Bisericile Devei vor fi iluminate arhitectural

Toate lăcaşele de cult de pe raza municipiului Deva vor fi puse în evidenţă prin iluminat arhitectural, potrivit unui proiect iniţiat de primarul Florin Oancea. De asemenea, vor fi puse în valoare şi alte clădiri emblematice pentru oraş.

Proiectul se va derula etapizat, în prima fază fiind aprobate lucrări de iluminat arhitectural la Parohia Ortodoxă Română ,,Sf. Ilie Tesviteanul” – Parohia Deva VII, Biserica Creştină Baptistă ,,Sfânta Treime”, Biserica „Bunavestire” – Parohia Deva II Catedrala Episcopală „Sf. Ierarh Nicolae”; „Sf. Apostoli Petru şi Pavel” – Parohia Deva I, Biserica „Naşterea Maicii Domnului” – Parohia Deva IV, Parohia Reformată din Deva”, Centrul Cultural ,,Drăgan Muntean” şi Clădire IPH”.

Potrivit proiectului, lucrările pentru realizarea instalaţiei de iluminat arhitectural, amplasate pe faţadele clădirilor constă, în principal, în următoarele: montaj corpuri de iluminat arhitectural cu LED (baghete liniare, proiectoare liniare, aparate de iluminat) pe faţade şi cabluri electrice protejate în tuburi de protecţie; legături la aparate, în doze şi tablouri electrice; etanşeizare străpungeri; teste, reglaje şi punere în funcţiune.

Corpurile de iluminat cu surse de lumina de înaltă eficienţa pe baza de LED cu durata de viaţa garantata de 5 ani, aduc următoarele avantaje: Eficienţă energetică ridicată; factor de putere optim >0,95; conservarea calităţii mediului prin reducerea emisiilor de CO2 în atmosfera; estetica şi durabilitate superioara.

Deviz estimativ

Investiţia urmează procedurile legale de achiziţie publică a serviciilor de proiectare şi execuţie. Abia după această etapă se va şti valoarea exactă a investiţiei. Totuşi, conform devizului general estimativ al investiţiei prevăzut în Studiul de Fezabilitate pentru obiectivul de investiţii: „iluminat arhitectural pe clădiri de interes public – Catedrala Episcopala „Sf. Ierarh Nicolae” şi „Sf. Apostoli Petru și Pavel” – Parohia Deva l” din Municipiul Deva, valoarea totală a lucrărilor este de 504.903,53 lei cu TVA (din care C+M. = 485.799,73 lei cu TVA). Finanţarea acestor lucrări se va face integral de Municipiul Deva, din Bugetul. General al Municipiului Deva.

Telecabină nouă la Cetate

Tot în aceeaşi şedinţă a Consiliului Local Deva a fost aprobată predarea către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice prin Compania Naţională de Investiţii „C.N.I.” S.A. a amplasamentului situat în municipiul Deva, sat Cristur, în vederea executării obiectivului de investiții ”Sală de Sport Polivalentă municipiul Deva, sat Cristur, județul Hunedoara”. De asemenea, telecabina va fi schimbată printr-un proiect nou „Modernizare ascensor înclinat acces Cetate Deva”, proiect aflat în faza DALI.

Comentarii FB

comentarii


TAG


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 − unu =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Hunedorean acuzat că a jefuit un cabinet medical din spital         Carmen Hărău : „Este greu dar foarte onorant să lupți acum pe frontul anti-PSD!”         11 ani de la tragedia din Mina Petrila         Accident rutier pe șoseaua Hunedoara – Deva         Tânăr acuzat de înșelăciune         Hoți prinși în urma unei razii         Clădirea Primăriei Hunedoara intră în renovare         CĂLARE PE MONUMENTUL UNESCO. Promovează monumentul sau obiceiurile proaste?         LIBERALII STRÂNG RÂNDURILE. Primarul Devei face lobby pentru Termocentrala Mintia         Palatul Administrativ va fi scos din bălării         LA ÎNTRECERE CU TELESCAUNUL DIN PARÂNG. Provocare pentru cei mai buni alergători montani din România         SPECTACOL. „4 (for) stand up”, super-show de comedie la Deva         Drumul spre Poiana Pelegii, din Retezat, a fost blocat         Razii ale polițiștilor de la Transporturi Feroviare: doi hoți de pe calea ferată au fost prinși         Noapte de coșmar pentru hunedoreni. Vijeliile au făcut ravagii         TOP 15 lucruri pe care NU trebuie să le uiți când pleci cu mașina în lunile geroase!         FIRMA MERGE GREU ŞI POTICNIT. Protest la Termocentrala Mintia pe tema majorărilor salariale         Adolescentă tâlhărită în Petroșani         Centenar Alexandru Vlahuță         Dezastrul anunțat la Sarmizegetusa Regia