CAZUL PACIENŢILOR 13-14. Febra ştirilor false, la concurenţă cu COVID – 19

Prefectul Vasilică Potecă demontează ştirea falsă cum că un tânăr din Deva şi fiul său de patru ani ar fi fost diagnosticați cu coronavirus, la întoarcerea din Roma,  dar nu sunt înregistrați pe lista pacienților din județul Hunedoara.

Andrei Culda, un tânăr din Deva, împreună cu fiul său în vârstă de aproximativ patru ani au fost depistați cu coronavirus. Cei doi se află internați în Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara. Andrei a relatat că în urmă cu o săptămână a plecat la Roma la un control medical pe care fiul său trebuia să îl facă în urma unui transplant suferit în urmă cu trei ani, când a fost diagnosticat cu sindrom Wiscott-Aldrich – o boală rară. Bărbatul spune că atât el, cât și copilul nu se regăsesc deocamdată în statisticile publicate de autorități cu privire la numărul persoanelor infectate cu coronavirus în Hunedoara. Ştirea a făcut vâlvă, dar autorităţile susţin că informaţiile sunt incorecte. Mai mult, chiar şi pacientul arată în postarea sa că a fost monitorizat de către DSP Hunedoara.

Mesajul pacientului

„Suntem depistați pozitiv, eu și Tudor, suntem bine, suntem internați la spital, în Timișoara. Nu e nimic grav. Nu știm cum ne-am pricopsit cu virusul vieții. Am plecat sâmbătă din țară și am ajuns duminică la Roma, la consultul medical. Am stat acolo la o casă cu curte, nu am stat la bloc, ca să avem contact cu alții și am coborât doar pentru a lua o apă. Luni am fost la control, Tudor e bine, la trei ani și o lună de la transplant, iar lucrurile au decurs normal. Marți dimineața, am plecat spre țară. Miercuri dimineața, a fost mai problematic în vamă în Croația, unde am stat împreună cu cel puțin 100 de oameni. Apoi, în vama cu Ungaria am stat cu trei persoane, păstrând distanța. La intrarea în țară, unde din punctul meu de vedere e un haos total în vamă la Nădlac am stat două ore și un pic până să putem fi escortați. Am intrat, miercuri dimineață, la ora 4 în vamă, iar în Deva am ajuns la 12:30. Au venit miercuri seara cei de la DSP, ne-au recoltat probe, iar sâmbătă după-amiaza a venit vestea cea tristă că eu și Tudor suntem pozitivi. Mulțumim celor de la DSP că ne-au permis izolarea la domiciliu și nu carantina care se preconiza pentru toată lumea care vine din zona roșie, mulțumim și celor care ne susțin și spitalului care ne permite să primim pachete”, a relatat Andrei Culda, într-un video publicat pe pagina de Facebook Asociația Ajutor pentru Tudor

Replica prefectului de Hunedoara

În realitate, cei doi pacienţi figurează în statisticile oficiale. Ei sunt cazurile 13 şi 14, la nivelul judeţului. Situaţia lor a fost una specială, cum de altfel o spune şi Andrei Culda în postarea sa. Prefectul Vasilică Potecă cunoaşte situaţia pentru că a intervenit personal în decizia de a permite izolarea la domiciliu a celor doi pacienţi. „În situaţia în care era copilul ar fi fost crimă curată să-i fi dus într-un spaţiu amenajat pentru carantină, motiv pentru care eu am hotărât izolarea lor la domiciliu. Ştiu foarte bine cazul pentru că a fost o situaţie specială. Presa nu are decât să mă sune dacă vrea să afle adevărul. Sunt auto-izolat în instituţie, 24 de ore din 24, şi răspund la solicitări, dar nu toate detaliile despre cazuri pot fi făcute publice. Toată lumea trebuie să înţeleagă, nici legea nu ne permite aşa ceva ”, a declarat prefectul Vasilică Potecă.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

treisprezece + unu =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
27 de noi cazuri de Covid 19 în județul Hunedoara, într-o singură zi         Când vom vedea rapoartele anuale de activitate ale aleșilor locali din Orăștie?         Microhidrocentrală plănuită pe barajul lacului de acumulare Poiana Ruscă         Cum ar trebui gândită, denumită și predată educatia sexuală în scoli         Constructori acuzați că au decontat ilegal lucrări finanțate de UE în Lupeni și Băile Herculane         Doi bărbați sunt cercetați pentru braconaj, după ce au fost prinși noaptea la vânătoare         O mocăniță pentru județul Hunedoara         L-ați văzut?         ISTORII HUNEDORENE. Dealul Cetății Deva în administrarea Societății de Istorie și Arheologie a Comitatului Hunedoara         Oamenii din Sântandrei au ajuns la capătul răbdării, din cauza penelor de curent         ACCIDENT. Mașină lovită de tren la trecerea peste calea ferată, din halta Geoagiu         Accident grav, cu șapte răniți, produs de un șofer teribilist de 23 de ani         Accident produs de un șofer de 82 de ani         Hoț capturat de polițiști         Traseul spre Lacul Zănoaga în atenția Salvamont Hunedoara         Psaltire din 1751 restaurată la Muzeul Civilizației Dacice și Romane – Deva         Bilanțul pagubelor materiale produse de inundații în județul Hunedoara         Cele două turnuri locuință ale Cetății dacice Costești din Munții Orăștiei vor fi protejate și reabilitate         Accident grav pe șoseaua Hațeg – Petroșani, produs de o tânără de 18 ani. Motociclist în stare gravă la spital         Astăzi începe campania de dezinsecție terestră la Deva!