ANGAJAMENTE. Drumul spre Prislop, gata în două-trei luni

Lucrările de modernizare a drumului spre Mănăstirea Prislop vor fi finalizate în cel mult trei luni, spun şefii administraţiei judeţene. Pe de altă parte, vicepreşedintele Daniel Andronache cere drumarilor soluţii tehnice, ca să nu mai fie nevoie anual de cârpeli în stratul de asfalt.

 

În mare parte, lucrările la drumul spre Mănăstirea Prislop sunt realizate, susţin şefii administraţiei judeţene. „Ne întâlnim săptămânal cu constructorul şi cu proiectantul. Astăzi (luni, 13 martie, n.red.) trebuie să vină cu soluţii pentru a face un drum la care să nu intervenim în fiecare an cu reparaţii, încercând să ne încadrăm în proiect şi în costurile iniţiale”, a declarat Daniel Andronache, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara.

Vicele Daniel Andronache admite că ar putea exista, totuşi, unele cheltuieli suplimentare de maxim 10-15 la sută din valoarea lucrării contractate. „Dacă problemele tehnice vor fi rezolvate şi vom cădea de acord asupra soluţiei, în două-trei luni, cred eu, drumul va fi finalizat”, a mai spus Andronache. Valoarea lucrărilor de modernizare a fost de 8,48 milioane lei. Mănăstirea Prislop este vizitată zilnic de mii de pelerini care vin să se roage la mormântul părintelui Arsenie Boca. La sărbătorile importante, numărul credincioşilor care vin la Mănăstirea Prislop ajunge la circa 30.000 de persoane.

 

Condiţii mai dure pentru drumari

 

„Sunt câteva elemente pe care trebuie să le clarificăm în businnes-ul ăsta (asfaltare drumurilor judeţene, n.red.), încât şi Consiliul Judeţean să câştige şi nici cei care execută lucrările să nu fie în pierdere. Nu dorim să tăiem din costurile de execuţie, dar dorim calitate şi respectarea cuvântului dat în ceea ce înseamnă termenele de executare”, a completat Mircea Bobora, preşedintele CJ Hunedoara. Bobora spune că va pune în viitoarele contracte clauze de reziliere a înţelegerii, dacă drumarii nu respectă termenele intermediare de finalizare a lucrărilor angajate.

Administraţia judeţeană şi-a propus să finalizeze investiţia pentru drumul dintre Cabana Rusu şi Parâng. Drumul Judeţean ce leagă municipiul Hunedoara de oraşul Călan va fi modernizat cu fonduri europene, iar proiectul a fost pus în noul sistem electronic de prezentare a datelor la ADR Vest.

Comentarii FB

comentarii


TAG


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Carmen Hărău (PNL): Prima ordonanță a Guvernului Orban rezolvă problemele majore ale minerilor din Valea Jiului!         PREMIERA SÂMBĂTĂ. Teatrul de Artă Deva, bastion cultural hunedorean, vă aduce Elogiul vieţii. “Glory of living”         Marile săli ale Castelului Corvinilor au intrat în șantier         Povestea tristă a unei familii rămase fără casa din mijlocul pădurii         Scandal uriaș într-un club din Deva. Cornel Mărgan și alți doi interlopi s-au bătut. Cei trei au fost reținuți         Elevă din Orăștie dată dispărută         O tânără căutată de șapte ani pentru crimă a fost prinsă în Italia         Ordin de protecție provizoriu pentru un soț agresiv         SE APROPIE 1 DECEMBRIE. Programul manifestărilor de „Ziua Națională” de la Hunedoara         LA CASTELUL CORVINILOR. „Medieval Robotics Day”         LA DEVA. Lansarea strategiei pentru consolidarea administrației publice         INFRASTRUCTURĂ. Tunelul feroviar Turdaș a fost deschis circulației         A FOST ODATĂ… Zece ani de la dispariția mocăniței de la Hunedoara         Intervențiile de la Cetatea Costești vor fi reluate la primăvară         TOP 3 ținute cool pentru birou atunci când ești în criză de timp și idei!         Ce spun șefii Parcului Național Retezat despre „măcelul pădurilor” prezentat de activiștii de mediu         EVENIMENTUL ÎN TURISM. Târgul de Turism al României 2019 – încă un pas spre disoluţie         Povestea unui alergător la 51 de ani. Forrest Gump de Valea Jiului: Fuge 500 kilometri lunar şi mănâncă pită cu slană         Scrisoare deschisă către politicienii din USR – PLUS Hunedoara         Kogaionon, „muntele sfânt al dacilor“. Zece argumente pentru care locul sacru al strămoșilor noștri era Vârful Godeanu