Analiză politică „SWOT”. Carmen Hărău, în luptă cu provocările celui mai greu colegiu

MAIN Harau carmenZiarul Hunedoreanului vă prezintă o analiză de parcurs a principalilor oameni politici din judeţul Hunedoara

A fost votată de peste 18.000 de persoane la alegerile parlamentare din decembrie 2012. Pentru locuitorii municipiului Hunedoara care i-au acordat votul nu a contat amănuntul că a trecut de la PSD la PNL. Aveau în minte imaginea unui om de afaceri local de succes, ce oferă lunar peste 700 de salarii. E drept că Eleonora Carmen Hărău nu a avut nici contracandidat, primarul Viorel Arion, care este și președintele PDL Hunedoara, aruncând în luptă un ilustru necunoscut, finul său. Oricum, ar fi fost greu ca Hărău să fie învinsă. Chiar și adversarii săi nu pun la îndoială nicio clipă capacitatea sa de muncă, inteligenţa şi spiritul organizatoric. Pe de altă parte, acum oamenii au așteptări extrem de mari de la Hărău, iar posibilitatea să le îndeplinească în scurt timp nu prea există, pentru că nu sunt bani.

Puncte tari – Capacitate uriașă de muncă, inteligență, bun organizator. Este foarte bună în meseria sa de bază, lucru care o ajută în activitatea parlamentară. Este printre puținii oameni politici care vorbesc și scriu corect în limba română. În plus, faptul că se bucură de o stabilitate financiară o ajută să nu fie obligată să facă mari compromisuri în cariera politică. Are o tenacitate ieşită din comun în urmărirea planurilor sale şi se bate „la baionetă” pentru implementarea lor.

Puncte slabe – Este la început de drum în politică . Are tentaţia de a se implica în prea multe proiecte în același timp. Îşi schimbă greu opiniile pe care şi le face iniţial despre oamenii politici, deşi evoluţiile ulterioare ar recomanda acest lucru în multe din cazuri.

Oportunități – Ar putea avea o carieră politică de succes, dacă va reuși să se concentreze doar pe câteva proiecte, renunţând la speranţa amăgitoare că poate face tot într-un singur mandat de parlamentar. Ar fi păcat să nu reușească, având în vedere că este, fără doar și poate, cel mai inteligent om politic votat după 1989 în municipiul Hunedoara.

Amenințări – Riscă să piardă din încrederea acordată de hunedoreni în decembrie 2012 dacă într-un timp rezonabil nu reuşeşte să materializeze măcar una dintre promisiunile electorale. Să nu uităm că este deputat în colegiul cu cele mai multe probleme din judeţ, iar oamenii nu mai au răbdare pentru mult timp ca să aștepte semnele unei schimbări în bine.

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “Analiză politică „SWOT”. Carmen Hărău, în luptă cu provocările celui mai greu colegiu

  1. hunedorean

    De data asta articolul nu-mi place deloc. Un elogiu neconditionat si neargumentat. Dar poate motivat de unele interese, nu?
    Pentru cei care nu stiu (desi cred ca ma adresez doar celor de la cresa pentru ca ceilalti cu siguranta stiu), oamenii de afaceri intra in politica pentru a-si crea noi oportunitati afacerilor lor. A incerca sa fim convinsi ca intra pentru binele alegatorilor e mai degraba o dovada de infantilism. Si cum nu cred ca e infantilism, nu-mi ramane sa cred decat ca e interes.

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

6 + cincisprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Ați văzut-o? Tânără însărcinată, dată dispărută după ce a fugit din centrul maternal         Spărgători de biserici capturați de Poliție         „HUNEDOARA PE MÂINI BUNE”. ALDE Hunedoara intră în alegeri cu candidaţi proprii         Un liceu din Hunedoara, târât prin noroi de prorpiul dascăl         TEATRU. Iadul din vecini, INFERNUL         Unde se pot adresa hunedorenii pentru sesizări și informații despre coronavirus         Comunicat de presă – „Conservare, restaurare la Amfiteatrul din cadrul sitului arheologic Ulpia Traiana Sarmizegetusa“ Cod SMIS 124110         Achiziții importante la spitalul din Orăștie, pe fonduri UE         Lucrări de cadastrare în șase comune, din fonduri europene         Tânăr pianist devean, câştigător al concursului „Prietenii muzicii”         Prima trupă pop-opera din România, în concert la Deva         Dosarul controversatei retrocedări a Retezatului. 10 ani de proces, șir nesfârșit de amânări         Ce drumuri au intrat în șantier în Ținutul Pădurenilor. Vadu Dobrii are șansa ieșirii din izolare         Momente cumplite pentru două adolescente și pentru o femeie din Lupeni         Spitalul județean din Deva a intrat în carantină         Anchetă la o școală din Brad, după ce patru eleve s-au simțit rău, iar două au ajuns la Urgențe         Spitalul din Hunedoara intră în carantină         BANII N-AU MIROS, DAR ORĂŞTIENII AU. Situaţie explozivă la Tudraş: după duhoarea porcăriei urmează putoarea de hoit ars         Investiție în educație. Clădire nouă pentru laboratorul de robotică de la Liceul „Traian Lalescu”         Soluție agreată pentru Termocentrala Mintia: preluarea de către Primăria Deva sau CJ Hunedoara