REMEMBER. Ce-au fost și ce-au ajuns! (II)

Au fost persoane importante. Au condus comunități. Au fost aleși sau numiți. Au jucat roluri importante în viețile noastre. Ce fac astăzi? Cu ce se ocupă? Ziarul Hunedoreanului vă răspunde la aceste întrebări.

 

Costel Alic a fost prefect de două ori – octombrie 1990 – aprilie 1992 și octombrie 1995 – decembrie 1996, președinte al Consiliului Județean – iunie 1992 – iunie 1995. Era, în anii ’90, poate cel mai influent om politic din județ. A rămas în PSD, dar nu a mai putut să revină în prim-planul politicii județului.

 

Pompiliu Budulan a fost prefect al județului în perioada decembrie 1996 – noiembrie 1998. A aflat de la televizor că a fost schimbat din funcție de către premierul Radu Vasile. După ce a fost director de bancă, a plecat la București, a ajuns în PDL, formațiune politică din partea căreia a devenit consilier general. Apoi a fost numit director al Nuclearelectrica. Implicat într-un scandal privind angajarea fiicei sale la aceeași firmă, el a fost demis. Locuiește în București.

 

Gheorghe Pogea a fost, pe rând, director al Siderurgica Hunedoara, al Marmosim și Titan Mar, firme ale familiei Videanu, ministru al Finanțelor Publice, vicepremier. A condus combinatul de la Hunedoara când aici s-a decis închiderea fluxului primar și a fost ministru de Finanțe în perioada în care România a împrumutat de la FMI și CE 20 de miliarde de euro. În prezent este director general al unui grup care produce mezeluri.

 

Gheorghe Barbu a fost președintele Consiliului Județean Hunedoara între 1996 și 2000. A fost apoi secretar de stat în Ministerul Apărării, deputat – între 2000 – 2008, ministru al Muncii – decembrie 2004 – aprilie 2007. În 2008 a pierdut alegerile pentru postul de senator, dar a fost numit secretar general al Camerei Deputaților, post pe care l-a deținut până în aprilie 2012. A vrut să candideze din nou în 2012, dar s-a răzgândit, iar acum lucrează la ANRE.

 

Mihail Rudeanu a fost președinte al Consiliului Județean Hunedoara între 2000 și 2004. A pierdut cursa electorală pentru un nou mandat, a pierdut și șefia PSD Hunedoara. A fost o vreme consilier județean, dar s-a retras. A încercat să revină în politică, este șeful UNPR Hunedoara și consilier județean.

 

 

 

Comentarii FB

comentarii




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Autostrada Lugoj – Deva. Au început lucrările de reparații la Podul peste Mureș         Accident pe Calea Zarandului din Deva         Unde se vând brazi pe domeniul public în Deva         Biserica „Sfântul Ierarh Spiridon” din municipiul Hunedoara și-a sărbătorit hramul         O nouă prelevare de organe a avut loc la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva         Dotări noi la secția de Obstetrică – Ginecologie în spitalul din Hunedoara         Adrian David a fost numit administrator public al Devei         Renoir, poet al culorii         PRIMĂRIA DEVA. Banii pentru bursele elevilor au intrat în conturile școlilor         Cel mai bun an pentru Castelul Corvinilor         Tânăr condamnat după ce a jefuit un elev în Hunedoara         IULIU WINKLER: “Exodul creierelor, un fenomen care va afecta structural întreaga UE”         Carmen Hărău: “Pensiile speciale legiferate de PSD sunt o palmă dată celor care au muncit din greu!”         Tragedie pe DN 7, în apropiere de Deva: doi oameni au murit         Tineri prinși la furat         Razii în piețele Hunedoarei         Petarde confiscate de polițiști         RAR Hunedoara construiește un sediu nou în Parcul Industrial         ÎNVESTIREA NOULUI PREFECT. Vasilică Potecă: “Cei care respectă legea n-au de ce să se teamă”         Cât au cheltuit primăriile din județ pentru cadourile oferite copiilor de sărbători