Bilanţ la şase luni Ce declaraţii poetice au făcut parlamentarii hunedoreni? (I)

plenDeputatul liberal Eleonora – Carmen Hărău a adresat 29 de întrebări și interpelări unor membri ai Cabinetului Ponta. Cam toate dintre ele au vizat lucruri punctuale. A gafat o singură dată, într-un comunicat de presă făcând o paralelă între evenimentele din Turcia și ceea ce s-ar putea întâmpla în municipiul Hunedoara.

Și Monica Iacob Ridzi (PP-DD) s-a adresat de 24 de ori cu diverse întrebări membrilor Guvernului, multe dintre acestea fiind legate de mineritul din Valea Jiului. A preocupat-o și soarta turismului, spunând că –  „În popor, există o vorbă potrivit căreia degeaba ai o vacă bună de lapte, dacă aceasta dă singură cu piciorul în vadra plină cu smântână. Dacă atunci când a venit vorba despre întrebări și interpelări a fost extrem de rezonabilă, Natalia Intotero (PSD) a fost ceva mai artistă atunci când a intervenit în plen sau a făcut declarații politice. Iată doar câteva dintre ele: “A reînviat «garda pretoriană»?”, “Fata lu tata, iar bate cu băţul-balta…”, “Să scăpăm România de doctorii Mengele!”, “Criminalul revine mereu la locul crimei?”, “Umbra lui Boc. La guvern”. Ex-pedelistul Mircia Muntean, exclus automat din partid după sentința pe fond în dosarul său, vorbea de la tribuna Parlamentului despre modificarea Constituției “în favoarea unui guvern care apără corupţi şi penali”. În rest, Muntean s-a ocupat de amănunte legate de înscrierea în clasa pregătitoare.

Laurențiu Nistor (PSD) n-a adresat întrebări Guvernului, dar a vorbit în plen și a scris despre “Locul întâi la exportul de mahala”, “Portocaliii europeni ar trebui vaccinaţi cu nişte ruşinică”, “Băsescu şi coreenii”, “Se bat calicii pe ceaunul gol”, “Lazăre, vino afară!” etc.

Cristian Resmeriță (PSD) a avut de adresat opt întrebări unor miniștri și a vorbit de patru ori în plen. Cam toate au avut ca temă mineritul din Valea Jiului.

Bogdan Țîmpău nu a întrebat nimic și a vorbit în plen de 3 ori, semn că a cam înțeles că e mai bine să taci decât să bați câmpii cu grație cu orice prilej.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 + 11 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Blocul ANL construit în Hunedoara așteaptă o nouă investiție         Răfuială între interlopii din Valea Jiului         SE ÎNTÂMPLĂ ÎN HUNEDOARA. Prima locuinţă protejată pentru victimele violenţei domestice         Ştrandul Municipal din Deva îşi închide porţile         Consiliul Județean cumpără un autocar la un preț uriaș         Angajații de la Castelul Corvinilor acuzați de discriminare         Primăria Deva cumpără teren pentru relocarea romilor din Grigorescu         Primăria Deva cumpără 12 autobuze la mâna a doua         Deva a început încă o campanie de dezinsecţie şi deratizare         SĂNĂTATE. Consiliul Judeţean a alocat Spitalului de Urgenţă peste 300.000 lei         Asistenta tv în ipostaze provocatoare, în curtea mănăstirii Prislop         Cum arată, de fapt, zona în care CNAIR a reclamat fisuri uriașe în Autostrada Lugoj – Deva         Autostrada Lugoj – Deva nu se deschide în septembrie. Probleme grave pe Lotul 3         Un nou episod în dosarul „matriței de la Sarmizegetusa Regia”. Expertiza a stârnit controverse         DUPĂ CINCI ANI, FĂRĂ JUDECATĂ. Procurorii DNA au clasat dosarul preşedintelui Mircea Moloţ pentru abuz în serviciu         Sprijin din partea Episcopiei Devei și Hunedoarei la început de an școlar         REACŢII DUPĂ PICHETAREA PREFECTURII. Uzina Mecanică Orăştie, sub control încrucişat. Urmează DNA?         Florin Oancea, alături de elevii deveni         Viorica Dăncilă a deschis anul școlar la Sântamaria Orlea         Constructorii Lotului 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva au primit o decizie favorabilă în instanță împotriva CNAIR