Bilanţ la şase luni Ce declaraţii poetice au făcut parlamentarii hunedoreni ? (II)

parlParlamentul este organul reprezentativ suprem al poporului român şi unica autoritate legiuitoare a ţării. Așa spune Constituția. Pe lângă legile pe care ar trebui să le promoveze, parlamentarii mai au la îndemână și întrebările și interpelările, dar și declarațiile politice. Și unii dintre parlamentarii de Hunedoara au uzat din plin de acest drept. În primele șase luni de mandat doar Haralambie Vochițoiu (PP-DD) a demonstrat din plin că românul s-a născut poet.

Astăzi senatorii

Mariana Câmpeanu (PNL) este în același timp senator și ministru al Muncii. Activitatea sa se desfășoară mai mult în Executiv, astfel că aceasta nu a avut nicio inițiativă legislativă și nici nu a adresat nicio întrebare colegilor săi de Cabinet în cele 6 luni de când e senator. Vasile – Cosmin Nicula (PSD) n-a avut de întrebat și de interpelat. În schimb, a luat cuvântul de 73 de ori în plen și aceasta pentru că este președintele Comisiei de Buget a Senatului României. De cele mai multe ori a transmis doar că membrii Comisiei sale au dat aviz favorabil. Spre deosebire de perioada când era deputat și milita pentru legalizarea prostituției, acum Nicula a fost ceva mai atent cu inițiativele legislative pe care le-a semnat. Dorin Păran (PNL) n-a întrebat și nici n-a interpelat niciun membru al Guvernului. În schimb, a semnat 8 inițiative legislative, tot de atâtea ori a vorbit în plen și a făcut 7 declarații politice: „Terra, poluare, supravieţuire”, „Uniunea Europeană – federaţie de state”, „Poliţia Română, la ceas aniversar” etc. În schimb, cel mai vorbăreț dintre senatorii hunedoreni s-a dovedit Haralambie Vochițoiu de la PP-DD. Acesta a vorbit de 107 ori în plen, a dat lecții, s-a indignat, a fost populist, dar a mai avut și dreptate în ceea ce a susținut. L-a interpelat de 4 ori și pe premierul Victor Ponta, de două ori legat de situația Apa Serv Valea Jiului, o dată de cea a orașului Aninoasa și încă o dată de cea a Complexului Energetic Hunedoara. A avut o singură declarație politică – „Atac fără precedent la Biserica Ortodoxă Română” și a avut de pus 12 întrebări și de adresat 7 interpelări unor membri ai Guvernului României. În dreptul său sunt trecute 11 inițiative legislative. E drept că unele dintre ele sunt fanteziste, dar dincolo de ridicolul situației în unele cazuri, Vochițoiu s-a comportat ca un parlamentar de opoziție.

 

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

doisprezece − nouă =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Tragedie la intrarea în Petroșani. Două autoturisme s-au ciocnit violent         Aniversarea Zilei Pompierilor din România la Deva         Carmen Hărău (PNL) – „Modificarea de către PSD a Programului de guvernare nu are nici legitimitate politică și nici electorală!”         Campanie educativă derulată de polițiști         Canalizarea ajunge în zona turistică de pe malul Lacului Cinciș         Blocul ANL construit în Hunedoara așteaptă o nouă investiție         Răfuială între interlopii din Valea Jiului         SE ÎNTÂMPLĂ ÎN HUNEDOARA. Prima locuinţă protejată pentru victimele violenţei domestice         Ştrandul Municipal din Deva îşi închide porţile         Consiliul Județean cumpără un autocar la un preț uriaș         Angajații de la Castelul Corvinilor acuzați de discriminare         Primăria Deva cumpără teren pentru relocarea romilor din Grigorescu         Primăria Deva cumpără 12 autobuze la mâna a doua         Deva a început încă o campanie de dezinsecţie şi deratizare         SĂNĂTATE. Consiliul Judeţean a alocat Spitalului de Urgenţă peste 300.000 lei         Asistenta tv în ipostaze provocatoare, în curtea mănăstirii Prislop         Cum arată, de fapt, zona în care CNAIR a reclamat fisuri uriașe în Autostrada Lugoj – Deva         Autostrada Lugoj – Deva nu se deschide în septembrie. Probleme grave pe Lotul 3         Un nou episod în dosarul „matriței de la Sarmizegetusa Regia”. Expertiza a stârnit controverse         DUPĂ CINCI ANI, FĂRĂ JUDECATĂ. Procurorii DNA au clasat dosarul preşedintelui Mircea Moloţ pentru abuz în serviciu