Buget 2020. Proiectele Primăriei Hunedoara pentru acest an

Cele mai multe investiții din bugetul pe acest al munipiului Hunedoara vizează reabilitarea și modernizarea unităților de învățământ. Primăria are în plan și proiecte care țin de infrastructură, sport și zone verzi.

În ultima ședință a Consiliului Local Hunedoara au fost aprobate patru proiecte care se află deja în faza de pre-contractare la ADR Vest. Este vorba despre investiții în învățământ: clădirea Școlii primare și gimnaziale de la Liceul “Traian Lalescu”, Școala Generală nr. 6 din Piața Florilor, clădirea Liceului “Constantin Bursan” și atelierul – școală de la această unitate de învățământ și un atelier – școală și o clădire de la Colegiul “Matei Corvin”.

Sunt câteva dintre investițiile pe care Primăria Hunedoara le are în plan în acest an. „Bugetul municipiului Hunedoara pe anul 2020 este un buget echilibrat, un buget generos din punctul nostru de vedere, alimentat în cea mai mare parte din atragerea fondurilor europene. Dacă anul trecut vorbeam undeva de la 190 de milioane în buget și ajungeam prin atragerea fondurilor europene la 355 de milioane la finalul anului 2019, anul acesta pornim de la 355 de milioane, dar cu siguranță vom depăși 400 de milioane până la finalul anului. Acest lucru este posibil prin atragerea fondurilor europene”, susține primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu.

Strategia municipalității este să echilibreze bugetul pentru a putea investi în toate școlile din satele aparținătoare municipiului Hunedoara. În aceste localități, Primăria Hunedoara are în plan reabilitarea Căminului Cultural din Buituri, Căminului Cultural din Groș, execuția lucrărilor la Căminului Cultural de la Peștiș, reabilitarea școlilor primare din Hășdat, Peștișu Mare, Răcăștie și grădiniței din Boș.

Continuă reabilitarea sistemului rutier din municipiu

Și Bazinul de înot din Hunedoara este prins în bugetul pe acest an, o urgență fiind înlocuirea instalației de climatizare. Mulți părinți ai copiilor care practică înotul la Bazinul din Hunedoara au solicitat acest lucru primăriei. Administrația locală va continua în acest an proiectul „Hunedoara la scară mare”, reabilitarea sistemului rutier din municipiu. “Sunt bani pentru acest proiect. În momentul de față așteptăm reluarea lucrărilor în funcție și de vreme în cartierul Traian Vuia, în cartierul Micro 5 cu 1, după care vom trece la amenajarea parcărilor din spatele blocurilor de la Cora. Vom continua reabilitarea în partea Bulevardului Corvin care nu a fost reabilitat, în așa fel încât tot acest ansamblu de aglomerare urbană să beneficieze de infrastructură pietonală și stradală”, a declarat Dan Bobouțanu.

Pe lângă proiectele cu finanțare din fonduri europene, municipalitatea va organiza licitația pentru modernizarea grădiniței de pe strada Trandafirilor, din cartierul Micro 7 și are în plan și reabilitarea grădiniței din cartierul Micro 6. De asemenea, vor continua amenajările terenurilor de sport în curțile școlilor, cu Școala Generală nr. 7, și construirea unui corp anexă la Liceul “Traian Lalescu” pentru echipa de RobotX. “Mai sunt alte proiecte, mai mici, dotări de cele mai multe ori pentru școli, centrale termice pentru Liceul “Constantin Bursan” și pentru creșa „Căsuța cu pitici”. Dorim o reabilitare, o reparație capitală a creșei, în așa fel încât să facem și o extindere ca să putem primi mai mulți copii. Există un număr mare de cereri pentru a primi mai mulți copii la acestă creșă. Intrăm în această primăvară cu amenajarea locului de joacă la Peștișu Mare, chiar în curtea școlii”, a precizat primarul Hunedoarei.

Amenajarea Parcului “Corvin”

Investițiile la Casa de Cultură din Hunedoara sunt la faza de licitație a execuției lucrărilor de reparații. Consiliul Județean Hunedoara acoperă din buget întreg proiectul de reabilitare, iar Primăria Hunedoara va rezolva problemele ce țin de instalațiile de stingere a incendiilor.

Un alt obiectiv anunțat de primarul Hunedoarei este amenajarea Parcului “Corvin” unde municipalitatea va face un concurs de proiecte. “Ani de zile, administrațiile locale, nu doar de când sunt eu primar, ci și înainte, s-au lovit de acea clădire construită în parcului “Corvin” care nu respecta normele prevăzute în autorizația de construcție, clădire care a fost demolată în urma unei sentințe executorii. În acest moment suntem pregătiți să lansăm concursul de proiecte pentru amenajarea acestui parc, un parc pentru tineret și copii. O să fie ceva deosebit. Ne-am inspirat din multe locuri din țară, din străinătate”, a declarat Dan Bobouțanu.

Printre obiectivele anunțate de Primăria Hunedoara se mai numără: reparații la vestiarele juniorilor de la Stadionul “Corvin” și vestiarele echipei de seniori, extinderea sistemului de supraveghere video la Castelul Corvinilor, realizarea gardului de împrejmuire la curtea exterioară, achiziționarea unui ascensor pentru Centrul social multifuncțional, extinderea cimitirului de la Valea Seacă și construirea unui capele noi.

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “Buget 2020. Proiectele Primăriei Hunedoara pentru acest an

  1. Nicolae

    Ar mai fi urgente : Parcarea din fata Policlinicii , Parcare rezonabila la castelul Corvinilor (sunt zeci de hectare si e o caricatura de parcare ,ce determina vizitatorii sa parcheze pe langa drum si eventual sa nu se mai intoarca spre vizitare ) si o parcare in zona Pietonalei . Toate sunt fezabile dar cea de la policlinica este de o necesitate acuta !

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

șaptesprezece + 13 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Piesa săptămânii, la Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva         Elevii primesc bursele sociale pe două luni         Copilă de nouă ani lovită de mașină, în Hunedoara         Accident pe Strada Horea, din Deva. Un tânăr a fost rănit         Au furat economiile de-o viață ale unei femei         Trei hunedoreni acuzați că au jefuit un pensionar         Bărbat arestat pentru înșelăciune, în județul Hunedoara         Fântânile localnicilor din zona Vața de Jos sunt curățate de pompieri         A doua etapă de dezinsecție terestră din acest an, la Deva!         Cod portocaliu de ploi torențiale, vijelii și grindină         Hoț prins la Orăștie         PICTURĂ PE STICLĂ REPREZENTÂND SFINȚII APOSTOLI PETRU ȘI PAVEL         Circulația s-a deblocat pe DJ 668, la Streisângeorgiu         Vizitează județul Hunedoara și locurile sale de poveste         Mircea Moloț: „Faptul că PNL trâmbițează un așa zis program de relansare economică nu este deloc rău. Rău este că…”         Șofer băut, cursă periculoasă pe un bulevard din Deva         Accident grav pe Strada Mihai Eminescu, din Deva, produs de o tânără         Restricții de circulație pe autostrada A1 Timișoara – Lugoj, Lotul 2         Ce a rămas după incendiul care a mistuit fosta Școală de ucenici din combinatul Hunedoara         S-a deschis ștrandul din Hunedoara