Când vom vedea rapoartele anuale de activitate ale aleșilor locali din Orăștie?

Pregătirea alegerilor locale m-a făcut mai curios, ca de obicei, asupra raportărilor aleșilor locali din Orăștie, cu cetățeanul.

Din nefericire am dat, din nou, de nepăsare și nerespectarea legii. Din totalul de 18 Consilieri Locali, plus alții șapte ce s-au retras fiind înlocuiți, doar UNUL are depus raportul anual de activitate, în pofida „Codului administrativ din 03.07.2019”, mai precis în Articolul 225 ce privește „Dispoziții privind obligațiile de informare pentru aleșii locali”, este scris:

(1) Aleșii locali sunt obligați ca, în exercitarea mandatului, să organizeze periodic, cel puțin o dată pe trimestru, întâlniri cu cetățenii, să acorde audiențe și să prezinte în consiliul local, respectiv în consiliul județean o informare privind problemele ridicate la întâlnirea cu cetățenii.

(2) Fiecare consilier local, respectiv consilier județean, precum și viceprimarii, respectiv vicepreședinții consiliului județean sunt obligați să prezinte un raport anual de activitate, care este făcut public prin grija secretarului general al unității/subdiviziunii administrativ-teritoriale.

Acest fapt se perpetuează din „totdeauna”, așa că de cea ar asculta domniile lor de litera legii și de atenționările, unele public – înaintea ședințelor de Consiliu Local – primite de la Secretarul primăriei.

Poate o să avem șansa de a citi măcar un raport de activitate al mandatului ce se apropie de sfârșit, de nu era criza sanitară era gata demult, nu de alta dar să știu dacă o să mai votez sau nu pe unii dintre aceștia.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!