Banconschi şi Funeriu în Valea Jiului. Şi-au lansat sediile PMP şi au atacat actuala guvernare

Doi foşti miniştri, Daniel Funeriu şi Teodor Baconschi, s-au aflat la finele săptămânii trecute în Valea Jiului, pentru a participa la inaugurarea sediilor din Petrila şi Petroşani ale Partidului Mişcarea Populară. Cei doi au lansat atacuri directe la adresa „baronilor roşii”, care controlează judeţele.

2013-11-15 13.50.23Fostul ministru de Externe, Teodor Banconschi, este de părere că România va putea asdera la Schengen când PMP va ajunge la guvernare, deşi susţine că în perioada în care se afla la guvernare alături de PDL; era întocmit un calendar al aderării. „Aveam acest calendar, 31 oct 2012 – 31 martie 2013. Puciul de anul trecut care a scăzut radical credibilitatea României şi tot ce s-a întâmplat de atunci încoace, ne-a pus în situaţia de a fi şi mai departe de acest obiectiv. Pentru interesul României, orice politician trebuie să se bată până în pânzele albe, de aceea Schengen fără termen cum a zis Barosso, după 2014, să mai vedem 2015….Mi-ar părea rău ca PMP când vine la guvernare să ne bage în Schengen, dar mi-e teamă că aşa va fi”, susţine Teodor Baconschi. Nici Daniel Funeriu, fost ministru al Educaţiei, nu a scăpat ocazia de a ataca actuala guvernare şi spune că protestele din învăţământ reprezintă „semnale de alarmă”: „Eu mă mir. Adică 2 ani de guvernare nu am avut nicio zi de grevă generală în condiţii foarte grele, şi acum că PSD a băgat  în Senat, foşti lideri sindicali (mişcarea sindicală e aservită PSD-ului, să ne înţelegem), eu mă mir. Şi asta înseamnă că a ajuns cuţitul mai departe de os.  Înseamnă că, cu toată aservirea sindicală spre PSD, ei vor grevă generală”.

Pe de altă pare, liderii PMP au cerut „baronilor” să „micşoreze şpaga”, aşa încât în judeţ să poată veni investitorii. „Trebuie să ne confruntăm cu un adevăr. Mineritul de cărbune e deja în secolul XIX. Unii spun că e o formă de energie, care trebuie reinventată să recurgem din nou. Trebuie investiţii noi în Valea Jiului. Trebuie aduşi investitori, pentru că, până acum, în toate judeţele roşii nu a călcat picior de investitor străin. Din cauza baronilor roşii, foştii comunişti, care controlează aceste judeţe, de 40 de ani cum e la Argeş. De ce  s-au putut duce investitori străini cu sutele şi cu miile la Sibiu, Braşov, Arad, Cluj sau în alte locuri? Pentru că nu i-au respins spunându-le că li se face o favoare că investesc aici şi să le dea 50%. De mafia asta trebuie să scăpăm, de aceea e groaznic când vezi că ei prin regionalizare înţeleg întărirea puterii acestor baroni penali,. Care sufocă populaţii întregi şi nu mişcă nimic în aceste judeţe fără şpagă  într-o piramidă mafiotă până la aceşti oameni”, a declarat la Petroşani Teodor Baconschi.

În judeţul Hunedoara, PMP este condus de fostul inspector şcolar general Alexandru Lăutaru şi are circa 600 de membri. Cei doi oficiali s-au aflat în valea Jiului pentru a inaugura sediile de la Petroşani şi Petrila.

 

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × 1 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Cum arată șantierul drumului județean Hunedoara – Călan         Bazinele cu apă minerală de pe Valea Mureșului         Ce trebuie să știe turiștii care vor să urce în Retezat cu mașinile, spre Poiana Pelegii         Tânără tâlhărită de fostul prieten, cu 20 de ani mai mare decât ea         Muzeul mineritului a fost restaurat cu fonduri UE         ADR VEST. Școală din Uricani modernizată cu fonduri UE         ORĂȘTIE. Podul care nu mai leagă comunitatea, ci o desparte         6 august 2020. Omagiu minerilor din Valea Jiului         Ziua Minerului. Povestea revoltei muncitorilor de la Lupeni – 1929         Furturile din Mina Paroșeni nu au leac         Unde trebuie purtată masca de protecție, în municipiul Hunedoara         Conducerea Consiliului Județean Hunedoara solicită măsuri urgente pentru a pregăti unitățile medicale         Sarmizegetusa Regia, vizitată cu masca de protecție pe față         Tineri reținuți în Călan, după ce au tâlhărit un bărbat aflat sub influența băuturilor alcoolice         Cascada Clocota și Germisara, reperele stațiunii Geoagiu Băi         Copil de 6 ani rănit într-un accident pe DN 66. Familia s-a răzbunat pe șofer și pe echipajul medical         Cum a fost înființat Muzeul Societății de Istorie și Arheologie a comitatului Hunedoara         Scene cumplite în Călan: un bărbat a ajuns în stare gravă la spital, după ce a fost tâlhărit         Cadavrul tânărului dispărut de trei săptămâni în Lacul Cinciș a fost scos la suprafață         Tupeul unui șofer îl va costa scump: a lovit un polițist după ce a fost oprit în trafic