BIROCRAŢIA, ETERNA BOALĂ A SPITALELOR. Prefectul judeţului Hunedoara intervine în criza tomografului de la Deva

Pacienţii Spitalului Judeţean de Urgenţe Deva sunt nevoiţi să-şi facă investigaţiile tomografice în unităţi private pentru că de o lună şefii spitalului n-au reuşit să schimbe un tub ars. După intervenţia prefectului Vasilică Potecă cazurile de la Deva vor fi preluate de Spitalul CFR Simeria

 

 

Prefectul Vasilică Potecă a convocat şi a mediat joi (16 ianuarie 2020) o întâlnire între reprezentanţi Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara, Spitalului Judeţean de Urgenţă şi cei ai Sindicatului “Medicorum honorem” al medicilor deveni, pentru a clarifica situaţia de criză apărută în urma defectării Computerului Tomograf (CT).

Intervenţia prefectului şi soluţia

Tomograful Spitalului de Urgenţă s-a stricat în prima parte a lunii decembrie 2019, iar de atunci medicii deveni au fost nevoiţi să trimită pacienţii către alte unităţi medicale din judeţ sau chiar din alte judeţe, expunându-i astfel unui risc suplimentar. Tubul Computerului tomograf s-a ars din cauza folosirii în exces, susţin şefii spitalului. Prefectul Vasilică Potecă  a fost informat că pe parcursul zilei de joi va fi instalat noul tub, urmând ca până la sfârşitul acestei săptămâni tomograful să redevină funcţional. Pentru ca situaţia să nu se mai repete, prefectul a solicitat şefilor instituţiilor medicale (Spital şi DSP Hunedoara) o mai mare atenţie privind declanşarea din timp a procedurilor de achiziţie. (Tubul care s-a ars face parte din categoria “consumabilelor”, piesă care trebuie schimbată periodic.) În urma intervenţiei prefectul Vasilică Potecă, investigaţiile tomografice de la Deva vor fi preluate de Spitalul CFR Simeria, până la repunerea în folosinţă a CT de la Spitalul Judeţean.

Probleme şi cu hrana, tot din cauza achiziţiilor

În timpul întâlnirii, prefectul judeţului Hunedoara a fost informat şi despre situaţia considerată gravă de către medicii specialişti, privind norma de hrană şi lipsa contractelor pentru asigurarea alimentaţiei pentru bolnavii cu nevoi speciale. Această problemă urmează să fie rezolvată de conducerea SJU, în cel mai scurt timp. “Pentru că întreaga activitate a Spitalului Judeţean de Urgenţă este de o foarte mare importanţă pentru toţi hunedorenii, Prefectul Judeţului, Vasilică Potecă, a solicitat celor prezenţi să ia măsuri clare şi precise pentru prevenirea unor astfel de cazuri şi, mai ales, o reacţie rapidă şi eficientă în situaţii de acest fel, în urma cărora pacienţii sunt supuşi unor riscuri iar activitatea profesională a cadrelor medicale este periclitată”, se arată într-un comunicat de presă transmis de la cancelaria Instituţiei Prefectului Hunedoara.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

paisprezece − opt =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Ce măsuri s-au luat în Hunedoara, înainte de întoarcerea elevilor la școală         Un muzeu al trenulețelor se deschide în Hunedoara         Lemne expediate ilegal de o firmă din Orăștie         Povestea unui inel deosebit, descoperit la Micia         Coronavirus, situația la zi prezentată de Prefectura Hunedoara         RECOMANDĂRI ALE POLIȚIȘTILOR, PENTRU O MINIVACANȚĂ ÎN SIGURANȚĂ         Accident pe Bulevardul Dacia. Un șofer „și-a spart” bolidul într-o intersecție         Moment festiv la I.S.U. Hunedoara         6 pacienți confirmați „COVID-19” internați la SJU Deva         Ceremonie la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara         Mircia Muntean și-a găsit de lucru         CFR repune în circulație trenurile al căror trafic a fost suspendat         Aparatul RMN de la SJU Deva funcționează         Detalii noi în cazul scandalului care a cutremurat cartierul Micro 5 – Hunedoara         Polițiști trimiși în judecată într-un dosar de proxenetism și abuz în serviciu         Lucrările de reparații a rețelei stradale din Deva au fost scoase la licitație         Tăiere ilegală de arbori         Spărgătorul unui magazin, prins la Vulcan         Scandal monstru pe o stradă din Hunedoara         36 de pacienți suspecți „COVID-19” internați la Spitalul Județean de Urgență din Deva