Bisericile Devei vor fi iluminate arhitectural

Toate lăcaşele de cult de pe raza municipiului Deva vor fi puse în evidenţă prin iluminat arhitectural, potrivit unui proiect iniţiat de primarul Florin Oancea. De asemenea, vor fi puse în valoare şi alte clădiri emblematice pentru oraş.

Proiectul se va derula etapizat, în prima fază fiind aprobate lucrări de iluminat arhitectural la Parohia Ortodoxă Română ,,Sf. Ilie Tesviteanul” – Parohia Deva VII, Biserica Creştină Baptistă ,,Sfânta Treime”, Biserica „Bunavestire” – Parohia Deva II Catedrala Episcopală „Sf. Ierarh Nicolae”; „Sf. Apostoli Petru şi Pavel” – Parohia Deva I, Biserica „Naşterea Maicii Domnului” – Parohia Deva IV, Parohia Reformată din Deva”, Centrul Cultural ,,Drăgan Muntean” şi Clădire IPH”.

Potrivit proiectului, lucrările pentru realizarea instalaţiei de iluminat arhitectural, amplasate pe faţadele clădirilor constă, în principal, în următoarele: montaj corpuri de iluminat arhitectural cu LED (baghete liniare, proiectoare liniare, aparate de iluminat) pe faţade şi cabluri electrice protejate în tuburi de protecţie; legături la aparate, în doze şi tablouri electrice; etanşeizare străpungeri; teste, reglaje şi punere în funcţiune.

Corpurile de iluminat cu surse de lumina de înaltă eficienţa pe baza de LED cu durata de viaţa garantata de 5 ani, aduc următoarele avantaje: Eficienţă energetică ridicată; factor de putere optim >0,95; conservarea calităţii mediului prin reducerea emisiilor de CO2 în atmosfera; estetica şi durabilitate superioara.

Deviz estimativ

Investiţia urmează procedurile legale de achiziţie publică a serviciilor de proiectare şi execuţie. Abia după această etapă se va şti valoarea exactă a investiţiei. Totuşi, conform devizului general estimativ al investiţiei prevăzut în Studiul de Fezabilitate pentru obiectivul de investiţii: „iluminat arhitectural pe clădiri de interes public – Catedrala Episcopala „Sf. Ierarh Nicolae” şi „Sf. Apostoli Petru și Pavel” – Parohia Deva l” din Municipiul Deva, valoarea totală a lucrărilor este de 504.903,53 lei cu TVA (din care C+M. = 485.799,73 lei cu TVA). Finanţarea acestor lucrări se va face integral de Municipiul Deva, din Bugetul. General al Municipiului Deva.

Telecabină nouă la Cetate

Tot în aceeaşi şedinţă a Consiliului Local Deva a fost aprobată predarea către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice prin Compania Naţională de Investiţii „C.N.I.” S.A. a amplasamentului situat în municipiul Deva, sat Cristur, în vederea executării obiectivului de investiții ”Sală de Sport Polivalentă municipiul Deva, sat Cristur, județul Hunedoara”. De asemenea, telecabina va fi schimbată printr-un proiect nou „Modernizare ascensor înclinat acces Cetate Deva”, proiect aflat în faza DALI.

Comentarii FB

comentarii


TAG


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

8 − șase =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Al 22-lea pacient cu coronavirus, decedat în județul Hunedoara: un bărbat de 83 de ani         Acțiuni ample de dezinfecție în Deva și Hunedoara         Scandal uriaș în Vulcan. Doi oameni au amenințat că se aruncă de pe bloc, „de foame”         Testări Covid 19 la spitalul municipal din Hunedoara. Spitalul s-a dotat cu un aparat Real Time – PCR         Îndrumări privind slujbele de Florii, din Săptămâna mare (a Sfintelor Pătimiri) şi de Sfintele Paşti         Coronavirus, situația la zi: 212 cazuri în județul Hunedoara         Al 21-lea deces al unui pacient cu boli grave și coronavirus, în județul Hunedoara         PETIŢIE ALDE. “Soluții sunt, trebuie doar ca Guvernul să și vrea!”         Dezinfecţia scărilor de bloc, la Deva         Situaţia actualizată pentru judeţul Hunedoara – 8 aprilie 2020         Incendii violente în pădurile în județul Hunedoara         Conducere militară coordonată de medicul Constantin Vlase, la Spitalul Județean de Urgență din Deva.         174 de cazuri de coronavirus în județul Hunedoara         Covid 19. Numărul deceselor în județul Hunedoara a ajuns la 19         Conducere militară la Spitalul Județean de Urgență Deva         17 hunedoreni decedați în spitale, diagnosticați și cu coronavirus. Cel mai recent caz – un bărbat de 67 de ani         Medici și asistente de la Spitalul Județean Deva terorizați de o pacientă cu coronavirus: „Ne-a scuipat”         15 RECOMANDĂRI privind conduita socială responsabilă în prevenirea răspândirii coronavirus         Ministerul Sănătății confirmă primul deces în urma infectării cu noul coronavirus în rândul personalului medical         Coronavirus. Peste 4.400 de cazuri înregistrate în România