Bilanţ la şase luni Ce declaraţii poetice au făcut parlamentarii hunedoreni ? (II)

parlParlamentul este organul reprezentativ suprem al poporului român şi unica autoritate legiuitoare a ţării. Așa spune Constituția. Pe lângă legile pe care ar trebui să le promoveze, parlamentarii mai au la îndemână și întrebările și interpelările, dar și declarațiile politice. Și unii dintre parlamentarii de Hunedoara au uzat din plin de acest drept. În primele șase luni de mandat doar Haralambie Vochițoiu (PP-DD) a demonstrat din plin că românul s-a născut poet.

Astăzi senatorii

Mariana Câmpeanu (PNL) este în același timp senator și ministru al Muncii. Activitatea sa se desfășoară mai mult în Executiv, astfel că aceasta nu a avut nicio inițiativă legislativă și nici nu a adresat nicio întrebare colegilor săi de Cabinet în cele 6 luni de când e senator. Vasile – Cosmin Nicula (PSD) n-a avut de întrebat și de interpelat. În schimb, a luat cuvântul de 73 de ori în plen și aceasta pentru că este președintele Comisiei de Buget a Senatului României. De cele mai multe ori a transmis doar că membrii Comisiei sale au dat aviz favorabil. Spre deosebire de perioada când era deputat și milita pentru legalizarea prostituției, acum Nicula a fost ceva mai atent cu inițiativele legislative pe care le-a semnat. Dorin Păran (PNL) n-a întrebat și nici n-a interpelat niciun membru al Guvernului. În schimb, a semnat 8 inițiative legislative, tot de atâtea ori a vorbit în plen și a făcut 7 declarații politice: „Terra, poluare, supravieţuire”, „Uniunea Europeană – federaţie de state”, „Poliţia Română, la ceas aniversar” etc. În schimb, cel mai vorbăreț dintre senatorii hunedoreni s-a dovedit Haralambie Vochițoiu de la PP-DD. Acesta a vorbit de 107 ori în plen, a dat lecții, s-a indignat, a fost populist, dar a mai avut și dreptate în ceea ce a susținut. L-a interpelat de 4 ori și pe premierul Victor Ponta, de două ori legat de situația Apa Serv Valea Jiului, o dată de cea a orașului Aninoasa și încă o dată de cea a Complexului Energetic Hunedoara. A avut o singură declarație politică – „Atac fără precedent la Biserica Ortodoxă Română” și a avut de pus 12 întrebări și de adresat 7 interpelări unor membri ai Guvernului României. În dreptul său sunt trecute 11 inițiative legislative. E drept că unele dintre ele sunt fanteziste, dar dincolo de ridicolul situației în unele cazuri, Vochițoiu s-a comportat ca un parlamentar de opoziție.

 

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × unu =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Câte cazuri de Covid 19 mai sunt „active” în județul Hunedoara         Cadavrul unei femei, găsit în spatele unui bloc, din Hunedoara         Anchetă penală după ce o călugăriță l-a acuzat de hărțuire pe bărbatul care a întrerupt slujba la Mănăstirea Jieț         Covid 19. Situația la unitățile spitalicești și centrele rezidențiale din subordinea CJ Hunedoara         Măgura Călanului, cariera dacică uitată de autorități         Accident rutier la Ohaba, pe DN 68 A Deva – Lugoj. Un autotren s-a răsturnat         Încă un deces al unei hunedorence infectată cu noul coronavirus         Daria Călugăru, finalistă la „Românii au talent”. Eleva din Deva are nevoie de susținerea noastră         Minologhion din secolul al XVIII-lea, restaurat la Muzeul Civilizației Dacice și Romane         Accident rutier pe șoseaua Simeria – Hațeg         Contrabandă cu țigări în Petroșani         Bogdănel Nițu, lăsat fără mașina de lux. Mesajul fostului cap al lumii interlope din Deva         Reacția Patriarhiei, după scandalul iscat la biserica din Jieț         CJ Hunedoara a numit o conducere nouă la SJU Deva         Rețea importantă de traficanți de droguri, pedepsită cu închisoarea         Scandal la o mănăstire din județul Hunedoara         Barajul Gura Apelor, locul de vis din inima Retezatului, invadat de turiști la sfârșit de săptămână         Criminal capturat de Poliție în Uricani. A împușcat doi marocani         Tânăr de 20 de ani, fără permis auto, a produs un accident în intersecție         Au spart geamul cu un bolovan și au jefuit un apartament