ANGAJAMENTE. Drumul spre Prislop, gata în două-trei luni

Lucrările de modernizare a drumului spre Mănăstirea Prislop vor fi finalizate în cel mult trei luni, spun şefii administraţiei judeţene. Pe de altă parte, vicepreşedintele Daniel Andronache cere drumarilor soluţii tehnice, ca să nu mai fie nevoie anual de cârpeli în stratul de asfalt.

 

În mare parte, lucrările la drumul spre Mănăstirea Prislop sunt realizate, susţin şefii administraţiei judeţene. „Ne întâlnim săptămânal cu constructorul şi cu proiectantul. Astăzi (luni, 13 martie, n.red.) trebuie să vină cu soluţii pentru a face un drum la care să nu intervenim în fiecare an cu reparaţii, încercând să ne încadrăm în proiect şi în costurile iniţiale”, a declarat Daniel Andronache, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara.

Vicele Daniel Andronache admite că ar putea exista, totuşi, unele cheltuieli suplimentare de maxim 10-15 la sută din valoarea lucrării contractate. „Dacă problemele tehnice vor fi rezolvate şi vom cădea de acord asupra soluţiei, în două-trei luni, cred eu, drumul va fi finalizat”, a mai spus Andronache. Valoarea lucrărilor de modernizare a fost de 8,48 milioane lei. Mănăstirea Prislop este vizitată zilnic de mii de pelerini care vin să se roage la mormântul părintelui Arsenie Boca. La sărbătorile importante, numărul credincioşilor care vin la Mănăstirea Prislop ajunge la circa 30.000 de persoane.

 

Condiţii mai dure pentru drumari

 

„Sunt câteva elemente pe care trebuie să le clarificăm în businnes-ul ăsta (asfaltare drumurilor judeţene, n.red.), încât şi Consiliul Judeţean să câştige şi nici cei care execută lucrările să nu fie în pierdere. Nu dorim să tăiem din costurile de execuţie, dar dorim calitate şi respectarea cuvântului dat în ceea ce înseamnă termenele de executare”, a completat Mircea Bobora, preşedintele CJ Hunedoara. Bobora spune că va pune în viitoarele contracte clauze de reziliere a înţelegerii, dacă drumarii nu respectă termenele intermediare de finalizare a lucrărilor angajate.

Administraţia judeţeană şi-a propus să finalizeze investiţia pentru drumul dintre Cabana Rusu şi Parâng. Drumul Judeţean ce leagă municipiul Hunedoara de oraşul Călan va fi modernizat cu fonduri europene, iar proiectul a fost pus în noul sistem electronic de prezentare a datelor la ADR Vest.

Comentarii FB

comentarii


TAG


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

unsprezece − doi =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Piesa săptămânii, la Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva         Elevii primesc bursele sociale pe două luni         Copilă de nouă ani lovită de mașină, în Hunedoara         Accident pe Strada Horea, din Deva. Un tânăr a fost rănit         Au furat economiile de-o viață ale unei femei         Trei hunedoreni acuzați că au jefuit un pensionar         Bărbat arestat pentru înșelăciune, în județul Hunedoara         Fântânile localnicilor din zona Vața de Jos sunt curățate de pompieri         A doua etapă de dezinsecție terestră din acest an, la Deva!         Cod portocaliu de ploi torențiale, vijelii și grindină         Hoț prins la Orăștie         PICTURĂ PE STICLĂ REPREZENTÂND SFINȚII APOSTOLI PETRU ȘI PAVEL         Circulația s-a deblocat pe DJ 668, la Streisângeorgiu         Vizitează județul Hunedoara și locurile sale de poveste         Mircea Moloț: „Faptul că PNL trâmbițează un așa zis program de relansare economică nu este deloc rău. Rău este că…”         Șofer băut, cursă periculoasă pe un bulevard din Deva         Accident grav pe Strada Mihai Eminescu, din Deva, produs de o tânără         Restricții de circulație pe autostrada A1 Timișoara – Lugoj, Lotul 2         Ce a rămas după incendiul care a mistuit fosta Școală de ucenici din combinatul Hunedoara         S-a deschis ștrandul din Hunedoara