cinci drumuri judeţene ce leagă comuna Ilia de oraşul Geoagiu.

 

 

Miercuri, 22 mai 2019, în Sala Mică a Consiliului Judeţean Hunedoara, a fost semnat contractul de proiectare pentru obiectivul Modernizare – Culoar Trafic Mureş Nord: DN7 (Gelmar) – Geoagiu Băi – Bobâlna – Rapoltu Mare – Uroi – Chimindia – Hărău – Bârsău – Şoimuş – Brănişca – DN7 (Ilia), contract care are ca obiect elaborarea proiectului tehnic, detaliilor de execuţie, a documentaţiilor tehnice în vederea obţinerii autorizaţiei de construire, verificarea tehnică a proiectului şi asistenţă tehnică pe perioada execuţiei.

Date despre proiect

Valoarea contractului este de 1.111.100 lei fără TVA, iar durata de elaborare, verificare şi predare a documentaţiilor tehnice este de 90 de zile. Este cel de-al treilea contract semnat pentru acest obiectiv după cele de servicii de informare şi publicitate (iulie 2018 / 73.870 lei fără TVA) şi servicii de consultanţă pentru managementul investiţiei, elaborarea documentaţiei de atribuire şi aplicarea procedurilor de atribuire (februarie 2019 / 608.280 lei fără TVA). Contractul de finanţare pentru proiectul de modernizare a Culoarului Trafic Mureş Nord a fost semnat în data de 28 noiembrie 2017, valoarea totală a acestuia fiind de 161.742.850 lei. În cadrul proiectului vor fi modernizate cinci drumuri judeţene, lungimea totală fiind de 65,849 km, după cum urmează: DJ 706 A: Ilia – Sârbi – Brănișca – Păuliș Lunca – Băița – Ormindea – Vălișoara – DN 76 (km 0+000 – 19+700); DJ 761: Șoimus – Bârsău – Certeju de Sus – Săcărâmb – Geoagiu Băi (km 0+000 – 6+050); DJ 107 A: Limita județ Alba – Homorod – Geoagiu – Bobâlna – Rapoltu Mare – Uroi – Chimindia – Hărău –Bârsău (km 29+925 – 64+445); DJ 705: DN 7 – Geoagiu – Balșa – Almașu Mic de Munte – limită județ Alba (km.0+000 – 8+800); DJ 705 H: DJ 705 (KM 8+800) – Geoagiu Băi (0+000- 2+655). Finanţarea acestui proiect este asigurată prin Regio – Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020, iar perioada de implementare va fi de 56 de luni.

 

 

Cel mai greu proiect

Vicepreşedintele Daniel Andronache va coordona acest proiect “de cea mai mare valoare din calupul de proiecte finanţate cu fonduri europene”, după cum anunţa preşedintele Mircea Bobora, referindu-se desigur la perioada în care PSD conduce administraţia judeţeană. “Este un proiect foarte amplu, foarte greu. Şi partea de accesare a fondurilor a presupus o muncă infernală pentru că acest proiect se intersectează cu mai multe proiecte: CFR, autostradă, infrastructură de apă şi canalizare… Chiar mai înainte discutam cu proiectanţii şi cu asistenţa de management că ne suprapunem cu foarte multe alte lucrări pe aceeaşi zonă. Apa Prod are lucrări de extindere la reţelele de apă şi canal, UAT-urile au proiectele lor pe PNDL, motiv pentru care de un an lucrăm cu primăriile şi cu Apa Prod în aşa fel încât să nu ne blocăm unii pe ceilalţi. Şi pentru că tot vorbeam de Apa Prod: în momentul în care vom finaliza acea investiţie, populaţia care beneficiază de apă şi canal va depăşi 99 la sută. Practic, fiecare localitate, fiecare cătun, fiecare casă va avea acces la apă şi canal”, a spus Andronache.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

douăzeci + 11 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Sens giratoriu nou la intrarea în Petroșani         Accident mortal pe centura Petroșaniului         MINTIA = CONTINUITATE. Despre soarta Termocentralei, varianta oficială a Ministerului Energiei         Biciclist mort într-un accident rutier         MUZICĂ POPULARĂ. „Românaşii” Liceului de Arte Deva au făcut senzaţie în Franţa         Lucrările de reabilitare a Casei de Casei de cultură din Hunedoara vor fi scoase la licitație publică         Campanie pentru prevenirea furturilor din locuințe         Mega-proiectul de infrastructură feroviară dn vestul țării. Cum s-a lucrat pe magistrala de mare viteză care va traversa Hunedoara         REZOLUŢIE. ALDE Hunedoara pledează pentru Tăriceanu, candidat unic al Coaliţiei la prezidenţiale         Povestea tristă Anei, singura locatară a blocului din munți         Recompensă pentru găsirea motocicletei furate         Tatra Mică – o destinație de vară accesibilă         Hunedoara a semnat la ADR Vest două contracte de 20 de milioane de euro pentru modernizarea orașului         Noua șosea de poveste din Ținutul Pădurenilor         Tragedie în Hunedoara         Operațiune DIICOT în Deva: „Arestare în direct”         Ecologizare cu liceenii voluntari în Parcul Dendrologic din Simeria         Un hunedorean, pe podium la Campionatele europene de Karate         Cum arată autostrada Lugoj – Deva, cu o lună înainte de deschidere         Sărbătoare la Mănăstirea Prislop