Bogdan Ţîmpău îşi invită adversarii politici să găsească o soluţie pentru autostradă

112

Deputatul hunedorean al PNL propune, pe această temă, o întâlnire în cursul zilei de miercuri, la ora 12.00, la Centrul Cultural „Drăgan Muntean” din Deva

Într-un viitor mai apropiat sau mai îndepărtat, lucrările la autostrada ce leagă Bucureştiul de graniţa vestică, se vor termina. Autostrada străbate o bucată bună din judeţul Hunedoara, dar acest lucru nu prea încălzeşte pe nimeni.

timpau

Aşa e când se lucrează „după ureche”

Lucrându-se după hărţi învechite, care nu mai corespund cu realitatea, s-a ajuns la situaţia, de-a dreptul deranjantă ca municipiile Deva şi Hunedoara să nu aibă acces direct la autostradă. Pentru găsirea unei soluţii viabile, deputatul de Hunedoara Bogdan Ţîmpău, preşedinte interimar al organizaţiei judeţene a PNL, le propune adversarilor politici să lase animozităţile deoparte şi să îşi dea mâna în interesul cetăţenilor şi îi invită la o întâlnire, care se va desfăşura miercuri, de la ora 12.00, la Sala mică a Centrului Cultural „Drăgan Muntean” din Deva. „După cum sigur cunoașteți, în prezent municipiile Deva și Hunedoara, care concentrează o mare parte a populației urbane din județ, nu au acces la autostradă decât printr-o improvizație improprie pentru trafic. În momentul în care va fi dat în folosință tronsonul Deva-Lugoj, va dispărea și această improvizație, având ca efect direct izolarea municipiului-reședință de județ, Deva, și a municipiului Hunedoara, cu implicații în modul de desfășurare a traficului rutier și pe cale de consecință asupra dezvoltării economice a județului. Dl. Ioan Rus, în calitatea sa de Ministru al Transporturilor, a pledat pentru aprobarea în Parlament a Master Planului General de Transport al României (care prevede modul de dezvoltare și finanțare a infrastructurii până în anul 2030), ceea ce ne oferă practic ultima posibilitate de a-i aduce un amendament – anume includerea variantelor de acces la și de la autostradă pentru municipiile Deva și Hunedoara. În acest context, cred că se impune asumarea de către liderii politici județeni a promovării acestui proiect în rândul grupurilor parlamentare ale partidului din care fiecare face parte”, arată Bogdan Ţîmpău într-un comunicat. La întîlnirea de mâine vor participa şi reprezentanţii mass-media, existând posibilitatea ca participanţii la întâlnire, dacă vor da curs invitaţiei, să organizeze o conferinţă de presă comună.

timpau autostrada

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.