Bilanţ la şase luni Ce declaraţii poetice au făcut parlamentarii hunedoreni? (I)

plenDeputatul liberal Eleonora – Carmen Hărău a adresat 29 de întrebări și interpelări unor membri ai Cabinetului Ponta. Cam toate dintre ele au vizat lucruri punctuale. A gafat o singură dată, într-un comunicat de presă făcând o paralelă între evenimentele din Turcia și ceea ce s-ar putea întâmpla în municipiul Hunedoara.

Și Monica Iacob Ridzi (PP-DD) s-a adresat de 24 de ori cu diverse întrebări membrilor Guvernului, multe dintre acestea fiind legate de mineritul din Valea Jiului. A preocupat-o și soarta turismului, spunând că –  „În popor, există o vorbă potrivit căreia degeaba ai o vacă bună de lapte, dacă aceasta dă singură cu piciorul în vadra plină cu smântână. Dacă atunci când a venit vorba despre întrebări și interpelări a fost extrem de rezonabilă, Natalia Intotero (PSD) a fost ceva mai artistă atunci când a intervenit în plen sau a făcut declarații politice. Iată doar câteva dintre ele: “A reînviat «garda pretoriană»?”, “Fata lu tata, iar bate cu băţul-balta…”, “Să scăpăm România de doctorii Mengele!”, “Criminalul revine mereu la locul crimei?”, “Umbra lui Boc. La guvern”. Ex-pedelistul Mircia Muntean, exclus automat din partid după sentința pe fond în dosarul său, vorbea de la tribuna Parlamentului despre modificarea Constituției “în favoarea unui guvern care apără corupţi şi penali”. În rest, Muntean s-a ocupat de amănunte legate de înscrierea în clasa pregătitoare.

Laurențiu Nistor (PSD) n-a adresat întrebări Guvernului, dar a vorbit în plen și a scris despre “Locul întâi la exportul de mahala”, “Portocaliii europeni ar trebui vaccinaţi cu nişte ruşinică”, “Băsescu şi coreenii”, “Se bat calicii pe ceaunul gol”, “Lazăre, vino afară!” etc.

Cristian Resmeriță (PSD) a avut de adresat opt întrebări unor miniștri și a vorbit de patru ori în plen. Cam toate au avut ca temă mineritul din Valea Jiului.

Bogdan Țîmpău nu a întrebat nimic și a vorbit în plen de 3 ori, semn că a cam înțeles că e mai bine să taci decât să bați câmpii cu grație cu orice prilej.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

17 − unu =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
ASEDIAŢI DE EVENIMENTE. Garda Cetăţii în acţiune fitness în aer liber la Cetatea Deva         „SCÂRŢ-SCARŢ” PÂNĂ VINERI. Primarul Devei păsuieşte gunoierul cu trei zile         SĂRBĂTOAREA MOŢILOR. Sâmbătă începe Târgul de Fete de pe Muntele Găina         PARLAMENTUL EUROPEAN. Siegfried Mureșan cere aderarea României la spațiul Schengen         Castelul Corvinilor va intra în șantier în luna august         INVESTIȚIE Ce localități din Hunedoara vor fi racordate la noua rețea de gaze naturale         Sistem de supraveghere video pe străzile Simeriei         Autostrada Lugoj – Deva. Cele mai recente imagini aeriene de pe Loturile 3 și 4. Cât mai e de lucru         Emblema de onoare a M.A.I. conferită unui jandarm hunedorean         BINE CĂ N-A VENIT MADONA! Nedeia Vulcăneană l-a prins pe Ile Primarul cu closetul „pe vine”         Grădină urbană pe fonduri UE în zona Grigorescu         O tură de o zi, pe aici, pe-aproape: Deva – Râpa Roșie – Alba Iulia – Ampoița – Giardini di Zoe         Contracte de 15 milioane de euro. Cele mai vizitate monumente istorice din Hunedoara reabilitate pe fonduri UE         CJH PROMITE – PRIMĂRIA DEVA FACE. Chinezii deschid o fabrică de mobilă la Deva         Gara de poveste a municipiului Brad, în șantier de aproape trei ani. Lucrările nu sunt finalizate         Un motociclist a fost lovit de un autocamion pe șoseaua Deva – Lugoj         Ramona Mănescu, propunere ALDE pentru postul de ministru la Externe         Tragedie în Deva         Dosarul electronic la Tribunalul Hunedoara         Patru hunedoreni anchetați pentru braconaj