Analiză: Scenarii locale după ruperea USL

zvonuriUSL e istorie, la nivel național. Local, liderilor PNL li s-a permis să facă alianțe cu cine doresc. Distracția abia acum începe. Deja se fac și se desfac scenarii. Se vorbește, după declarațiile liderilor PNL și PSD, că va fi „ochi pentru ochi, dinte pentru dinte”. Mai mult, unii dintre cei vizați de posibile schimbări par că dau semne de boală. Nu știu dacă în Consiliul Județean se va schimba ceva, pentru că alianța dintre PNL și PSD a rezistat bine și în mandatul trecut, fiind înființată încă din vara anului 2008. Oricum, aici PSD pare să fie perdantul, pentru că ceilalți au președinția Consiliului Județean. Tot la nivel de zvon, desigur, se acreditează ideea că pesediștii așteaptă cu viu interes luna martie, mai exact data de 19, când Înalta Curte de Casație și Justiție s-ar putea pronunța în procesul pe care Mircea Ioan Moloț îl are cu Agenția Națională de Integritate. Între timp, din lumea politică se aruncă pe piață tot soiul de posibile combinații. În Consiliul Județean sunt reprezentanți ai 7 formațiuni politice. În doar două ore, am auzit o mulțime de posibile combinații între ele. Întâi, PNL ar negocia cu PDL și cu PP-DD, apoi că PSD o face. Între timp, sunt vehiculate cel puțin 6 nume ale unor posibili candidați la șefia Consiliului Județean, dacă Mircea Ioan Moloț va fi găsit incompatibil de către Înalta Curte de Casație și Justiție.

Dincolo de orice, după ruperea USL, cei care vor deconta greșelile de guvernare vor fi cei 4 parlamentari ai PSD din județ. Ei vor fi nevoiți să explice alegătorilor de ce nu au adus suficiente fonduri în județ sau de ce nu le-au rezolvat problemele, pe care promiseseră că le rezolvă.

Colac peste pupăză, în toată nebunia creată prin ruperea USL, democrat – liberalii se pregătesc de alegeri pentru conducerea organizației județene. Și din această zonă, vin o mulțime de zvonuri despre cine pe cine susține. Se tot întocmesc, se pare, tot soiul de liste în acest sens. Dacă va câștiga Daniel Răducanu, se vorbește că acesta îi va ajuta pe primarii partidului, excluzându-i din PDL, ca să se poată înscrie apoi în ce formațiune politică își doresc.

Ca o concluzie, este pentru prima oară după mult timp când i-am văzut pe mulți politicieni destul de speriați. Doar că spaima nu e pentru că nu își pot duce la bun sfârșit proiectele, ci pentru că și-ar pierde posturile.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × 2 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Tragedie la intrarea în Petroșani. Două autoturisme s-au ciocnit violent         Aniversarea Zilei Pompierilor din România la Deva         Carmen Hărău (PNL) – „Modificarea de către PSD a Programului de guvernare nu are nici legitimitate politică și nici electorală!”         Campanie educativă derulată de polițiști         Canalizarea ajunge în zona turistică de pe malul Lacului Cinciș         Blocul ANL construit în Hunedoara așteaptă o nouă investiție         Răfuială între interlopii din Valea Jiului         SE ÎNTÂMPLĂ ÎN HUNEDOARA. Prima locuinţă protejată pentru victimele violenţei domestice         Ştrandul Municipal din Deva îşi închide porţile         Consiliul Județean cumpără un autocar la un preț uriaș         Angajații de la Castelul Corvinilor acuzați de discriminare         Primăria Deva cumpără teren pentru relocarea romilor din Grigorescu         Primăria Deva cumpără 12 autobuze la mâna a doua         Deva a început încă o campanie de dezinsecţie şi deratizare         SĂNĂTATE. Consiliul Judeţean a alocat Spitalului de Urgenţă peste 300.000 lei         Asistenta tv în ipostaze provocatoare, în curtea mănăstirii Prislop         Cum arată, de fapt, zona în care CNAIR a reclamat fisuri uriașe în Autostrada Lugoj – Deva         Autostrada Lugoj – Deva nu se deschide în septembrie. Probleme grave pe Lotul 3         Un nou episod în dosarul „matriței de la Sarmizegetusa Regia”. Expertiza a stârnit controverse         DUPĂ CINCI ANI, FĂRĂ JUDECATĂ. Procurorii DNA au clasat dosarul preşedintelui Mircea Moloţ pentru abuz în serviciu