BANII N-AU MIROS, DAR ORĂŞTIENII AU. Situaţie explozivă la Tudraş: după duhoarea porcăriei urmează putoarea de hoit ars

Locuitorii din zona Orăştie pun de o revoltă, după ce au aflat că în crescătoria de porci va fi construit un incinerator de mari dimensiuni. Oamenii anunţă că sunt gata să-şi facă singuri dreptate, dacă autorităţile îi ignoră şi continuă să tolereze abuzurile poluatorilor multimilionari

În vara anului trecut, peste trei mii de oamenii din zona municipiului Orăştie au semnat o petiţie împotriva celor care poluează zona cu mirosuri insuportabile, provenite de la crescătoria de porci. Recent, spiritele s-au încins din nou din cauza unei noi potenţiale surse de poluare.

După rahat, duhoare de mortăciune

În incinta porcăriei din Turdaş urmează să fie construit un incinerator de zece ori mai mare comparativ cu cel care funcţionează la crescătoria de păsări de la Bălata. „Incineratorul de animale va aduce o poluare suplimentara în zona. La capacitatea de 1.000 kg pe şarja este foarte mult şi nu justifică doar uzul propriu al crescătoriei. După ce se autorizează cine ne va garanta că nu vor fi aduse animale moarte de pe raza câtorva judeţe şi incinerate aici? Incineratoarele de animale sunt o afacere înfloritoare, au o legislaţie specifică destul de stufoasă, dar odată primită autorizaţia de funcţionare nimeni nu-i mai poate opri să îşi desfăşoare activitatea. Pentru noi localnici va fi un calvar. După miros de rahat vom fi obligaţi să suportăm şi mirosul mortăciunilor”, spune Cornel Costescu.

Cadou de „morţişor”

Locuitorii din zona Orăştiei şi-au dat întâlnire de 1 martie la căminul cultural din Turdaş pentru a dezbate problema poluării cu mirosuri care se complică în loc să dispară. „Suntem pregătiţi să luptăm pentru casa noastră Turdaş. Ei sunt multimilionari, iar dacă nu ne respecta casa şi familia, suntem pregătiţi să ne facem singuri dreptate. Chiar dacă acest lucru este pedepsit de lege. Este o situaţie explozivă cauzată de neaplicarea legi şi de faptul că nimeni nu ne apără de abuzurile celor mari”, este mesajul celor care au organizat protestul.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

doisprezece + 13 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Recomandări I.T.M. Hunedoara privind prevenirea răspândirii noului coronavirus         Bărbat rătăcit în pădure, găsit de jandarmi         Jandarmii montani, pregătiți în Cheile Tăii         2800 de recoltoare oferite de Asociația de Prietenie China – România au ajuns la două instituții din subordinea CJ Hunedoara         Casa de cultură din Hunedoara intră în șantier         Accident pe DN 76, în zona Brad. Tânără la un pas de tragedie după ce a pierdut controlul mașinii         Momente cumplite pe râul Strei. O fetiță a dispărut în apele canalului de derivație         Tavanul s-a prăbușit peste biroul lui Costel Avram, din Consiliul Județean Hunedoara         27 de noi cazuri de Covid 19 în județul Hunedoara, într-o singură zi         Când vom vedea rapoartele anuale de activitate ale aleșilor locali din Orăștie?         Microhidrocentrală plănuită pe barajul lacului de acumulare Poiana Ruscă         Cum ar trebui gândită, denumită și predată educatia sexuală în scoli         Constructori acuzați că au decontat ilegal lucrări finanțate de UE în Lupeni și Băile Herculane         Doi bărbați sunt cercetați pentru braconaj, după ce au fost prinși noaptea la vânătoare         O mocăniță pentru județul Hunedoara         L-ați văzut?         ISTORII HUNEDORENE. Dealul Cetății Deva în administrarea Societății de Istorie și Arheologie a Comitatului Hunedoara         Oamenii din Sântandrei au ajuns la capătul răbdării, din cauza penelor de curent         ACCIDENT. Mașină lovită de tren la trecerea peste calea ferată, din halta Geoagiu         Accident grav, cu șapte răniți, produs de un șofer teribilist de 23 de ani