Bugetul Devei a fost aprobat. Iată unde merg banii dumneavoastră

Primăria Deva are la dispoziţie anul acesta un buget de peste 186 de milioane de lei, din care 109 milioane lei se duc pentru funcţionarea administraţiei locale şi puţin peste 76 de milioane de lei vor fi alocaţi pentru dezvoltarea oraşului

buget

Consilierii locali au aprobat, vineri, bugetul Primăriei Deva pentru anul 2015. Primarul Petru Mărginean a prezentat o scrisoare primită de la ministrul Finanţelor, Darius Vâlcov, prin care finanţistul Guvernului PSD adresa devenilor cuvinte de îmbărbătare în loc de bani. „Faptul că Guvernul nu a alocat municipiului Deva sume din cota de 18,5 la sută din impozitul pe venit ne-a dat peste cap toate socotelile. A trebuit să tăiem de la mai multe capitole, să menţinem cheltuielile la nivelul anului trecut, altfel riscam să nu avem cu ce plăti salariile angajaţilor. Ne exprimăm încrederea că la rectificarea bugetară din semestrul doi veţi trata cu mai multă responsabilitate alocările bugetare”, scrie Petru Mărginean în răspunsul adresat ministrului Vâlcov.

Cât ne costă serviciile publice

Poliţia locală va primi 2,39 milioane lei, Centrul Cultural „Drăgan Munteanu” va avea la dispoziţie un buget de 1,59 milioane lei, Creşa Deva – 899.000 lei, aproape 10 milioane de lei se vor cheltui pe asistenţă socială, cu târgurile şi pieţele primăria va deconta 2,3 milioane lei, pentru serviciul de cadastru este prevăzută suma de 2,7 milioane lei, iar pentru întreţinerea spaţiilor verzi se vor cheltui peste cinci milioane de lei.

Primăria cumpără biciclete

Primăria Deva şi-a propus să cumpere 20 de biciclete pentru care a fost alocată suma de şapte mii de lei.

În acest an vor fi extinse reţele de alimentare cu apă şi canalizare în prelungirea străzii Aurel Vlaicu, de la intersecţia cu Alunului, spre Cabana Căprioara. Locuitorii din această zonă sunt nemulţumiţi că trebuie să folosească apa din fântâni şi nu de puţine ori, pe timp de vară, acestea seacă. Proiectul va costa 755.887 lei.

Trotuare, parcări şi locuri de joacă

Circulaţia pe strada Ion Creangă este o adevărată cursă cu obstacole, atât pentru pietoni, cât şi pentru autovehicule, motiv pentru care edilii au decis ca strada să intre în reamenajare. Vor fi refăcute trotuarele, inclusiv racordul cu Bulevardul Decebal, pentru a facilita ieşirea spre stânga şi vor fi reamenajate parcările în lungul străzii. Suma alocată acestui proiect este de 127.625 lei.

De asemenea, în buget a fost prinsă amenajarea a trei locuri de joacă. Cel de pe strada Zamfirescu va costa 395.349 lei, cel de pe Barbu Lăutaru va fi făcut cu 303.469 lei, iar pe Nicolae Grigorescu se va amenaja un loc de joacă cu 279.619 lei. (Marcel Bot)

 

 

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “Bugetul Devei a fost aprobat. Iată unde merg banii dumneavoastră

  1. gicu

    Sa-i oblige pe cei care au construit anexe la apartamente pe trotuar sa le demoleze. Si sa o faca cu sens unic, centru – piata.

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

14 − 6 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Voluntarii care lucrează la Cetatea Costești au nevoie de ajutor         NOMINALIZAŢII PNL DEVA. Dr. Petrui la Sănătate, Marian Călin la Agricultură, Potecă – Prefect         Incendiu puternic în satul Uroi         Imaginea Nadiei Comăneci a trecut chinuit prin votul CL Deva         PERFORMANȚĂ Un devean, campion european la Securitate Cibernetică         Reparații capitale pe cel mai riscant tronson al căii ferate Simeria – Petroșani         Incendiu la o cabană din lemn în Almașu Sec         Tânăra rănită în accidentul de motocicletă are nevoie urgentă de sânge         Accident rutier pe șoseaua Deva – Hunedoara         LANSARE proiect „Realizarea Muzeului Civilizației Dacice cu reabilitarea și modernizarea străzilor de acces, în Municipiul Orăștie”,cod SMIS: 123893         Accident cumplit cu motocicleta pe șoseaua Hațeg – Caransebeș. Un tânăr a murit, prietena sa se zbate între viață și moarte         Tânăr rănit grav în două accidente rutiere petrecute în aceeași zi         Accident rutier grav în Petroșani         Prin programul de practică organizat, Star Transmission & Star Assembly sunt „fabricanţi” de absolvenţi cu experienţă         Un agent de pază de la Spitalul Județean din Deva s-a revoltat împotriva medicilor de la Urgență         Zeci de jandarmi mobilizați pentru căutarea unei copile de 11 ani         A început expertiza pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva         Accident rutier pe DN 66: trei oameni au fost răniți         Guvernul şanselor ratate pentru România a fost demis!         Salonul Hunedorean al Cărții