Campanie electorală cu arcanul. Tiberiu Iacob – Ridzi despre pliantul electoral „semnat” de el: „Mi-au făcut-o”!

493

Trecut recent de la PDL la UNPR, partid aflat în concubinaj cu PSD, primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob – Ridzi se trezeşte prins într-un imens scandal de care nu a avut ştiinţă şi pe care nu l-a dorit în nici un moment. Lui i se atribuie un fluturaş electoral pentru care nici măcar nu a fost vreodată consultat! O campanie electorală murdară, în care „locomotivele” ajung să fie trase cu arcanul.

pliantCu doar câteva zile înainte de alegeri, cutiile poştale din municipiul Petroşani s-au umplut de fluturaşi electorali semnaţi „Florin Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroşani” şi, ca să nu fie nici un dubiu , cu poza mare a edilului care a trecut recent de la portocaliu la roşu. În scrisoarea adresată locuitorilor municipiului Petroşani, Tiberiu. Iacob – Ridzi îl ridică în slăvi pe Victor Ponta, pe care îl numeşte „singurul candidat care poate garanta că nu ne vom mai întoarce niciodată la tăierile de pensii şi salarii din tiumpul guvernării PDL” şi „singurul candidat care a scăzut taxe în România”. În acelaşi timp, actualul preşedinte Traian Băsescu şi apropiaţii lui sunt „cei care au distrus această ţară”. ” În spatele candidatului Klaus Iohannis se află oamenii lui Băsescu, cei care au distrus această țară: Blaga, Roberta Anastase, Videanu, Blejnar și ceilalți…”.

Fluturaşul electoral a stârnit vii dezbateri, cu atât mai mult cu cât este de notorietate prietenia dintre soţia edilului, actualul deputat UNPR Monica Iacob – Ridzi, şi Elena Băsescu, mezina Preşedintelui, pentru care s-a spus că a fost anchetată şi condamnată în prima instanţă. De fapt, Monica Ridzi şi-a asumat public, în 2009, prietenia faţă de EBA, pe care de altfel a şi lansat-o, în campania electorală pentru europarlamentare, la Petroşani, chiar în data de 9 mai, de Ziua Europei. EBA a fost flancată atunci de Monica Iacob – Ridzi şi Tiberiu Iacob – Ridzi. „Am vrut să-mi încep campania între prieteni”, a explicat mezina preşedintelui la vremea respectivă. Prieteni care, cel puţin acum, păreau să fi dat un reset memoriei de lungă sau scurtă durată mai ales că, din „algoritmul prieteniilor” nu a lipsit niciun moment Preşedintele Traian Băsescu, cel care a fost acuzat, chiar de Victor Ponta, că „îi ţine palma” Monicăi Ridzi.
În decembrie 2010, plenul Camerei Deputatilor a respins cererea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie privind încuviinţarea perchezţiiei informatice şi a extinderii urmăririi penale în cazul Monica Iacob Ridzi. Atunci, Victor Ponta, în calitate de preşedinte PSD, l-a acuzat pe Traian Băsescu că ar fi coordonat votul astfel încât Monica Iacob Ridzi sa fie protejată. „Din păcate, când te gândeşti la Roberta Anastase, la Monica Iacob Ridzi, la Elena Udrea, la Sulfina Barbu, la Raluca Turcan – sunt doamne şi domnişoare în politică promovate de Traian Băsescu care comit consecvent fapte de natură penală, deturnează bani publici, se imbogăţesc din bani publici, totul sub protecţia lui Traian Băsescu”, mai spunea Victor Ponta.

 

Fluturaş scris fără ştirea primarului!

 

Sunt doar câteva exemple, care i-au nedumerit pe cei ce duminică sunt chemaţi la urne şi care nu înţeleg cum politica poate rupe prietenii vechi pentru avantaje de moment şi ce anume ar determina un om să-şi schimbe atât de radical gândirea, să uite vechile declaraţii vehemente şi să-i trădeze, la al doilea cântat al cocoşilor, pe apropiaţii de odonioară. Explicaţia este simplă şi năucioare totodată: Primarul Tiberiu Iacob – Ridzi a aflat de fluturaşul electoral fix DUPĂ distribuirea lui. „Scrisoarea aceea au făcută fără ştirea mea, fără să mă întrebe cineva. Nu este stilul meu. Eu am construit întotdeauna pozitiv, nu m-am lansat în astfel de atacuri niciodată. Pe mine nu m-a consultat nimeni în legătură cu fluturaşul electoral. Sunt cel puţin două paragrafe pe care nu le-aş fi scris niciodată. Din câte înţeleg, peste tot este acelaşi text şi este schimbat doar numele primarului şi fotografia”, ne-a declarat Tiberiu iacob – Ridzi, pe care l-am întrebat simplu: „De ce?”. Primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob – Ridzi, i-a sunat imediat pe responsabilii din PSD pentru a cere lămuri în legătură cu incidentul în care nu şi-a dorit să fie implicat. Unii i-au răspuns la telefon. Alţii adoptă metoda arhicunoscută a struţului, sperând ca la alegeri – sau mai bine spus după – să nu-şi înfigă capul decât în nisip şi nu într-o alee bine betonată!

 

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.