Analiză politică „SWOT”. Carmen Hărău, în luptă cu provocările celui mai greu colegiu

MAIN Harau carmenZiarul Hunedoreanului vă prezintă o analiză de parcurs a principalilor oameni politici din judeţul Hunedoara

A fost votată de peste 18.000 de persoane la alegerile parlamentare din decembrie 2012. Pentru locuitorii municipiului Hunedoara care i-au acordat votul nu a contat amănuntul că a trecut de la PSD la PNL. Aveau în minte imaginea unui om de afaceri local de succes, ce oferă lunar peste 700 de salarii. E drept că Eleonora Carmen Hărău nu a avut nici contracandidat, primarul Viorel Arion, care este și președintele PDL Hunedoara, aruncând în luptă un ilustru necunoscut, finul său. Oricum, ar fi fost greu ca Hărău să fie învinsă. Chiar și adversarii săi nu pun la îndoială nicio clipă capacitatea sa de muncă, inteligenţa şi spiritul organizatoric. Pe de altă parte, acum oamenii au așteptări extrem de mari de la Hărău, iar posibilitatea să le îndeplinească în scurt timp nu prea există, pentru că nu sunt bani.

Puncte tari – Capacitate uriașă de muncă, inteligență, bun organizator. Este foarte bună în meseria sa de bază, lucru care o ajută în activitatea parlamentară. Este printre puținii oameni politici care vorbesc și scriu corect în limba română. În plus, faptul că se bucură de o stabilitate financiară o ajută să nu fie obligată să facă mari compromisuri în cariera politică. Are o tenacitate ieşită din comun în urmărirea planurilor sale şi se bate „la baionetă” pentru implementarea lor.

Puncte slabe – Este la început de drum în politică . Are tentaţia de a se implica în prea multe proiecte în același timp. Îşi schimbă greu opiniile pe care şi le face iniţial despre oamenii politici, deşi evoluţiile ulterioare ar recomanda acest lucru în multe din cazuri.

Oportunități – Ar putea avea o carieră politică de succes, dacă va reuși să se concentreze doar pe câteva proiecte, renunţând la speranţa amăgitoare că poate face tot într-un singur mandat de parlamentar. Ar fi păcat să nu reușească, având în vedere că este, fără doar și poate, cel mai inteligent om politic votat după 1989 în municipiul Hunedoara.

Amenințări – Riscă să piardă din încrederea acordată de hunedoreni în decembrie 2012 dacă într-un timp rezonabil nu reuşeşte să materializeze măcar una dintre promisiunile electorale. Să nu uităm că este deputat în colegiul cu cele mai multe probleme din judeţ, iar oamenii nu mai au răbdare pentru mult timp ca să aștepte semnele unei schimbări în bine.

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “Analiză politică „SWOT”. Carmen Hărău, în luptă cu provocările celui mai greu colegiu

  1. hunedorean

    De data asta articolul nu-mi place deloc. Un elogiu neconditionat si neargumentat. Dar poate motivat de unele interese, nu?
    Pentru cei care nu stiu (desi cred ca ma adresez doar celor de la cresa pentru ca ceilalti cu siguranta stiu), oamenii de afaceri intra in politica pentru a-si crea noi oportunitati afacerilor lor. A incerca sa fim convinsi ca intra pentru binele alegatorilor e mai degraba o dovada de infantilism. Si cum nu cred ca e infantilism, nu-mi ramane sa cred decat ca e interes.

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Carmen Hărău (PNL): Prima ordonanță a Guvernului Orban rezolvă problemele majore ale minerilor din Valea Jiului!         PREMIERA SÂMBĂTĂ. Teatrul de Artă Deva, bastion cultural hunedorean, vă aduce Elogiul vieţii. “Glory of living”         Marile săli ale Castelului Corvinilor au intrat în șantier         Povestea tristă a unei familii rămase fără casa din mijlocul pădurii         Scandal uriaș într-un club din Deva. Cornel Mărgan și alți doi interlopi s-au bătut. Cei trei au fost reținuți         Elevă din Orăștie dată dispărută         O tânără căutată de șapte ani pentru crimă a fost prinsă în Italia         Ordin de protecție provizoriu pentru un soț agresiv         SE APROPIE 1 DECEMBRIE. Programul manifestărilor de „Ziua Națională” de la Hunedoara         LA CASTELUL CORVINILOR. „Medieval Robotics Day”         LA DEVA. Lansarea strategiei pentru consolidarea administrației publice         INFRASTRUCTURĂ. Tunelul feroviar Turdaș a fost deschis circulației         A FOST ODATĂ… Zece ani de la dispariția mocăniței de la Hunedoara         Intervențiile de la Cetatea Costești vor fi reluate la primăvară         TOP 3 ținute cool pentru birou atunci când ești în criză de timp și idei!         Ce spun șefii Parcului Național Retezat despre „măcelul pădurilor” prezentat de activiștii de mediu         EVENIMENTUL ÎN TURISM. Târgul de Turism al României 2019 – încă un pas spre disoluţie         Povestea unui alergător la 51 de ani. Forrest Gump de Valea Jiului: Fuge 500 kilometri lunar şi mănâncă pită cu slană         Scrisoare deschisă către politicienii din USR – PLUS Hunedoara         Kogaionon, „muntele sfânt al dacilor“. Zece argumente pentru care locul sacru al strămoșilor noștri era Vârful Godeanu