ANGAJAMENTE. Drumul spre Prislop, gata în două-trei luni

135

Lucrările de modernizare a drumului spre Mănăstirea Prislop vor fi finalizate în cel mult trei luni, spun şefii administraţiei judeţene. Pe de altă parte, vicepreşedintele Daniel Andronache cere drumarilor soluţii tehnice, ca să nu mai fie nevoie anual de cârpeli în stratul de asfalt.

 

În mare parte, lucrările la drumul spre Mănăstirea Prislop sunt realizate, susţin şefii administraţiei judeţene. „Ne întâlnim săptămânal cu constructorul şi cu proiectantul. Astăzi (luni, 13 martie, n.red.) trebuie să vină cu soluţii pentru a face un drum la care să nu intervenim în fiecare an cu reparaţii, încercând să ne încadrăm în proiect şi în costurile iniţiale”, a declarat Daniel Andronache, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara.

Vicele Daniel Andronache admite că ar putea exista, totuşi, unele cheltuieli suplimentare de maxim 10-15 la sută din valoarea lucrării contractate. „Dacă problemele tehnice vor fi rezolvate şi vom cădea de acord asupra soluţiei, în două-trei luni, cred eu, drumul va fi finalizat”, a mai spus Andronache. Valoarea lucrărilor de modernizare a fost de 8,48 milioane lei. Mănăstirea Prislop este vizitată zilnic de mii de pelerini care vin să se roage la mormântul părintelui Arsenie Boca. La sărbătorile importante, numărul credincioşilor care vin la Mănăstirea Prislop ajunge la circa 30.000 de persoane.

 

Condiţii mai dure pentru drumari

 

„Sunt câteva elemente pe care trebuie să le clarificăm în businnes-ul ăsta (asfaltare drumurilor judeţene, n.red.), încât şi Consiliul Judeţean să câştige şi nici cei care execută lucrările să nu fie în pierdere. Nu dorim să tăiem din costurile de execuţie, dar dorim calitate şi respectarea cuvântului dat în ceea ce înseamnă termenele de executare”, a completat Mircea Bobora, preşedintele CJ Hunedoara. Bobora spune că va pune în viitoarele contracte clauze de reziliere a înţelegerii, dacă drumarii nu respectă termenele intermediare de finalizare a lucrărilor angajate.

Administraţia judeţeană şi-a propus să finalizeze investiţia pentru drumul dintre Cabana Rusu şi Parâng. Drumul Judeţean ce leagă municipiul Hunedoara de oraşul Călan va fi modernizat cu fonduri europene, iar proiectul a fost pus în noul sistem electronic de prezentare a datelor la ADR Vest.

Comentarii FB

comentarii


TAG


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.