BANII N-AU MIROS, DAR ORĂŞTIENII AU. Situaţie explozivă la Tudraş: după duhoarea porcăriei urmează putoarea de hoit ars

Locuitorii din zona Orăştie pun de o revoltă, după ce au aflat că în crescătoria de porci va fi construit un incinerator de mari dimensiuni. Oamenii anunţă că sunt gata să-şi facă singuri dreptate, dacă autorităţile îi ignoră şi continuă să tolereze abuzurile poluatorilor multimilionari

În vara anului trecut, peste trei mii de oamenii din zona municipiului Orăştie au semnat o petiţie împotriva celor care poluează zona cu mirosuri insuportabile, provenite de la crescătoria de porci. Recent, spiritele s-au încins din nou din cauza unei noi potenţiale surse de poluare.

După rahat, duhoare de mortăciune

În incinta porcăriei din Turdaş urmează să fie construit un incinerator de zece ori mai mare comparativ cu cel care funcţionează la crescătoria de păsări de la Bălata. „Incineratorul de animale va aduce o poluare suplimentara în zona. La capacitatea de 1.000 kg pe şarja este foarte mult şi nu justifică doar uzul propriu al crescătoriei. După ce se autorizează cine ne va garanta că nu vor fi aduse animale moarte de pe raza câtorva judeţe şi incinerate aici? Incineratoarele de animale sunt o afacere înfloritoare, au o legislaţie specifică destul de stufoasă, dar odată primită autorizaţia de funcţionare nimeni nu-i mai poate opri să îşi desfăşoare activitatea. Pentru noi localnici va fi un calvar. După miros de rahat vom fi obligaţi să suportăm şi mirosul mortăciunilor”, spune Cornel Costescu.

Cadou de „morţişor”

Locuitorii din zona Orăştiei şi-au dat întâlnire de 1 martie la căminul cultural din Turdaş pentru a dezbate problema poluării cu mirosuri care se complică în loc să dispară. „Suntem pregătiţi să luptăm pentru casa noastră Turdaş. Ei sunt multimilionari, iar dacă nu ne respecta casa şi familia, suntem pregătiţi să ne facem singuri dreptate. Chiar dacă acest lucru este pedepsit de lege. Este o situaţie explozivă cauzată de neaplicarea legi şi de faptul că nimeni nu ne apără de abuzurile celor mari”, este mesajul celor care au organizat protestul.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × doi =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Cadrele medicale din Hunedoara respiră ușurat. Rezultate negative la testele coronavirus         124 de persoane infectate cu coronavirus în Hunedoara         Accident grav pe un câmp din zona Orăștiei         Spargere la un magazin din Lupeni. Hoții au fost prinși în flagrant         Doamnă/domnule doctor, vă respect decizia! La război nu mergi fără pușcă         Amenzi pentru cei care nu poartă măști în Simeria         Încă trei decese ale unor bolnavi infectați și cu coronavirus, în județul Hunedoara         Câte cadre medicale au fost diagnosticate cu coronavirus         O femeie cu afecțiuni grave, al 11-lea hunedorean pe lista decedaților diagnosticați cu coronavirus         Coronavirus. Vești bune la Spitalul municipal Hunedoara, după testarea cadrelor medicale         Coronavirus: Situația la zi în județul Hunedoara         Spitalul Județean de Urgență din Deva a cumpărat sute de saci pentru cadavre         Misiunile desfăşurate de jandarmii hunedoreni în contextul pandemiei cu coronavirus         Apel către firmele din județ care pot produce echipamente medicale sau biocide         Castelul Corvinilor rămâne închis publicului. Evenimentele din aprilie și mai, anulate         Încă un deces al unui pacient cu boli grave, dar și cu coronavirus, în județul Hunedoara         Contracte de 30 de milioane de lei semnate cu ADR Vest pentru Deva și Hunedoara         Restricții de circuație pe podul de la Șoimuș (DN 76)         Activitățile muzeelor din județul Hunedoara rămân suspendate         Peste 3.000 de oameni sunt în izolare în județul Hunedoara