Bilanţ la şase luni Ce declaraţii poetice au făcut parlamentarii hunedoreni ? (II)

parlParlamentul este organul reprezentativ suprem al poporului român şi unica autoritate legiuitoare a ţării. Așa spune Constituția. Pe lângă legile pe care ar trebui să le promoveze, parlamentarii mai au la îndemână și întrebările și interpelările, dar și declarațiile politice. Și unii dintre parlamentarii de Hunedoara au uzat din plin de acest drept. În primele șase luni de mandat doar Haralambie Vochițoiu (PP-DD) a demonstrat din plin că românul s-a născut poet.

Astăzi senatorii

Mariana Câmpeanu (PNL) este în același timp senator și ministru al Muncii. Activitatea sa se desfășoară mai mult în Executiv, astfel că aceasta nu a avut nicio inițiativă legislativă și nici nu a adresat nicio întrebare colegilor săi de Cabinet în cele 6 luni de când e senator. Vasile – Cosmin Nicula (PSD) n-a avut de întrebat și de interpelat. În schimb, a luat cuvântul de 73 de ori în plen și aceasta pentru că este președintele Comisiei de Buget a Senatului României. De cele mai multe ori a transmis doar că membrii Comisiei sale au dat aviz favorabil. Spre deosebire de perioada când era deputat și milita pentru legalizarea prostituției, acum Nicula a fost ceva mai atent cu inițiativele legislative pe care le-a semnat. Dorin Păran (PNL) n-a întrebat și nici n-a interpelat niciun membru al Guvernului. În schimb, a semnat 8 inițiative legislative, tot de atâtea ori a vorbit în plen și a făcut 7 declarații politice: „Terra, poluare, supravieţuire”, „Uniunea Europeană – federaţie de state”, „Poliţia Română, la ceas aniversar” etc. În schimb, cel mai vorbăreț dintre senatorii hunedoreni s-a dovedit Haralambie Vochițoiu de la PP-DD. Acesta a vorbit de 107 ori în plen, a dat lecții, s-a indignat, a fost populist, dar a mai avut și dreptate în ceea ce a susținut. L-a interpelat de 4 ori și pe premierul Victor Ponta, de două ori legat de situația Apa Serv Valea Jiului, o dată de cea a orașului Aninoasa și încă o dată de cea a Complexului Energetic Hunedoara. A avut o singură declarație politică – „Atac fără precedent la Biserica Ortodoxă Română” și a avut de pus 12 întrebări și de adresat 7 interpelări unor membri ai Guvernului României. În dreptul său sunt trecute 11 inițiative legislative. E drept că unele dintre ele sunt fanteziste, dar dincolo de ridicolul situației în unele cazuri, Vochițoiu s-a comportat ca un parlamentar de opoziție.

 

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 + 10 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
ASEDIAŢI DE EVENIMENTE. Garda Cetăţii în acţiune fitness în aer liber la Cetatea Deva         „SCÂRŢ-SCARŢ” PÂNĂ VINERI. Primarul Devei păsuieşte gunoierul cu trei zile         SĂRBĂTOAREA MOŢILOR. Sâmbătă începe Târgul de Fete de pe Muntele Găina         PARLAMENTUL EUROPEAN. Siegfried Mureșan cere aderarea României la spațiul Schengen         Castelul Corvinilor va intra în șantier în luna august         INVESTIȚIE Ce localități din Hunedoara vor fi racordate la noua rețea de gaze naturale         Sistem de supraveghere video pe străzile Simeriei         Autostrada Lugoj – Deva. Cele mai recente imagini aeriene de pe Loturile 3 și 4. Cât mai e de lucru         Emblema de onoare a M.A.I. conferită unui jandarm hunedorean         BINE CĂ N-A VENIT MADONA! Nedeia Vulcăneană l-a prins pe Ile Primarul cu closetul „pe vine”         Grădină urbană pe fonduri UE în zona Grigorescu         O tură de o zi, pe aici, pe-aproape: Deva – Râpa Roșie – Alba Iulia – Ampoița – Giardini di Zoe         Contracte de 15 milioane de euro. Cele mai vizitate monumente istorice din Hunedoara reabilitate pe fonduri UE         CJH PROMITE – PRIMĂRIA DEVA FACE. Chinezii deschid o fabrică de mobilă la Deva         Gara de poveste a municipiului Brad, în șantier de aproape trei ani. Lucrările nu sunt finalizate         Un motociclist a fost lovit de un autocamion pe șoseaua Deva – Lugoj         Ramona Mănescu, propunere ALDE pentru postul de ministru la Externe         Tragedie în Deva         Dosarul electronic la Tribunalul Hunedoara         Patru hunedoreni anchetați pentru braconaj