Caravana Smart City ocoleşte judeţul Hunedoara

Conceptul de Smart City a fost îndelung mediatizat la Deva, este prins în stufoasa strategie de dezvoltare a oraşului, dar pare să nu fi impresionat, din moment ce Programul Caravana Smart City, lansat recent la Bucureşti, ocoleşte judeţul. Caravana va fi în 7 decembrie la Alba Iulia şi, anul viitor, în februarie, va poposi la Timişoara – singurul oraş din Regiunea Vest prins în traseul Caravanei.

 

În teorie, angajamentele administraţiei publice locale sună bine. „Strategia de dezvoltare a Municipiului Deva 2014-2020 are o abordare integrată de promovare a accesului cetăţenilor şi turiştilor la tehnologie şi comunicaţii la standarde europene”, promiteau dregătorii târgului nu cu mult timp în urmă. Şi, într-adevăr, s-a făcut ceva în spiritul conceptului de „Smart City”. Avem zone publice cu internet gratuit: Piața Unirii, Piața Victoriei, Piața Arras, Platforma Ardealul, Zona Deva Mall (intersecția B-dul Decebal cu B-dul Iuliu Maniu), Zona Poșta Veche (intersecția B-dul 1 Decembrie 1918 cu B-dul Iuliu Maniu), Zona Tribunal – Prefectură, Bulevardul Decebal (intre Deva Mall și intersecția Avram Iancu). Cu toate acestea, Programul Caravana Smart City ocoleşte municipiul Deva.

 

Judeţul Hunedoara, pe dinafară

La recenta lansare a programului, şefii administraţiei locale n-au fost destul de abili să convingă organizatorii că şi judeţul Hunedoara (Deva, în special) merită să fie pe harta Caravanei. „Timp de 3 zile (22-24 septembrie 2017), Hotelul Phoenicia a fost gazda celei de a IV-a ediţie a Forumului Naţional al Administratorilor Publici din România (AAPRO), organizaţie non-guvernamentală, apolitică şi profesională, care militează pentru profesionalizare şi transparenţă în actul de guvernare, pentru dezvoltarea sustenabilă şi durabilă a comunităţilor locale. Cu aceeaşi ocazie, Asociaţia Română pentru Smart City şi Mobilitate (ARSCM) a lansat cel mai amplu proiect de promovare a conceptelor, produselor şi serviciilor din industria Smart – Caravana Smart City, care va străbate timp de aproape un an 14 oraşe din România, aducând la un loc autorităţi locale, furnizori de soluţii smart, societatea civilă, inovatori, clustere, experţi şi consultanţi, într-o serie de evenimente regionale de excepţie”, se arată într-un comunicat de presă al organizatorului transmis prin intermediul Consiliului Judeţean Hunedoara.

 

Caravana Smart City

„Programul se desfăşoară pe o perioadă de 12 luni, în 12 regiuni ale ţării şi reuneşte principalii factori decidenţi din administraţia publică, alături de  mediul universitar şi principalele companii care oferă soluţii inovatoare, dedicate regiunii vizate. Abordarea este cea reprezentată de Quadruple Helix, adică se concentrează pe relaţiile universitate –industrie – guvernare, adăugând ca a patra spirală „publicul bazat pe media şi cultura” şi „societatea civilă”. Astfel, auditoriul lansării a cuprins reprezentanţii a peste 8 milioane de cetăţeni, peste 30.000 studenţi, companii cu o cifră de afaceri de 2,5 miliarde euro şi peste 20.000 angajaţi”, informează organizatorii.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × cinci =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Răfuială între interlopii din Valea Jiului         SE ÎNTÂMPLĂ ÎN HUNEDOARA. Prima locuinţă protejată pentru victimele violenţei domestice         Ştrandul Municipal din Deva îşi închide porţile         Consiliul Județean cumpără un autocar la un preț uriaș         Angajații de la Castelul Corvinilor acuzați de discriminare         Primăria Deva cumpără teren pentru relocarea romilor din Grigorescu         Primăria Deva cumpără 12 autobuze la mâna a doua         Deva a început încă o campanie de dezinsecţie şi deratizare         SĂNĂTATE. Consiliul Judeţean a alocat Spitalului de Urgenţă peste 300.000 lei         Asistenta tv în ipostaze provocatoare, în curtea mănăstirii Prislop         Cum arată, de fapt, zona în care CNAIR a reclamat fisuri uriașe în Autostrada Lugoj – Deva         Autostrada Lugoj – Deva nu se deschide în septembrie. Probleme grave pe Lotul 3         Un nou episod în dosarul „matriței de la Sarmizegetusa Regia”. Expertiza a stârnit controverse         DUPĂ CINCI ANI, FĂRĂ JUDECATĂ. Procurorii DNA au clasat dosarul preşedintelui Mircea Moloţ pentru abuz în serviciu         Sprijin din partea Episcopiei Devei și Hunedoarei la început de an școlar         REACŢII DUPĂ PICHETAREA PREFECTURII. Uzina Mecanică Orăştie, sub control încrucişat. Urmează DNA?         Florin Oancea, alături de elevii deveni         Viorica Dăncilă a deschis anul școlar la Sântamaria Orlea         Constructorii Lotului 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva au primit o decizie favorabilă în instanță împotriva CNAIR         Prima zi de școală cu DRÄXLMAIER Hunedoara