Carmen Hărău: „Tot mai datori și tot mai săraci”

Din anul 2011, de când am ieșit din criza economică, și până astăzi guvernele nepricepute, din care PSD nu a lipsit niciodată, ne-au îndatorat cu încă 140 de miliarde de lei. Anul acesta vom ajunge la un stoc de datorie publică de peste 360 de miliarde de lei și ne întrebăm unde s-au dus acești bani, pentru că nimeni nu-i vede!

Răspunsul este simplu: s-au dus pe apa sâmbetei! De construit nu s-a construit niciun spital nou, nici un kilometru nou de autostradă, iar mii de școli nici nu ar trebui să funcționeze în condițiile precare în care se află, din punct de vedere al stării incintelor! Ceea ce este deosebit de grav este  că sutele de miliarde de lei nu s-au dus în economia românească, în sprijin pentru producătorii români, în creșterea puterii de cumpărare pentru angajați sau pensionari. Importăm aproape două treimi din alimentele care se consumă în România! Astfel, cumpărăm cu bani împrumutați ceea ce produc lucrători din alte țări (nu neapărat doar țări europene) susținând, prin creditele consumate, economiile lor! De altfel, producătorii români, indiferent de obiectul de activitate,  fără niciun fel de sprijin, fără niciun fel de investiții, nu acoperă cererea din țară, iar cea mai mare parte a consumului este alimentată din importuri. Așadar, din banii împrumutați de Guvern la dobânzi uriașe, România susține locurile de muncă din străinătate, din țările de unde noi importăm de la o zi la alta tot mai mult. În timp ce Germania sau Franța au reușit să își reducă datoriile, România continuă să se împrumute tot mai mult, cu costuri tot mai mari!

Dacă luăm în considerare cu cât s-a devalorizat leul în acești ani, tabloul dezastrului economic românesc devine și mai sumbru! Oamenii nu trăiesc mai bine, pentru că deși veniturile le-au crescut pe hârtie, atunci când merg la piață constată că în fiecare zi cumpără mai puțin decât ieri. Politica economică pro-ciclică este, întotdeauna,  peste tot în lume, o spoială de bunăstare de termen foarte scurt, plătită apoi cu multă suferință socială.

Modelul economic pe care l-a pus în practică PSD-ALDE a eșuat total!

Îi pasă cuiva din PSD-ALDE de creșterea accelerată a stocului de datorie publică, care a ajuns, în decembrie 2018, la peste 330 de miliarde de lei și  va adăuga în acest an  încă 30 de miliarde de lei, fără niciun efect social pozitiv pentru români?! 

 

Eleonora-Carmen HĂRĂU

Senator PNL

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

unsprezece − șase =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
CĂLARE PE MONUMENTUL UNESCO. Promovează monumentul sau obiceiurile proaste?         LIBERALII STRÂNG RÂNDURILE. Primarul Devei face lobby pentru Termocentrala Mintia         Palatul Administrativ va fi scos din bălării         LA ÎNTRECERE CU TELESCAUNUL DIN PARÂNG. Provocare pentru cei mai buni alergători montani din România         SPECTACOL. „4 (for) stand up”, super-show de comedie la Deva         Drumul spre Poiana Pelegii, din Retezat, a fost blocat         Razii ale polițiștilor de la Transporturi Feroviare: doi hoți de pe calea ferată au fost prinși         Noapte de coșmar pentru hunedoreni. Vijeliile au făcut ravagii         TOP 15 lucruri pe care NU trebuie să le uiți când pleci cu mașina în lunile geroase!         FIRMA MERGE GREU ŞI POTICNIT. Protest la Termocentrala Mintia pe tema majorărilor salariale         Adolescentă tâlhărită în Petroșani         Centenar Alexandru Vlahuță         Dezastrul anunțat la Sarmizegetusa Regia         Clădirea fantomă din Parcul Corvin a fost pusă la pământ într-o săptămână         Comunicat de presă – SC KRYSTAL TURISM SRL: ,,CONSTRUIRE VILĂ TURISTICĂ ȘI FILIGORIE”         ALEGERI. PSD a câștigat în Valea Jiului și la Brad, dar a pierdut la Hunedoara și Orăștie         AȚI VĂZUT-O? Tânără din Lupeni, dată dispărută         Devean lăsat fără banii de pe card         Probleme la nodul rutier Simeria Veche, de pe Autostrada Deva – Orăștie         Semnal editorial: A apărut ediţia 40 a revistei “Vitralii – Lumini și umbre”. Ecouri și dezvăluiri noi