Baros strâmb în mâna PSD. Prefectul Hunedoarei scuteşte transportatorii şi pune la plată hunedorenii

Prefectura hunedoreană – cvasi-inexistentă în ultimul mandat -, funcționează ca un baros social-democrat peste tot ce nu convine celor din tabăra de stânga. În mod unic, schimbarea repetată a viceprimarului Devei, prin voința Consiliului Local, este contestată aberant. La fel de aberant, regulamentul care ar fi permis autorităților județene să limiteze dezastrul de pe drumurile județene a fost atacat la limita absurdului

101 drum in lucru dn 7 reparatii drumuri asfaltare

Asta pentru că oamenii din prefectura social-democrată hunedoreană nu sunt convinși că 10 tone de pufuleți cântăresc tot atât cât 10 tone de piatră. Din luna iunie, regulamentul privind traficul greu pe drumurile județene este blocat, nu se poate aplica, pentru că Prefectura a dat în contencios administrativ o hotărâre a CJ Hunedoara. Ce dorea CJ prin regulament? Simplu, să pună la plată transportatorii care umblă pe drumurile județene cu mașini foarte grele, să-i taxeze pe transportatorii nesimțiți de lemn care încarcă peridocurile mult peste sarcina normală și fac praf drumurile, să existe măcar o compensație la dezastrul provocat de mașinile de piatră care alimentează lucrări de autostradă.

Ca exemplu, mergeți în zona Geoagiu-Balșa, să vedeți cum un drum a fost distrus complet de transporturile pentru autostradă, iar constructorii și-au pus palma în fund și au plecat. Cine va plăti refacerea drumurilor? Noi, cetățenii. Dar Prefectura hunedoreană a făcut în așa fel încât, de aproape jumătate de an, transportatorii care distrug drumurile județene să nu plătească nici 10 bani. Care a fost motivația prefecturii? Să fie rost de ceva șpagă dată de drumari? Nu știm. Încă.

 

Care sunt interesele prefectului?

Ieri, vicepreședintele CJ Hunedoara, Tiberiu Balint, a făcut o serie de declarații legate de atitudinea distructivă a Instituție Prefectului.

„În luna mai, Instituția Prefectului a atacat o hotărâre a Consiliului Județean și anume aceea care stabilea un regulament de transporturi pe drumurile județene, care încerca să limiteze accesul autovehiculelor cu încărcătură mare aceste drumuri, pentru a nu le distruge. În ultimele clipe, Instituția Prefectului a atacat acest regulament, deși urma ca, în câteva zile, Consiliul Județean să aibă o ședință în care anumite aspecte sesizate de către domnul prefect să fie remediate, aspecte minore ca să spun așa, și anume: în atacul în contencios făcut de Instituția Prefectului se sesiza că nu există o listă a drumurilor județene pe care se aplică acest regulament, lucru fals deoarece această listă exista într-o altă hotărâre a Consiliului Județean, nr 125 din 2014. Și, la punctul doi, făcea referire la materialele care pot sau nu pot să fie transportate pe drumurile județene, răuvoitor, pentru că în hotărâre se spunea materiale din balastiere și alte proveniențe, Instituția Prefectului solicitând să se specifice care sunt alte proveniențe. (…) Astăzi regulamentul nu se poate aplica, deoarece în instanță nu s-a dat încă o sentință. Și așa se îndeplinește dorința domnului prefect ca, pe perioada când se lucrează la autostradă, regulamentul să nu se aplice și drumurile județene să fie distruse de către acești transportatori care supraîncarcă autovehiculele”, a declarat Tiberiu Balint.

 

EXTRA

Tiberiu Balint: „Întrebați Instituția Prefectului dacă un președinte al PSD-ului din județul Hunedoara nu are cumva mașini care transportă materiale de carieră și de balastieră dar și un director de regie care are astfel de mașini”.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × 2 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
BISERICA ROTONDĂ DE LA GEOAGIU         Transalpina Pădurenilor. Cum arată noua șosea din munții Hunedoarei, după finalizare         ALERTĂ. Peste 70 de cazuri noi de Covid 19 în județul Hunedoara         Angajat al Minei Lupeni, infectat cu noul coronavirus         Ecaterina Andronescu: „Nu sunt de acord să eliminăm educația tehnologică!”         După 16 ani și 4 mandate de primar, Gheorghe Ile se retrage din cursa electorală         Noul coronavirus lovește devastator în județul Hunedoara. Nouă localități, la limita carantinării         Ioan de Hunedoara a fost omagiat de hunedoreni         Povestea științifică a Cetății Deva         Situație dramatică în Orăștie: Tâmpenia „Nu purtați mască”, „Nu este Covid 19” dă roade. Finanțele – închise, în urma infectării unor angajate         Dosarul retrocedărilor controversate din Retezat, soluționat după un deceniu. Ce a decis instanța         Fortificația Sarmizegetusei Regia va fi restaurată integral         Începe distribuirea unor produse alimentare destinate anumitor categorii de persoane din Deva         Muncă la negru pe șantierul căii ferate Simeria – Gurasada         Din bugetul județului Hunedoara se va amenaja un compartiment destinat tratării pacienților cardiaci critici         CJ Hunedoara: Încă 3 milioane de lei pentru drumurile județene         CJ Hunedoara va finanța închiderea deponeului neconform de la Vulcan         Ioan Emanuel Clej (ALDE) candidează la funcția de primar al Devei         Mircea Moloț (ALDE) candidează la funcția de președinte al Consiliului Județean Hunedoara         Petrecere în plină stradă, într-un cartier din Hunedoara