Banconschi şi Funeriu în Valea Jiului. Şi-au lansat sediile PMP şi au atacat actuala guvernare

Doi foşti miniştri, Daniel Funeriu şi Teodor Baconschi, s-au aflat la finele săptămânii trecute în Valea Jiului, pentru a participa la inaugurarea sediilor din Petrila şi Petroşani ale Partidului Mişcarea Populară. Cei doi au lansat atacuri directe la adresa „baronilor roşii”, care controlează judeţele.

2013-11-15 13.50.23Fostul ministru de Externe, Teodor Banconschi, este de părere că România va putea asdera la Schengen când PMP va ajunge la guvernare, deşi susţine că în perioada în care se afla la guvernare alături de PDL; era întocmit un calendar al aderării. „Aveam acest calendar, 31 oct 2012 – 31 martie 2013. Puciul de anul trecut care a scăzut radical credibilitatea României şi tot ce s-a întâmplat de atunci încoace, ne-a pus în situaţia de a fi şi mai departe de acest obiectiv. Pentru interesul României, orice politician trebuie să se bată până în pânzele albe, de aceea Schengen fără termen cum a zis Barosso, după 2014, să mai vedem 2015….Mi-ar părea rău ca PMP când vine la guvernare să ne bage în Schengen, dar mi-e teamă că aşa va fi”, susţine Teodor Baconschi. Nici Daniel Funeriu, fost ministru al Educaţiei, nu a scăpat ocazia de a ataca actuala guvernare şi spune că protestele din învăţământ reprezintă „semnale de alarmă”: „Eu mă mir. Adică 2 ani de guvernare nu am avut nicio zi de grevă generală în condiţii foarte grele, şi acum că PSD a băgat  în Senat, foşti lideri sindicali (mişcarea sindicală e aservită PSD-ului, să ne înţelegem), eu mă mir. Şi asta înseamnă că a ajuns cuţitul mai departe de os.  Înseamnă că, cu toată aservirea sindicală spre PSD, ei vor grevă generală”.

Pe de altă pare, liderii PMP au cerut „baronilor” să „micşoreze şpaga”, aşa încât în judeţ să poată veni investitorii. „Trebuie să ne confruntăm cu un adevăr. Mineritul de cărbune e deja în secolul XIX. Unii spun că e o formă de energie, care trebuie reinventată să recurgem din nou. Trebuie investiţii noi în Valea Jiului. Trebuie aduşi investitori, pentru că, până acum, în toate judeţele roşii nu a călcat picior de investitor străin. Din cauza baronilor roşii, foştii comunişti, care controlează aceste judeţe, de 40 de ani cum e la Argeş. De ce  s-au putut duce investitori străini cu sutele şi cu miile la Sibiu, Braşov, Arad, Cluj sau în alte locuri? Pentru că nu i-au respins spunându-le că li se face o favoare că investesc aici şi să le dea 50%. De mafia asta trebuie să scăpăm, de aceea e groaznic când vezi că ei prin regionalizare înţeleg întărirea puterii acestor baroni penali,. Care sufocă populaţii întregi şi nu mişcă nimic în aceste judeţe fără şpagă  într-o piramidă mafiotă până la aceşti oameni”, a declarat la Petroşani Teodor Baconschi.

În judeţul Hunedoara, PMP este condus de fostul inspector şcolar general Alexandru Lăutaru şi are circa 600 de membri. Cei doi oficiali s-au aflat în valea Jiului pentru a inaugura sediile de la Petroşani şi Petrila.

 

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × trei =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Iată 4 dintre cele mai populare mituri și credințe false despre pariurile sportive         Accident grav pe Calea Zarandului         Polițiștii au alergat aproape un kilometru un tânăr acuzat că a furat 1.000 de lei         Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva a rămas „muzeu”         A început montarea căii de rulare în Tunelul Turdaș de pe șantierul magistralei feroviare de mare viteză         Caravana Filmului Românesc la Hunedoara         La Deva se va da startul Turului Ciclist al Hunedoarei         Gând la început de an școlar         Motociclist oprit cu focuri de armă         DREPTATE PENTRU MILU. Sora victimei de la Sarmizegetusa Regia: “Fratele meu avea o şansă la viaţă, dar nimeni nu i-a dat-o”         INEDIT. Astăzi la Deva se poate circula cu “Autobuzul cu Jazz”         Ultima zi de lucru din ultimatumul dat pe Lotul 3 din Autostrada Lugoj – Deva. Când pot fi deschişi cei 21 de kilometri         Bărbat înjunghiat în inimă de frica soției         Blocaj prelungit pe șantierul șoselei Hunedoara – Călan         Licitație pentru modernizarea șoselelor turistice din județul Hunedoara         Povestea „tunelurilor pentru urși” de pe cel mai scump sector de autostradă: lotul de 300 de milioane de euro         Tragedie pe DN 7: un bărbat a murit, iar alți trei au fost răniți într-un accident rutier         Sardinia, între foarte scump și foarte ieftin         Tânără atacată în timp ce își plimba copilul în cărucior         Grădina Castelului Corvinilor, locul de poveste ocolit de turiști