BINE CĂ N-A VENIT MADONA! Nedeia Vulcăneană l-a prins pe Ile Primarul cu closetul „pe vine”

Marea adunare populară din municipiul Vulcan l-a prins pe primarul Gheorghe Ile cu WC-urile publice „pe vine”. Plantase două platforme cu closete în oraş, dar n-a mai apucat să le branşeze la apă şi canal. Bine că n-a venit Madona – cum ar fi vrut Ile, dacă avea destui bani – că buzile de la Vulcan deveneau mai celebre decât gondola Elenei Udrea care duce spre nicăieri

 

Povestea closetelor amplasate decorativ pentru nevoile petrecăreţilor de la Nedeia Vulcăneană ne-a fost trimisă de un cititor atent la fudulia edililor din această parte a lumii. Redăm mai jos relatarea cu mici, foarte mici, ajustări făcute de dragul textului, altminteri excelent scris.

Aleea Taximetriştilor şi alte-alea…

„Cei care au stat ceva mai mult prin străinătăţuri văd, la întoarcere, cu alţi ochi localitatea de baştină. Este şi cazul unui prieten cu care m-am întâlnit ieri dimineaţă şi pe care l-am luat cu mine, ca să-i arăt ceva. L-am dus pe aleea din faţa blocului G3, Aleea Taximetriştilor, cum i se mai zice. Este o alee încadrată de borduri noi, dar rămasă neasfaltată. Prin aprilie, Gheorghe Ile zicea că lucrările de aici vor fi reluate după 1 Mai. Poveşti. Ca şi altele, de fapt. Singurele cărora le plac bălţile formate în denivelările aleii sunt vrăbiuţele. Şoferii de pe taxiuri – să nu le vadă! De gropi, zic. Dar nu asta am vrut să-i arăt mai tânărului meu prieten”, povesteşte Gheorghe Olteanu

Despre ziua aceea de joi. După Miercurea Ciuc

„Ne-am apropiat de weceul-container amplasat pe latura estică a aleii. El îl mai văzuse, dar a crezut că este dispeceratul taxi. Nu, frate, hai, să-ţi arăt! Ca şi „geamănul” său de lângă Poştă, şi acesta fusese doar amplasat pe platforma de beton. În rest, pauză. Nu racord la canalizare, nu racord montat la reţeaua de apă şi nici vorbă de cea care să-i asigure iluminatul interior. „Şi la nedeie nu au funcţionat? Unde şi-au făcut nevoile oamenii?”, m-a întrebat mirat amicul, pentru care cei nouă ani petrecuţi în Marea Britanie au însemnat o altfel de lume. „Cum unde? Care pe unde!”, i-am răspuns.

Ca şi celălalt WC public de lângă Poştă, din câte mi s-a spus în aprilie, şi acest WC ar fi trebuit să funcţioneze începând cu joia din săptămâna Nedeii Vulcănene. „Care joi şi care nedeie?”, şi-a dat cu părerea un taximetrist tânăr care fusese atent la ce-i spun amicului. Avea dreptate băiatul. Precis era vorba despre joia/ nedeia de la anul”, mai scrie Olteanu.

Vulcan, oraşul ideilor blonde

La sfârşitul lunii iunie, primarul Gheorghe Ile a organizat Nedeia Vulcăneană, o săptămână de zaiafeturi şi paranghelii, cu ceteraşi din Maramureş alături de vedete locale. S-au ţinut întreceri sportive de tot soiul, de la sprintul pulurilor de table până la meciurile încrâncenate de fotbal – toate cu premii, diplome şi suveniruri. Apoi, centrul oraşului a fost acaparat de recitaluri date de Andrei Popa, Cătălin Stepa, Sonny Flame, Andreea D. și Connect-R & Band. Evident, la final a sărit în aer nelipsitul foc de artificii. Presa a fost arvunită să-i cânte în strune primarului Gheorghe Ile, astfel că evenimentul a răsunat până departe prin toate cotloanele internetului şi nu numai. Aşa am aflat că primarul Ile şi-ar fi dorit să o angajeze pe Madona cu o cântare la Nedeia Vulcăneană, însă consilierii locali nu i-au aprobat destui bani. Bine totuşi că n-a venit fiindcă ar fi adus cu ea o presă mai puţin festivă, dispusă să sesizeze butaforia closetelor suspendate. După telegondola Elenei Udrea care duce spre nicăieri, Vulcanul mai bifa o premieră: Bud(dh)a Madonei stând „pe vine”.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nouăsprezece − 4 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
DE CĂPĂTUIALĂ. Şefii PSD ai judeţului scot la concurs postul lui Sălan Jnior         ÎN ANUMITE CONDIȚII. Restanțierii din Deva pot scăpa de plata penalităților         Drumarii se întorc după trei luni pe șantierul șoselei Hunedoara – Călan         Accident soldat cu doi morți pe Autostrada A1, între Deva și Ilia         Accident cu mașina Poliției         Incendiu puternic la o casă din satul Baldovin         Razii ale Poliției TF în gările din județ         Spărgători de locuințe prinși în urma unor descinderi         Biciclist lovit de mașină, în Hunedoara         Concert de muzică rock în Parcul Cetăţii Deva         Prins la furat pe șantierul căii ferate         Arme confiscate în Lupeni         Prostituată jefuită pe centura Devei         Avram Iancu a renunțat la visul de a deveni președintele României         Lansare de carte. Albumul fotografic „Oameni și locuri. Comuna Luncoiu de Jos”         APA PROD SA, UN SCANDAL FĂRĂ SFÂRŞIT. Preţul apei, cea mai recentă răfuială politică între PNL şi PSD Hunedoara         ATENȚIE LA NEATENȚIE. O pensionară a fost lăsată fără o importantă sumă de bani         LA PETROȘANI. Un șofer beat a lovit două mașini         Parcul Corvin, simbolul neglijat al Hunedoarei         DN 68 A, șoseaua dezastruoasă care dublează „autostrada – muzeu”