BUGET 2014: Hunedoara primeşte mai mulţi bani ca în anii trecuţi

75

Judeţul Hunedoara va primi mai mulţi bani de la bugetul consolidat de stat anul viitor comparativ cu anul în curs, susţine deputatul PNL Bogdan Ţîmpău. Trei proiecte mari de infrastructură rutieră şi două finanţări pentru calea ferată din judeţ sunt prinse la finanţare în bugetul supus aprobării

MAIN mai buget pnl

Deputatul liberal a prezentat într-o conferinţă de presă susţinută ieri la sediul partidului câteva din proiectele introduse în bugetul consolidat al României care au trecut prin comisia de Industrie, din care Bogdan Ţîmpău face parte, proiecte care au ca destinaţie judeţul Hunedoara.

Finanţări la infrastructură

Autostrada Lugoj-Deva va primi o finanţare de 333.710.000 lei, în vreme ce pentru finalizarea lucrărilor la  autostrada Deva-Orăştie guvernul mai plăteşte suma de 67,6 milioane de lei. De asemenea, drumul naţional Deva-Oradea este prins la finanţare după câţiva ani de abandon. Pentru modernizarea DN76 sunt alocate credite bugetare în valoare de 90,9 milioane de lei. Lucrările la calea ferată care afectează judeţul Hunedoara sunt de peste 300 de milioane de lei şi se referă la modernizarea tronsoanelor Simeria-Coşlariu şi Simeria – km 614.  Deputatul Bogdan Ţîmpău spune că judeţul primeşte mai mulţi bani ca în anii trecuţi şi la sumele defalcate din TVA, iar la drumuri suma alocată este cu o sută de mii de lei mai mică. Deputatul liberal mai susţine că preşedintele Băsescu pune „frână” bugetului în mod cu totul nejustificat.  „Traian Băsescu îşi arogă un drept care nu-i aparţine. Preşedintele nu are atribuţii în zona fiscală, bugetară şi de dezvoltare economică. Probabil că domnia sa a rămas cu reflexe de pe vremea guvernelor Boc când anunţa măsuri economice, când el era cel care ieşea în faţa naţiunii pentru a anunţa care sunt măsurile economice pe care guvernul urma să le ia”, a declarat deputatul PNL Deva.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.