Ce vrăji au mai făcut parlamentarii hunedoreni. China, războiul interetnic şi neghina politică

Aleşii noştri, în mare parte, nu sunt prea dispuşi la scuturat Parlamentul cu problemele judeţului

ce vraji parlament - Copy

Cum abia aflarăm, de la deputatul liberal Carmen Hărău, că ar bate vânt de lene şi dezinteres printre parlamentarii hunedoreni, ne-am gândit că nu ar strica să vedem cum apare, public, activitatea acestora din ultima vreme, în special a deputaţilor, care sunt mai mulţi – acum mai puţini cu unul, după condamnarea definitivă a Monicăi Iacob-Ridzi.

Deputatul din latul pernei

ce vraji marica - CopyCel mai cuminte dintre pământenii de Hunedoara duşi în Parlament este, cum altfel, fostul primar de la Sălaşu de Sus, deputatul PSD Sorin Marica. Din 11 iunie 2014, când şi-a început mandatul, senatorul social-democrat care trâmbiţa în campania electorală că se va bate în Parlament pentru judeţul Hunedoara a reuşit performanţa să aibă o singură luare de cuvânt… când a depus jurământul! Şi gata, a intrat în hibernarea îndulcită de veniturile babane de deputat, venituri pentru care nu trebuie să munceşti.

Decât deloc, mai bine încetişor

Ceva mai vioi decât Marica, dar nu exagerat, deputatul PSD Cristian Resmeriţă a adunat, totuşi, de la începutul mandatului, cinci ce vraji Resmerita - Copyluări de cuvânt, trei declaraţii politice şi 18 întrebări şi interpelări. Ultima interpelare a avut-o în 30 septembrie 2014, când a vrut să afle cum a ieşit treaba cu chinezii şi CEH. După cum vom vedea, se pare că sunt o obsesie PSD “promisiunea chinezească” şi vizitele în China. Revenind la oiţele noastre alese, ultimele “ieşiri parlamentare”, mai puţin cea amintită, ale deputatului PSD Cristian Resmeriţă datează de prin martie-aprilie 2013.

Şi românul şi chinezul egalează chichirezul

ce vraji intotero - CopyNatalia Intotero, deputat PSD de Hunedoara, e în topul activităţii deputaţilor hunedoreni, după liberala Carmen Hărău şi înaintea şefului PSD Laurenţiu Nistor: 74 de luări de cuvânt, 59 de declaraţii politice şi 19 întrebări şi interpelări. Pe tematică hunedoreană, ultima declaraţie politică a Nataliei Intotero a fost în 9 septembrie 2014: „Modernizarea Termocentralei Mintia – o promisiune onorată”. Povestea asta cu Termocentrala Mintia şi modernizarea se pare că numai social-democraţii o văd în roz, în condiţiile în care nu există o strategie pentru CEH, iar angajaţii tremură speriaţi sub încrucişarea de săbii Ponta-FMI. În fine.

Şi mai ridică, în acest discurs, Natalia Intotero o mingiuţă-inimioară la fileu guvernului şi premierului. Un discurs absolut delicios, cu formulări de genul “premierul României construieşte pas cu pas o strategie” sau – pe principiul “de la egal la egal” – “marea provocare pentru România, cât şi pentru China, rămâne asigurarea independenţei energetice”.

De la Putin la Eva şi retur

ce vraji nistor - CopyŞeful direct de partid al Nataliei Intotero, deputatul PSD Laurenţiu Nistor stă şi el binişor statistic: 53 de luări de cuvânt, 43 de declaraţii politice, dar numai cinci întrebări şi interpelări. Între ultimele discursuri ale deputatului PSD Laurenţiu Nistor (septembrie-decembrie 2014) am remarcat grija aparent obsesivă pentru problemele din Ţinutul Secuiesc: “lecţia scoţiană” şi “proiectul Ţinutul Secuiesc este atacat chiar de maghiari”. Din discursurile la temă, am extras două fragmente, încă mai delicioase decât cele din discursurile colegei de partid şi legislativ.

Primul fragment arată cum intuieşte deputatul Nistor braţul lui Putin în Ţinutul Secuiesc: “…este interesant cum apar în acest an fenomenele secesioniste în zonele bogate în petrol şi gaze. Treaba a început în Crimeea, a continuat în Scoţia şi a apărut şi în România, la sugestia separatiştilor maghiari, ceea ce ne duce cu gândul la un complot rusesc, ştiindu-se aplecarea lui Putin spre folosirea gazelor ca armă…”.

Cel de-al doilea fragment ales este atât de savuros, încât nu necesită comentarii: “Cu dorinţa de a pune mâna pe ceva care nu le aparţine şi nu le-a aparţinut niciodată, aceşti lideri (maghiari, n.r.) ar fi în stare să spună că toţi ungurii, inclusiv cei din Ungaria, başca Evele ajunse peste tot pe glob, sunt secui get-beget, să moară mama!”. No.

Să-njuri până iubeşti

Următorul deputat PSD, Mircia Muntean, este parlamentarul paradoxal, cel care a lovit atât de puternic şi atât de mult timp în ce vraji Muntean - Copysocial-democraţie, încât s-a îndrăgostit de ea. E drept că şi PSD, în ciuda contuziilor multiple, s-a îndrăgostit subit de fostul primar al Devei.

Statistic, Mircia Muntean e pe la coada listei, cu 12 luări de cuvânt, 10 declaraţii politice şi vreo trei întrebări. E drept că este semnatar a 13 moţiuni, cam toate împotriva PSD şi USL, în genul “sectorul energetic ruinat de mafia PSD-istă”. Masa critică în reacţia de fuziune a deputatului Mircia Muntean a fost atinsă în 13 mai 2014, când a fost printre semnatarii moţiunii “Opriţi Guvernul Ponta 3 – Guvernul corupţiei, demagogiei şi minciunii”. După numai o lună de la acest şoc politic, Mircia Muntean intră în PSD-ul cu guvern al “corupţiei, demagogiei şi minciunii”!

 De din Vale, nu mai vine

ce vraji ridzi - CopyDeputatul Monica Iacob-Ridzi, cu orientare politică de ex-dreapta-diaconescu-stânga-UNPR, acum în afara jocului, fiind condamnată definitiv la cinci ani de închisoare cu executare, a avut o activitate parlamentară bună, cu multe intervenţii în problematica hunedoreană, punctual pe probleme din Valea Jiului. Lungul avatar în instanţă a ţinut-o mai departe de legislativ, darşi în aceste condiţii tot a contorizat 38 de întrebări şi interpelări, 14 declaraţii politice şi 17 luări de cuvânt. Ultima luare de cuvânt a Monicăi Iacob-Ridzi a fost în 9 decembrie 2014: “Muntele – şansa la viaţă a oamenilor din Valea Jiului”, iar ultimele întrebări şi interpelări au abordat teme ca programul lapte şi corn, grădiniţa din Aninoasa, creşele din Petroşani şi lipsa vaccinului împotriva hepatitei B în spitalele hunedorene.

Nu lasă PSD să trăiască

Deputatul liberal Bogdan Ţîmpău e la mijlocul clasamentului statistic, faza pe Hunedoara, cu 35 de luări de cuvânt, nouă ce vraji timpau - Copydeclaraţii politice şi 29 de întrebări şi interpelări. Proaspăt, în 11 februarie 2015, şi-a pus semnătura pe moţiunea “PSD guvernează la negru! Totul pentru PSD, nimic pentru cetăţean”, iar în 4 februarie 2015 a solicitat să afle ce măsuri se iau “pentru clarificarea situaţiei conducerii Secţiei de Drumuri Naţionale Deva”. Ultima declaraţie în plen a avut-o în 19 noiembrie 2014, când i-a cerut lui Victor Ponta să prezinte bugetul şi să-i dea afară pe cei care au organizat alegerile prezidenţiale în diaspora.

Despre atacul pe primării

ce vraji harau - CopyAm lăsat la urmă cel mai harnic deputat hunedorean, conform tuturor datelor publice: Carmen Hărău. Statistic, deputatul liberal îşi bate de departe colegii din judeţ: 87 de luări de cuvânt, 70 de declaraţii politice, 90 de întrebări şi interpelări şi şapte moţiuni semnate.

Ultimele luări de cuvânt ale lui Carmen Hărău, după cum arată saitul Camerei Deputaţilor, sunt din 3 februarie 2015: “Cine-mparte, parte-şi face! Conceptul construcţiei bugetare a PSD” şi “Populismul şi francul elveţian”. Ultima moţiune semnată este cea care figurează mai sus, la colegul său Bogdan Ţîmpău, din 11 februarie 2015.

Ultimele patru întrebări ale deputatului Carmen Hărău au fost lansate în 4 februarie 2015 şi vizează problematica indusă de nefericitul nou algoritm bugetar al guvernului, cel care dă bani şi celor care nu au ce face cu ei, dar lasă în pragul disperării primării gestionând mii de locuitori. Două din situaţiile de criză ale primăriilor hunedorene, prinse în interpelările deputatului hunedorean, sunt cele de la Crişcior şi Ilia. (Volodia Macovei)

[box type=”info” style=”rounded”]Despre senatorii hunedoreni nu vom spune acum decât două cuvinte, dar ne vom ocupa mai atent şi de activitatea lor, cu alt prilej. Aici, statistic, în mod curios, conduce social-democratul Cosmin Nicula – deşi plecat acum în boieria Curţii de Conturi a României -, cu 19 luări de cuvânt, urmat de senatorul UNPR Haralambie Vochiţoiu, cu 13 ieşiri la rampă. Ceilalţi doi senatori hunedoreni sunt fără importanţă: Dorin Păran nu a spus nimic, iar Mariana Câmpeanu are două “ieşiri”pe pensii şi asigurări sociale în ianuarie, respectiv decembrie 2013.[/box]

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

trei × patru =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
DUPĂ INTERVENŢIA PREFECTULUI. Ceferiştii, amendaţi cu 60.000 de lei pentru mizeria de la Ilia         Tragedie pe DN 66, în comuna Pui         Povestea emoționantă a lui Darius, elevul premiant îngrijit de bunici         Primăria Deva premiază performanţa la învăţătură şi în sport         GICĂ POPESCU: “Tremurau chiloții pe noi când aveam deplasare la Hunedoara”         Zona Monumentului Lupeni ’29, reabilitată și modernizată         Singurul centru public din județ pentru copii cu autism funcționează la Orăștie         Dramă într-o familie din Deva. Fiica de 16 ani, dispărută fără urmă. Cine a văzut-o?         Suspiciunea de coronavirus la o femeie din Deva a fost infirmată         Copil de patru luni abandonat de propriul tată, la Poliție         Accident spectaculos produs de șoferul unui BMW. Un sat întreg a fost lăsat în beznă         Exponatul lunii februarie 2020: un aparat de fotografiat cu burduf         Dezastru în pădurile din Valea Jiului         Explicaţiile psihologului: Cum învingem singurătatea de Ziua Îndrăgostiților?         Cum poate fi dezvoltată Valea Jiului. Întâlnire cu experți internaționali, la Petrila         IULIU WINKLER: “UE are nevoie de un buget solid, fără tăierea finanțărilor Politicii de coeziune și PAC”         JUDEŢUL HUNEDOARA. Prefectul „bagă viteză” în birocraţii care se ocupă de Legile proprietăţii         ÎN PREZENŢA LUI GICĂ POPESCU. Semnarea contractului de colaborare între CS Hunedoara şi Academia Hagi         Moartea suspectă a unui localnic din Vulcan         Bărbat șantajat de vecini