REMEMBER. Ce-au fost și ce-au ajuns! (II)

Au fost persoane importante. Au condus comunități. Au fost aleși sau numiți. Au jucat roluri importante în viețile noastre. Ce fac astăzi? Cu ce se ocupă? Ziarul Hunedoreanului vă răspunde la aceste întrebări.

 

Costel Alic a fost prefect de două ori – octombrie 1990 – aprilie 1992 și octombrie 1995 – decembrie 1996, președinte al Consiliului Județean – iunie 1992 – iunie 1995. Era, în anii ’90, poate cel mai influent om politic din județ. A rămas în PSD, dar nu a mai putut să revină în prim-planul politicii județului.

 

Pompiliu Budulan a fost prefect al județului în perioada decembrie 1996 – noiembrie 1998. A aflat de la televizor că a fost schimbat din funcție de către premierul Radu Vasile. După ce a fost director de bancă, a plecat la București, a ajuns în PDL, formațiune politică din partea căreia a devenit consilier general. Apoi a fost numit director al Nuclearelectrica. Implicat într-un scandal privind angajarea fiicei sale la aceeași firmă, el a fost demis. Locuiește în București.

 

Gheorghe Pogea a fost, pe rând, director al Siderurgica Hunedoara, al Marmosim și Titan Mar, firme ale familiei Videanu, ministru al Finanțelor Publice, vicepremier. A condus combinatul de la Hunedoara când aici s-a decis închiderea fluxului primar și a fost ministru de Finanțe în perioada în care România a împrumutat de la FMI și CE 20 de miliarde de euro. În prezent este director general al unui grup care produce mezeluri.

 

Gheorghe Barbu a fost președintele Consiliului Județean Hunedoara între 1996 și 2000. A fost apoi secretar de stat în Ministerul Apărării, deputat – între 2000 – 2008, ministru al Muncii – decembrie 2004 – aprilie 2007. În 2008 a pierdut alegerile pentru postul de senator, dar a fost numit secretar general al Camerei Deputaților, post pe care l-a deținut până în aprilie 2012. A vrut să candideze din nou în 2012, dar s-a răzgândit, iar acum lucrează la ANRE.

 

Mihail Rudeanu a fost președinte al Consiliului Județean Hunedoara între 2000 și 2004. A pierdut cursa electorală pentru un nou mandat, a pierdut și șefia PSD Hunedoara. A fost o vreme consilier județean, dar s-a retras. A încercat să revină în politică, este șeful UNPR Hunedoara și consilier județean.

 

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

patru × 5 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Testări Covid 19 la spitalul municipal din Hunedoara. Spitalul s-a dotat cu un aparat Real Time – PCR         Îndrumări privind slujbele de Florii, din Săptămâna mare (a Sfintelor Pătimiri) şi de Sfintele Paşti         Coronavirus, situația la zi: 212 cazuri în județul Hunedoara         Al 21-lea deces al unui pacient cu boli grave și coronavirus, în județul Hunedoara         PETIŢIE ALDE. “Soluții sunt, trebuie doar ca Guvernul să și vrea!”         Dezinfecţia scărilor de bloc, la Deva         Situaţia actualizată pentru judeţul Hunedoara – 8 aprilie 2020         Incendii violente în pădurile în județul Hunedoara         Conducere militară coordonată de medicul Constantin Vlase, la Spitalul Județean de Urgență din Deva.         174 de cazuri de coronavirus în județul Hunedoara         Covid 19. Numărul deceselor în județul Hunedoara a ajuns la 19         Conducere militară la Spitalul Județean de Urgență Deva         17 hunedoreni decedați în spitale, diagnosticați și cu coronavirus. Cel mai recent caz – un bărbat de 67 de ani         Medici și asistente de la Spitalul Județean Deva terorizați de o pacientă cu coronavirus: „Ne-a scuipat”         15 RECOMANDĂRI privind conduita socială responsabilă în prevenirea răspândirii coronavirus         Ministerul Sănătății confirmă primul deces în urma infectării cu noul coronavirus în rândul personalului medical         Coronavirus. Peste 4.400 de cazuri înregistrate în România         Coronavirus. Situaţia actualizată pentru judeţul Hunedoara – 7 aprilie 2020         Donație de măști pentru instituții aflate în subordinea Consiliului Județean Hunedoara         PE SURSE. Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva se îndreaptă spre o conducere militarizată