Căsuţe de vacanţă pentru „curtenii” Castelului din Carpaţi

După ce Planul Urbanistic Zonal pentru Pasul Vâlcan a fost aprobat, municipalitatea din Vulcan dă drumul la licitaţiile pentru căsuţele de vacanţă.

pasul_valcan-4Aproximativ 50 de parcele de teren vor fi scoase la licitaţie de Primăria din Vulcan în staţiunea Pasul Vâlcan, acolo unde se implemenează proiectul de dezvoltare a turismului denumit „Castelul din Carpaţi”. „Luna aceasta dăm drumul la licitaţiile pentru terenuri, pentru casele de vacanţă. Am realizat deja PUZ-ul, care a fost aprobat. În total sunt aproximativ 50 de parcele”, a declarat primarul municipiului Vulcan, Gheorghe Ile. Cei care vor căsuţe de vacanţă pe „domeniul” Castelului din Carpaţi trebuie să respecte nişte condiţii stricte, ce vizează suprafaţa de construcţie şi chiar amplasamentul şi aranjamentul imobilelor. Astfel, pentru căsuţele de vacanţă regimul de construţie este impus la P + 1, pentru pensiuni P+2 sau 3 şi maximum 10 camere, iar viitorul hotel din Pasul Vâlcan nu va putea avea mai multe de patru etaje, plus parterul.

Ceva mai tânără decât Straja sau Parâng, Staţiunea Pasul Vâlcan începe să prindă contur, după ce a fost cuprinsă într-un amplu program de modernizare cu fonduri de la MDRT. Primul pas al proiectului de dezvoltare a turismului în Pasul Vâlcan a fost inaugurarea telegondolei care face legătura dintre municipiul Vulcan şi staţiunea montană, o investiţie în valoare de aproape 33 de milioane de lei, fără TVA, realizată din bani alocaţi de Ministerul Turismului. Proiectul va continua, însă, iar în această staţiune se vor amenaja două telescaune, mai multe instalaţii de teleschi, cinci pârtii de schi, dintre care cea mai mare va avea o lungime de 5 kilometri, plus o telegondolă care să facă legătura cu Straja. De asemenea, aici vor fi aduse şi tunuri de zăpadă, care să compenseze lipsa zăpezii naturale, atunci când este cazul.  Staţiunea Pasul Vâlcan se găseşte în Masivul Vâlcan la o altitudine de 1.300 de metri şi este situată la 7 kilometri de municipiul Vulcan.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

optsprezece − 3 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Veste bună pentru turiștii din Retezat         Americanii și canadienii au explorat Ținutul Pădurenilor         40 de locuințe ANL pentru tineri vor fi construite în Călan         Doi șoferi din Deva au fost prinși drogați la volan         Copil lovit de mașină pe bulevard         Șofer de autotren la un pas de tragedie         CJH A COMIS-O ŞI ACUM STĂ DE CHIBIŢ. Gunoierul Brai – Cata, repudiat în Deva, Hunedoara, Simeria şi Orăştie         Târgul de fete de pe Muntele Găina – 2019 (VIDEO)         Spitalul Județean de Urgență din Deva are în stoc ser antiviperin în caz de urgență         Scene groaznice pe DN 7: un motociclist a izbit frontal un autotren (VIDEO)         Primarul Devei a cerut rezilierea contractului cu firma de salubrizare         Scene cumplite într-o spălătorie: un copil a fost rănit, doi angajați au scăpat ca prin minune înainte de a fi striviți de o mașină. Totul a fost înregistrat video         Copil adus la Urgențe după ce a fost mușcat de un șarpe         „Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Alunecări de teren pe șoseaua Lacului Cinciș         Scandal în fața adăpostului de câini fără stăpân din Călan         Carmen Hărău: „Alarmă în primării: nu mai sunt bani!”         “Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Povestea zidului uriaș de pe Autostrada Lugoj – Deva         Cele 11 brățări dacice de aur masiv rămase dispărute