Carmen Hărău: „Tot mai datori și tot mai săraci”

Din anul 2011, de când am ieșit din criza economică, și până astăzi guvernele nepricepute, din care PSD nu a lipsit niciodată, ne-au îndatorat cu încă 140 de miliarde de lei. Anul acesta vom ajunge la un stoc de datorie publică de peste 360 de miliarde de lei și ne întrebăm unde s-au dus acești bani, pentru că nimeni nu-i vede!

Răspunsul este simplu: s-au dus pe apa sâmbetei! De construit nu s-a construit niciun spital nou, nici un kilometru nou de autostradă, iar mii de școli nici nu ar trebui să funcționeze în condițiile precare în care se află, din punct de vedere al stării incintelor! Ceea ce este deosebit de grav este  că sutele de miliarde de lei nu s-au dus în economia românească, în sprijin pentru producătorii români, în creșterea puterii de cumpărare pentru angajați sau pensionari. Importăm aproape două treimi din alimentele care se consumă în România! Astfel, cumpărăm cu bani împrumutați ceea ce produc lucrători din alte țări (nu neapărat doar țări europene) susținând, prin creditele consumate, economiile lor! De altfel, producătorii români, indiferent de obiectul de activitate,  fără niciun fel de sprijin, fără niciun fel de investiții, nu acoperă cererea din țară, iar cea mai mare parte a consumului este alimentată din importuri. Așadar, din banii împrumutați de Guvern la dobânzi uriașe, România susține locurile de muncă din străinătate, din țările de unde noi importăm de la o zi la alta tot mai mult. În timp ce Germania sau Franța au reușit să își reducă datoriile, România continuă să se împrumute tot mai mult, cu costuri tot mai mari!

Dacă luăm în considerare cu cât s-a devalorizat leul în acești ani, tabloul dezastrului economic românesc devine și mai sumbru! Oamenii nu trăiesc mai bine, pentru că deși veniturile le-au crescut pe hârtie, atunci când merg la piață constată că în fiecare zi cumpără mai puțin decât ieri. Politica economică pro-ciclică este, întotdeauna,  peste tot în lume, o spoială de bunăstare de termen foarte scurt, plătită apoi cu multă suferință socială.

Modelul economic pe care l-a pus în practică PSD-ALDE a eșuat total!

Îi pasă cuiva din PSD-ALDE de creșterea accelerată a stocului de datorie publică, care a ajuns, în decembrie 2018, la peste 330 de miliarde de lei și  va adăuga în acest an  încă 30 de miliarde de lei, fără niciun efect social pozitiv pentru români?! 

 

Eleonora-Carmen HĂRĂU

Senator PNL

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

17 + 5 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Transport ilegal de lemne         322 de metri cubi de lemne expediate ilegal         Încă două cazuri de coronavirus în România         Patriarhia Română: Măsuri sanitare şi spirituale în timp de epidemie         PLAN PENTRU O SITUAŢIE DE URGENŢĂ. Autoritățile au luat măsuri pentru prevenirea infecțiilor cu coronavirus în județ         TIMP LIBER. Recomandările ZIARUL HUNEDOREANULUI pentru acest week-end         La OpticLine. Cataracta, cea mai frecventă afecțiune a ochilor, are rezolvare         Ce s-a ales de planurile de modernizare a celor 10 șosele turistice din Hunedoara         S-a lansat proiectul de amenajare a trecerilor la nivel a drumurilor naționale cu calea ferată         Măsuri de urgență pentru prevenirea infecțiilor cu Coronavirus în municipiul Deva         Femeie tâlhărită pe o stradă din Petroșani         Lemne confiscate de polițiști, în urma unui control în trafic         Accident pe un bulevard din Deva         Deputatul Marius Surgent a revenit în PNL: “Alianța ALDE – PSD s-a dovedit a fi una toxică pentru noi”         Berbeceanu, mesaj controversat pentru șefii Bisericii Ortodoxe Române, pe tema coronavirusului         Accident mortal la ieșirea din Hațeg. Coliziune între un camion și un autoturism         Primul caz de coronavirus în România         Reparaţii la SJU Deva de peste 1.000 miliarde lei vechi. „Banii ar fi trebuit să ajungă pentru finalizarea lucrărilor”         Interviu. Miron Țic: „Sunt mulţumit că am putut să realizez cele aproape 40 de cărţi pe care le-am scris până acum”         Finanțări nerambursabile pentru proiectele societății civile