Bisericile Devei vor fi iluminate arhitectural

Toate lăcaşele de cult de pe raza municipiului Deva vor fi puse în evidenţă prin iluminat arhitectural, potrivit unui proiect iniţiat de primarul Florin Oancea. De asemenea, vor fi puse în valoare şi alte clădiri emblematice pentru oraş.

Proiectul se va derula etapizat, în prima fază fiind aprobate lucrări de iluminat arhitectural la Parohia Ortodoxă Română ,,Sf. Ilie Tesviteanul” – Parohia Deva VII, Biserica Creştină Baptistă ,,Sfânta Treime”, Biserica „Bunavestire” – Parohia Deva II Catedrala Episcopală „Sf. Ierarh Nicolae”; „Sf. Apostoli Petru şi Pavel” – Parohia Deva I, Biserica „Naşterea Maicii Domnului” – Parohia Deva IV, Parohia Reformată din Deva”, Centrul Cultural ,,Drăgan Muntean” şi Clădire IPH”.

Potrivit proiectului, lucrările pentru realizarea instalaţiei de iluminat arhitectural, amplasate pe faţadele clădirilor constă, în principal, în următoarele: montaj corpuri de iluminat arhitectural cu LED (baghete liniare, proiectoare liniare, aparate de iluminat) pe faţade şi cabluri electrice protejate în tuburi de protecţie; legături la aparate, în doze şi tablouri electrice; etanşeizare străpungeri; teste, reglaje şi punere în funcţiune.

Corpurile de iluminat cu surse de lumina de înaltă eficienţa pe baza de LED cu durata de viaţa garantata de 5 ani, aduc următoarele avantaje: Eficienţă energetică ridicată; factor de putere optim >0,95; conservarea calităţii mediului prin reducerea emisiilor de CO2 în atmosfera; estetica şi durabilitate superioara.

Deviz estimativ

Investiţia urmează procedurile legale de achiziţie publică a serviciilor de proiectare şi execuţie. Abia după această etapă se va şti valoarea exactă a investiţiei. Totuşi, conform devizului general estimativ al investiţiei prevăzut în Studiul de Fezabilitate pentru obiectivul de investiţii: „iluminat arhitectural pe clădiri de interes public – Catedrala Episcopala „Sf. Ierarh Nicolae” şi „Sf. Apostoli Petru și Pavel” – Parohia Deva l” din Municipiul Deva, valoarea totală a lucrărilor este de 504.903,53 lei cu TVA (din care C+M. = 485.799,73 lei cu TVA). Finanţarea acestor lucrări se va face integral de Municipiul Deva, din Bugetul. General al Municipiului Deva.

Telecabină nouă la Cetate

Tot în aceeaşi şedinţă a Consiliului Local Deva a fost aprobată predarea către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice prin Compania Naţională de Investiţii „C.N.I.” S.A. a amplasamentului situat în municipiul Deva, sat Cristur, în vederea executării obiectivului de investiții ”Sală de Sport Polivalentă municipiul Deva, sat Cristur, județul Hunedoara”. De asemenea, telecabina va fi schimbată printr-un proiect nou „Modernizare ascensor înclinat acces Cetate Deva”, proiect aflat în faza DALI.

Comentarii FB

comentarii


TAG


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

patru × 1 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
BANII N-AU MIROS, DAR ORĂŞTIENII AU. Situaţie explozivă la Tudraş: după duhoarea porcăriei urmează putoarea de hoit ars         Investiție în educație. Clădire nouă pentru laboratorul de robotică de la Liceul „Traian Lalescu”         Soluție agreată pentru Termocentrala Mintia: preluarea de către Primăria Deva sau CJ Hunedoara         PSD nu-i lasă pe liberali să dărâme Guvernul Orban II         PLUS și-a desemnat candidatul pentru Primăria Hațeg         SENTINȚĂ ÎNTOARSĂ DE CEDO. Cazul fetei de 11 ani, însărcinată după ce a fost abuzată sexual de 5 bărbaţi         Pagina de Facebook a Primăriei Hunedoara a fost închisă după un atac informatic         Accident grav pe DN 76 Deva – Brad         Încep lucrările de anvelopare la Blocul 13A, strada Mihai Eminescu         Teribilism la volan. Un tânăr a produs dezastrul pe DN 68 A Deva – Lugoj         Accident grav în Hunedoara. O ambulanță a lovit un biciclist         Accident mortal. Un bărbat s-a prăbușit cu mașina în râul Cerna         Accident grav în apropiere de Brad         Momente traumatizante pentru mama unei fetițe de cinci luni, după ce a adus bebele la spital         Politicienii care râvnesc la primăriile celor mai mari municipii hunedorene         Laureatul Premiului Internațional „Leonardo Da Vinci – Artist Universal” 2019. Romeo Dobrotă (Romi) din Toronto – Artistul plastic din vecini         Au fost scoase la licitație lucrările la Casa de Cultură din Hunedoara         Primarul Marcel Goia nu va mai candida la Hațeg         Seceta și MHC-ul au transformat Lacul Cinciș. Ce se întâmplă la bisericile părăsite         Accident produs de un tânăr de 18 ani