CÂND NORMALITATEA DEVINE ŞTIRE. Pace şi prietenie în Consiliul Local Deva

Fostul viceprimar PSRo Răzvan Mareş şi primarul Florin Oancea au avut primul schimb civilizat de amabilităţi, după aproape doi ani de dispute, duse de multe ori peste limita decenţei în şedinţele Consiliului Local Deva

 

 

Totul s-a întâmplat pe finalul şedinţei din 27 noiembrie 2019, când la „Diverse” consilierul Răzvan Mareş l-a felicitat pe primar pentru felul în care pregăteşte oraşul de sărbători şi şi-a cerut scuze pentru eventualele greşeli sau jigniri aduse colegilor din sală. La rândul său, primarul Florin Oancea a mulţumit şi a răspuns în acelaşi ton cald, colegial.

Gest spontan sau joc politic?

Pentru că trăim în România şi genul acesta de amabilităţi sunt privite cu suspiciune şi mult subînţeles, am încercat să aflăm dacă a fost o manifestare spontană, sinceră, sau un joc politic bine regizat. „Eu am fost surprins, nu mă aşteptam, dar mă bucur că s-a întâmplat şi vreau să cred că fost un gest sincer şi onest din partea domnului Mareş”, spune Oancea, la câteva ore după finalul şedinţei. „A fost un mesaj sincer. Poate am greşit uneori pentru că sunt un temperament mai vulcanic, dar niciodată n-am făcut-o cu rea intenţie”, ne mărturiseşte Răzvan Mareş. Viitorul va confirma (sau infirma) aceste declaraţii de pace făcute în prag de sărbători.

Intervenţia „şocant” de normală a lui Mareş

„Domnule primar, vreau să vă felicit pentru modul în care cred că va arăta Deva de sărbători. Felicitări! Am fost prin Deva, am văzut ce s-a montat, am văzut ce s-a făcut. Mă bucur să văd că anul acesta Deva va arăta la nivelul marilor oraşe din România. Toţi care aţi contribuit la acest lucru meritaţi aceste felicitări. În altă ordine de idei, fiind în postul Crăciunului (cu toate că nu numai în post trebuie să fim mai buni, ci permanent), fiind un final de an şi un bilanţ, eu vreau să îmi cer iertare tuturor, dacă v-am greşit în şedinţele de Consiliu Local, dacă am jignit pe cineva fără să vreau. Vreau să fiţi convins, domnule primar, că dacă am avut uneori puncte de vedere diferite, nu a fost pentru că am ceva împotriva dumneavoastră, ci pentru că acesta a fost crezul meu, convingerea mea, și cred că diversitatea de idei și lucrurile spuse argumentat nu ar trebui să deranjeze pe niciunul dintre noi”, a spus Răzvan Mareș, care a mai propus ca, după intonarea imnului, să înceapă şedinţele de consiliu local cu rugăciunea „Tatăl nostru”.

Reacţia uşor perplexă a primarului

„Vă mulţumesc domnule consilier Mareș pentru felicitări. Să ştiţi că felicitările nu mi se adresează doar mie. Într-adevăr, sper că în această iarnă Deva va arăta foarte bine, pentru că ne-am străduit. Felicitările aparţin în egală măsură şi colegilor din executiv, care s-au implicat, dar şi dumneavoastră – tuturor consilierilor locali, care aţi aprobat sumele de bani pentru ca în această iarnă Deva să arate foarte frumos din punct de vedere al pavoazării. Vizavi de discuţiile care uneori, poate, au depăşit anumite limite, este adevărat că uneori au fost şi momente mai tensionate în Consiliul Local… Mă bucur că şi dumneavoastră aţi ajuns la această concluzie, că este nevoie de armonie, de conlucrare, de transparenţă. Acelaşi lucru îmi doresc şi eu. Cred că apropiindu-ne de Sfintele Sărbători, sărbătoarea Naşterii Domnului, în sufletul nostru, fiecare ne cerem scuze pentru greşelile pe care, de multe ori, poate neintenţionat, le-am făcut unii faţă de alţii. Sunt de acord cu propunerea dumneavoastră de a spune o rugăciune, să o spunem din suflet, şi sunt convins că în perioada următoare conlucrarea va fi una mult, mult îmbunătăţită. Îmi doresc acest lucru, cred că fiecare dintre dumneavoastră îşi doreşte acest lucru”, a spus Florin Oancea, primarul Devei.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × cinci =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Lucrări de modernizare la Stadionul Municipal Deva         Buget 2020. Proiectele Primăriei Hunedoara pentru acest an         AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ. Cum a fost drămuit bugetul Devei         Investiții în fabrica de clăpari din Orăștie         Bărbat lăsat fără bani într-o parcare din Deva         Sportivi din Deva, campioni la o competiție națională de karate         Clipe de groază trăite de o femeie, în scara unui bloc din Hunedoara         Atenuatori de impact noi pe autostrăzile din vestul țării         Poliţia Locală Deva – bilanţul activităţii pe anul 2019         Cenaclul „Amurg sentimental”. Interviu cu Gabriela Alef         Bătaie de joc pe seama unui copilaș de patru luni. Tatăl l-a părăsit, iar mama s-a spălat pe mâini de el         Au trecut 52 de ani de când Deva, Hunedoara și Petroșani au devenit municipii         Eleva de 16 ani din Deva a fost găsită… departe         BUGETARE PARTICIPATIVĂ 2020. Primele 3 idei de îmbunătățire a calității vieții în Deva         DUPĂ INTERVENŢIA PREFECTULUI. Ceferiştii, amendaţi cu 60.000 de lei pentru mizeria de la Ilia         Tragedie pe DN 66, în comuna Pui         Povestea emoționantă a lui Darius, elevul premiant îngrijit de bunici         Primăria Deva premiază performanţa la învăţătură şi în sport         GICĂ POPESCU: “Tremurau chiloții pe noi când aveam deplasare la Hunedoara”         Zona Monumentului Lupeni ’29, reabilitată și modernizată