Carmen Hărău: „Deputații PSD din Hunedoara s-au opus majorării pensiilor românilor incluși în grupele I și II de muncă”

Un proiect de lege care urma să corecteze inechitățile privind pensiile primite de foștii mineri și siderurgiști, inițiat de senatorul Carmen Hărău, a fost respins, printre cei care s-au opus fiind deputații PSD din Hunedoara, susține senatorul.

Senatorul Carmen Hărău a susținut, într-o conferință de presă organizată de 1 mai, că deputații PSD din județul Hunedoara s-au opus proiectului de lege inițiat de ea, menit să corecteze inechitățile legislative cu privire românii încadrați în grupele I și II de muncă. „Oamenii ieșiți la pensie în baza legislației anterioare datei de 1 ianuarie 2011 primesc bani mai puțini, în timp ce, din păcate, doar o parte din foștii mineri care și-au încetat recent activitatea beneficiază de pensii mult mai mari. Asta deși mulți dintre acești oameni au muncit cot la cot în minele din Valea Jiului. Deși PSD a făcut promisiuni repetate că vor corecta inechitatea, lucrurile au rămas încremenite. Este motivul din care am inițiat un proiect de lege care să corecteze situația. Din păcate, pensionarii mineri din Valea Jiului, dar nu numai ei, această situație fiind prezentă și în alte locuri din județ și din țară, primesc o lovitură dură. Proiectul de lege privind PL 267/2017 pentru modificarea şi completarea Legii nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice a fost respins de către plenul Camerei Deputaților: 261 de deputați au fost prezenți, iar 172 au votat pentru respingerea acestui proiect de lege. Doar 59 de deputați au votat împotriva respingerii proiectului, iar 30 s-au abținut”, a declarat Carmen Hărău.

Carmen Hărău a susținut că de la tribuna Parlamentului, deputatul PSD Ilie Toma, fostul șef la Casa de pensii a județului Hunedoara a declarat că „la acel moment, Toma și colegii lui aveau grad de popularitate de 68 % în județ și continuă să-l aibă tot așa!” „Apoi, promite, a câta oară, că vor rezolva, cândva, problema și-și permite să voteze împotriva pensionarilor care l-au trimis în Parlament! A învățat de la colega domniei-sale doamna Natalia Intotero, că dacă faci tot ce vrea șeful, dar absolut tot, și participi la cât mai multe pomeni și parastase, nu numai că rămâi în politica mare, dar poți ajunge chiar ministru!. Am constatat cu stupoare că, la ordin politic, toți parlamentarii PSD și ALDE de Hunedoara (Intotero Natalia-Elena, Marica Petru-Sorin, Nistor Laurențiu, Surgent Marius-Gheorghe și Toma Ilie) au votat (miercuri, 25 aprilie 2018) pentru respingerea inițiativei legislative menționate! Vă informez că avem în județul Hunedoara 10.502 pensionari ce se încadrează în prevederile Legii nr.192/2015 cu privire la grupele I și II de muncă.

Aceștia au fost mințiți în campaniile pentru alegeri locale și parlamentare din 2016 că vor beneficia de majorări ale punctajelor la pensii cu 50% și 25%. Rezultatul? Nu au primit nimic în plus, din contră, recalculările ieșind pe minus. Acum toți pensionarii au luat drumul instanțelor. Vă închipuiți peste 10.000 de persoane în vârstă pe la ușile tribunalelor? Mai pot avea ei, <<puțintică răbdare>>, domnilor de la PSD? Cât timp credeți că mai au?!”, a declarat Carmen Hărău.

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “Carmen Hărău: „Deputații PSD din Hunedoara s-au opus majorării pensiilor românilor incluși în grupele I și II de muncă”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

unu + nouăsprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Apel către firmele din județ care pot produce echipamente medicale sau biocide         Castelul Corvinilor rămâne închis publicului. Evenimentele din aprilie și mai, anulate         Încă un deces al unui pacient cu boli grave, dar și cu coronavirus, în județul Hunedoara         Contracte de 30 de milioane de lei semnate cu ADR Vest pentru Deva și Hunedoara         Restricții de circuație pe podul de la Șoimuș (DN 76)         Activitățile muzeelor din județul Hunedoara rămân suspendate         Peste 3.000 de oameni sunt în izolare în județul Hunedoara         Amenzi în valoare de 330.000 de lei date de Garda de Mediu în județul Hunedoara         Cadrele medicale vor putea fi cazate la Secția de Recuperare de la Baia Sărată – Deva         100 de cazuri de coronavirus înregistrate până acum în județul Hunedoara         Din 10 aprilie, la Spitalul din Deva vor putea fi realizate testări COVID 19         O companie din Haţeg a donat 10.000 de măşti mai multor spitale şi instituţii publice         Un strop de speranță la Spitalul Județean de Urgență Deva         Numărul cazurilor de coronavirus în România se apropie de 2.500         Primarul Marcel Goia face apel la localnici pentru a ține o zi de post și rugăciune         MINISTERUL SĂNĂTĂŢII. Patru spitale suport pentru judeţul Hunedoara         Alți doi pacienți decedați în spitalele hunedorene aveau și Covid 19         NIMIC DESPRE COVID. Traseu pentru biciclişti, cu fonduri europene la Deva         ANUNŢ! În atenția devenilor care solicită beneficii de asistență socială         293 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus în România