Carmen Hărău, senator PNL: “Cod roșu de avarie: sectorul energetic național!”

Ca efect al măsurilor năstrușnice impuse de Guvern, care  vrea să scoată bani și din piatră seacă,  energia produsă de termocentrale a scăzut cu 1163,6 milioane kWh (-14,1%), iar energia produsă de hidrocentrale a scăzut cu 971,3 milioane kWh (-21,9%). Exportul de energie electrică a scăzut cu 53%, iar importurile au crescut cu 78,5%.

 

Producția națională scade constant, iar importurile au explodat!

 

Aceste evoluții sunt resimțite din plin atât de către cetățeni, care văd facturile mai mari și cu peste 20%, dar și mediul economic, lovit cel mai putenic în competitivitatea prin costuri.

Pentru zone ca Hunedoara, de pildă, măsurile impuse de guvern intră în categoria ”mână criminală”. Se închid mine, iar noi importăm cărbune! Producția națională de cărbune a scăzut în mod premeditat cu peste 78 de milioane de tone, pentru ca necesarul de cărbune, cca. 134 milioane de tone,  să se asigure din import!

 

Tot ceea ce înseamnă producție internă este cu minus, în vreme ce tot ceea ce înseamnă importuri de energie a explodat. Nu știu ce interese au cei care conduc guvernul, însă trebuie să înceteze să mai spună că sunt ”patrioți”! Așa cum au guvernat până acum, sectorul energetic românesc se îndreaptă către o distrugere asistată, iar PSD și ALDE fac loc importurilor de la Răsărit! Dacă PSD-ALDE nu elimină toate măsurile toxice care au îngropat sectorul energetic național, vor avea pe conștiință zeci de mii de oameni care vor rămâne pe drumuri și o economie care se va prăbuși sub greutatea costurilor energetice tot mai mari.

 

Fac un nou apel la Guvernul PSD-ALDE ca să elimine din conținutul Ordonanței Lăcomiei, prevederile care distrug încet și sigur sectorul energetic național, care încurajează importurile de gaze și de energie electrică și care îndeasă profituri grase, nemeritate, în buzunarele intermediarilor!

 

Eleonora-Carmen HĂRĂU

Senator PNL

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × 2 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Primarul Devei a cerut rezilierea contractului cu firma de salubrizare         Scene cumplite într-o spălătorie: un copil a fost rănit, doi angajați au scăpat ca prin minune înainte de a fi striviți de o mașină. Totul a fost înregistrat video         Copil adus la Urgențe după ce a fost mușcat de un șarpe         „Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Alunecări de teren pe șoseaua Lacului Cinciș         Scandal în fața adăpostului de câini fără stăpân din Călan         Carmen Hărău: „Alarmă în primării: nu mai sunt bani!”         “Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Povestea zidului uriaș de pe Autostrada Lugoj – Deva         Cele 11 brățări dacice de aur masiv rămase dispărute         ASEDIAŢI DE EVENIMENTE. Garda Cetăţii în acţiune fitness în aer liber la Cetatea Deva         „SCÂRŢ-SCARŢ” PÂNĂ VINERI. Primarul Devei păsuieşte gunoierul cu trei zile         SĂRBĂTOAREA MOŢILOR. Sâmbătă începe Târgul de Fete de pe Muntele Găina         PARLAMENTUL EUROPEAN. Siegfried Mureșan cere aderarea României la spațiul Schengen         Castelul Corvinilor va intra în șantier în luna august         INVESTIȚIE Ce localități din Hunedoara vor fi racordate la noua rețea de gaze naturale         Sistem de supraveghere video pe străzile Simeriei         Autostrada Lugoj – Deva. Cele mai recente imagini aeriene de pe Loturile 3 și 4. Cât mai e de lucru         Emblema de onoare a M.A.I. conferită unui jandarm hunedorean         BINE CĂ N-A VENIT MADONA! Nedeia Vulcăneană l-a prins pe Ile Primarul cu closetul „pe vine”