Bilanţ la şase luni Ce declaraţii poetice au făcut parlamentarii hunedoreni? (I)

plenDeputatul liberal Eleonora – Carmen Hărău a adresat 29 de întrebări și interpelări unor membri ai Cabinetului Ponta. Cam toate dintre ele au vizat lucruri punctuale. A gafat o singură dată, într-un comunicat de presă făcând o paralelă între evenimentele din Turcia și ceea ce s-ar putea întâmpla în municipiul Hunedoara.

Și Monica Iacob Ridzi (PP-DD) s-a adresat de 24 de ori cu diverse întrebări membrilor Guvernului, multe dintre acestea fiind legate de mineritul din Valea Jiului. A preocupat-o și soarta turismului, spunând că –  „În popor, există o vorbă potrivit căreia degeaba ai o vacă bună de lapte, dacă aceasta dă singură cu piciorul în vadra plină cu smântână. Dacă atunci când a venit vorba despre întrebări și interpelări a fost extrem de rezonabilă, Natalia Intotero (PSD) a fost ceva mai artistă atunci când a intervenit în plen sau a făcut declarații politice. Iată doar câteva dintre ele: “A reînviat «garda pretoriană»?”, “Fata lu tata, iar bate cu băţul-balta…”, “Să scăpăm România de doctorii Mengele!”, “Criminalul revine mereu la locul crimei?”, “Umbra lui Boc. La guvern”. Ex-pedelistul Mircia Muntean, exclus automat din partid după sentința pe fond în dosarul său, vorbea de la tribuna Parlamentului despre modificarea Constituției “în favoarea unui guvern care apără corupţi şi penali”. În rest, Muntean s-a ocupat de amănunte legate de înscrierea în clasa pregătitoare.

Laurențiu Nistor (PSD) n-a adresat întrebări Guvernului, dar a vorbit în plen și a scris despre “Locul întâi la exportul de mahala”, “Portocaliii europeni ar trebui vaccinaţi cu nişte ruşinică”, “Băsescu şi coreenii”, “Se bat calicii pe ceaunul gol”, “Lazăre, vino afară!” etc.

Cristian Resmeriță (PSD) a avut de adresat opt întrebări unor miniștri și a vorbit de patru ori în plen. Cam toate au avut ca temă mineritul din Valea Jiului.

Bogdan Țîmpău nu a întrebat nimic și a vorbit în plen de 3 ori, semn că a cam înțeles că e mai bine să taci decât să bați câmpii cu grație cu orice prilej.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

cinci + șaisprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Lemne expediate ilegal de o firmă din Orăștie         Povestea unui inel deosebit, descoperit la Micia         Coronavirus, situația la zi prezentată de Prefectura Hunedoara         RECOMANDĂRI ALE POLIȚIȘTILOR, PENTRU O MINIVACANȚĂ ÎN SIGURANȚĂ         Accident pe Bulevardul Dacia. Un șofer „și-a spart” bolidul într-o intersecție         Moment festiv la I.S.U. Hunedoara         6 pacienți confirmați „COVID-19” internați la SJU Deva         Ceremonie la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara         Mircia Muntean și-a găsit de lucru         CFR repune în circulație trenurile al căror trafic a fost suspendat         Aparatul RMN de la SJU Deva funcționează         Detalii noi în cazul scandalului care a cutremurat cartierul Micro 5 – Hunedoara         Polițiști trimiși în judecată într-un dosar de proxenetism și abuz în serviciu         Lucrările de reparații a rețelei stradale din Deva au fost scoase la licitație         Tăiere ilegală de arbori         Spărgătorul unui magazin, prins la Vulcan         Scandal monstru pe o stradă din Hunedoara         36 de pacienți suspecți „COVID-19” internați la Spitalul Județean de Urgență din Deva         Florin Oancea: „Am intrat în linie dreaptă pentru achiziționarea imobilului Astoria”         Calea ferată Simeria – Hunedoara, abandonată de doi ani