Căsuţe de vacanţă pentru „curtenii” Castelului din Carpaţi

După ce Planul Urbanistic Zonal pentru Pasul Vâlcan a fost aprobat, municipalitatea din Vulcan dă drumul la licitaţiile pentru căsuţele de vacanţă.

pasul_valcan-4Aproximativ 50 de parcele de teren vor fi scoase la licitaţie de Primăria din Vulcan în staţiunea Pasul Vâlcan, acolo unde se implemenează proiectul de dezvoltare a turismului denumit „Castelul din Carpaţi”. „Luna aceasta dăm drumul la licitaţiile pentru terenuri, pentru casele de vacanţă. Am realizat deja PUZ-ul, care a fost aprobat. În total sunt aproximativ 50 de parcele”, a declarat primarul municipiului Vulcan, Gheorghe Ile. Cei care vor căsuţe de vacanţă pe „domeniul” Castelului din Carpaţi trebuie să respecte nişte condiţii stricte, ce vizează suprafaţa de construcţie şi chiar amplasamentul şi aranjamentul imobilelor. Astfel, pentru căsuţele de vacanţă regimul de construţie este impus la P + 1, pentru pensiuni P+2 sau 3 şi maximum 10 camere, iar viitorul hotel din Pasul Vâlcan nu va putea avea mai multe de patru etaje, plus parterul.

Ceva mai tânără decât Straja sau Parâng, Staţiunea Pasul Vâlcan începe să prindă contur, după ce a fost cuprinsă într-un amplu program de modernizare cu fonduri de la MDRT. Primul pas al proiectului de dezvoltare a turismului în Pasul Vâlcan a fost inaugurarea telegondolei care face legătura dintre municipiul Vulcan şi staţiunea montană, o investiţie în valoare de aproape 33 de milioane de lei, fără TVA, realizată din bani alocaţi de Ministerul Turismului. Proiectul va continua, însă, iar în această staţiune se vor amenaja două telescaune, mai multe instalaţii de teleschi, cinci pârtii de schi, dintre care cea mai mare va avea o lungime de 5 kilometri, plus o telegondolă care să facă legătura cu Straja. De asemenea, aici vor fi aduse şi tunuri de zăpadă, care să compenseze lipsa zăpezii naturale, atunci când este cazul.  Staţiunea Pasul Vâlcan se găseşte în Masivul Vâlcan la o altitudine de 1.300 de metri şi este situată la 7 kilometri de municipiul Vulcan.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Autostrada Lugoj – Deva. Au început lucrările de reparații la Podul peste Mureș         Accident pe Calea Zarandului din Deva         Unde se vând brazi pe domeniul public în Deva         Biserica „Sfântul Ierarh Spiridon” din municipiul Hunedoara și-a sărbătorit hramul         O nouă prelevare de organe a avut loc la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva         Dotări noi la secția de Obstetrică – Ginecologie în spitalul din Hunedoara         Adrian David a fost numit administrator public al Devei         Renoir, poet al culorii         PRIMĂRIA DEVA. Banii pentru bursele elevilor au intrat în conturile școlilor         Cel mai bun an pentru Castelul Corvinilor         Tânăr condamnat după ce a jefuit un elev în Hunedoara         IULIU WINKLER: “Exodul creierelor, un fenomen care va afecta structural întreaga UE”         Carmen Hărău: “Pensiile speciale legiferate de PSD sunt o palmă dată celor care au muncit din greu!”         Tragedie pe DN 7, în apropiere de Deva: doi oameni au murit         Tineri prinși la furat         Razii în piețele Hunedoarei         Petarde confiscate de polițiști         RAR Hunedoara construiește un sediu nou în Parcul Industrial         ÎNVESTIREA NOULUI PREFECT. Vasilică Potecă: “Cei care respectă legea n-au de ce să se teamă”         Cât au cheltuit primăriile din județ pentru cadourile oferite copiilor de sărbători