CARTIERUL RUPT DE LUME. Primăria şi guvernanţii caută să dreagă aberaţia semnată de Mircia Muntean

Un grup de oameni de afaceri cu firme peste calea ferată din Deva au cerut, ieri, explicaţii edililor în legătură cu căile de acces în zonă după modernizarea infrastructurii feroviare. Oamenii sunt îngrijoraţi că nu vor mai avea acces rutier spre cartierul Nicolae Grigorescu. Astăzi vin la Deva reprezentanţi ai Ministerului Transporturilor pentru a găsi o soluţie la cartierul lăsat în izolare de semnătura fostului primar Mircia Muntean

MAIN grigorescu deva mt

Reamintim faptul că fostul primar Mircia Muntean şi-a dat acordul pentru desfiinţarea căilor rutiere de trecere la nivel cu calea ferată spre cartierul Nicolae Grigorescu. Practic, din trei iscălituri, Mircia Muntean a rupt cartierul de restul Devei, neoferind locuitorilor nicio posibilitate de a circula cu maşina spre şi dinspre acea zonă a oraşului.

„Când un nebun aruncă piatra…”

Proiectul de modernizare a infrastructurii feroviare  (în valoare de peste 700 de milioane de euro) se realizează prin fonduri europene şi la această fază este imposibil de modificat documentaţia fără riscul de a compromite finanţarea. Pe de altă parte, nici locuitorii de peste linie nu pot fi lăsaţi de izbelişte şi izolaţi de lume. „Nu mai are rost să dăm vina pe fosta conducere, deşi au o mare responsabilitate faţă de sufletele de acolo. În urma discuţiilor pe care le-am purtat, săptămâna trecută, la Ministerul Transporturilor, un număr de patru reprezentanţi, manageri şi directori de proiect, se vor deplasa la Deva şi împreună cu arhitecţii şi urbaniştii primăriei vom încerca să găsim soluţii. Eu am avut câteva propuneri, există şi un proiect din 2007 şi urmează  să vedem dacă el mai poate fi făcut”, a declarat primarul Petru Mărginean.

Variantă: pod peste „autostrada de fier”

Singura soluţie ar fi construirea unui pasaj suprateran cu acces pietonal şi carosabil, plus alte două-trei pasaje doar pentru pietoni. Podul peste calea ferată ar trebui să fie amplasat undeva la ieşirea din oraş, în Viile Noi sau undeva  pe strada Depozitelor. Specialiştii susţin că un pasaj subteran (care s-ar putea realiza în zona Kogălniceanu) este nerecomandat din cauza faptului că pânza freatică este foarte sus şi riscă să ia apă non-stop. De asemenea, pe viitoarea infrastructură feroviară nu vor mai fi admise în oraş treceri la nivel cu calea ferată (adică pe bază de barieră aşa cum sunt actualele treceri). Primarul Petru Mărginean spune că viitoarele căi de acces peste calea ferată trebuie să fie.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

14 + șapte =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Vizitează județul Hunedoara și locurile sale de poveste         Mircea Moloț: „Faptul că PNL trâmbițează un așa zis program de relansare economică nu este deloc rău. Rău este că…”         Șofer băut, cursă periculoasă pe un bulevard din Deva         Accident grav pe Strada Mihai Eminescu, din Deva, produs de o tânără         Restricții de circulație pe autostrada A1 Timișoara – Lugoj, Lotul 2         Ce a rămas după incendiul care a mistuit fosta Școală de ucenici din combinatul Hunedoara         S-a deschis ștrandul din Hunedoara         Prostituție sub amenințarea unei grupări de interlopi din Valea Jiului         S-au publicat rezultatele la Bacalaureat. 9 elevi de nota 10 în județul Hunedoara         Trafic rutier închis temporar pe strada Hărăului         Mineri intoxicați cu fum și gaze toxice în subteranul Minei Livezeni         Cristian Coroiescu, liderul ALDE Călan, candidează la Primăria Călan         Mocănița va circula din nou, în această vară, pe calea ferată îngustă Brad – Crișcior         Sala de Lectură a Bibliotecii Județene va fi modernizată         ÎN SPATELE VITRINEI         Ultima zi de plată a impozitelor locale, cu bonificație         Un șofer băut a distrus două mașini         Experiment eșuat sau accident extrem de stupid. Ce le-a spus jandarmilor tânărul găsit după trei zile, legat de un copac, în Parâng         Complexul turistic Cheile Buții a ars într-un incendiu         Modernizarea Casei de Cultură din Orăștie – o poveste fără sfârșit